Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Produsele de la patru companii din Alba ajung pe masa Familiei Regale. Au primit calitatea de „Furnizor al Casei Regale a României”


Publicat

Judeţul Alba se poate mândri cu patru firme de renume, care de-a lungul anilor au dovedit că produsele lor de calitate au meritat pe deplin titlul de Furnizor al Casei Regale. Înainte de obţinerea acestei „etichete”, furnizorii au fost testaţi, pentru a demonstra cu adevărat că numele lor trebuie să fie trecut pe lista Casei Regale, drept companii comerciale care au produse şi servicii de calitate.

Să devii furnizorul Casei Regale este o onoare, care atestă clasa companiilor comerciale sau a persoanelor – furnizor, care de ani buni au ajuns să fie pe placul Alteţelor Sale Regale.

Decizia de acordare a calităţii de „Furnizor al Casei Regale a României” aparţine Majestăţilor Sale Regale, în calitate de consumator de produse sau servicii.

Calitatea de furnizor al Casei Regale revine persoanelor sau companiilor comerciale care au asigurat livrarea de bunuri sau servicii, timp de cel putin un an. Titlul de „Furnizor al Casei Regale a României” este un mod de recunoaştere a calităţii de persoană sau companie comercială de la care Majestăţile Sale Regale a solicitat bunuri sau servicii.

La loc de cinste în rândul companiilor comerciale sau persoanelor care asigură servicii sau bunuri Casei Regale stă diploma care atestă că munca pe care o depun este apreciată. Furnizorul Casei Majestăţii Sale Regale primeşte această distincţie pe o perioadă de trei ani, iar ulterior poate fi luată în discuţie prelungirea ei, pentru alţi trei ani.

În prezent, 55 de furnizori au parte de recunoaşterea şi de aprecierea calităţii deosebite a produselor sau a serviciilor oferite. Printre aceştia se numără şi patru companii comerciale din judeţul Alba, care, de sărbători precum Crăciunul şi Paştile, dar şi în alte perioade ale anului îşi aduc contribuţia la reţetele culinare ale Casei Majestăţii Sale Regelui.

Transavia SA a primit locul în lista furnizorilor preferaţi de Casa Regală din 18 octombrie 2006, iar certificatul de furnizor i-a fost reînnoit în 26 octombrie 2012. Astfel, produsele din carne de pui de la noi din judeţ ajung pe masa Majestăţii Sale Regelui şi fac deliciul reţetelor preparate pentru Casa Regală.

 

 

În 10 iunie 2010, şi firma Albalact a avut onoarea să primească titlul de Furnizor al Casei Regale. Astfel că laptele proaspăt, iaurtul, brânza şi caşcavalul din Alba sunt produsele lactate care nu lipsesc de pe masa Alteţelor Regale sau din reţetele bucătarilor şefi de la Casa Regală.

 

Furnizorul Casei Majestăţii Sale Regelui pentru produsele din porţelan este Apulum Alba Iulia SA, din data de 13 septembrie 2010.

Triticum Sebeş, care produce ouăle Gălbenel, a primit diploma Furnizor al Casei Majestăţii Sale Regelui în cadrul unei ceremonii selecte în 10 iunie 2010, iar pentru a doua oară în 11 mai 2013. Cozonacii sau plăcintele preferate de Familia Regală sunt făcute din ouăle de la ferma din Sebeş.

Chiar dacă nu sunt trimise în cantităţi mari, produsele unor fabrici de renume din judeţul Alba au meritat să primească titlul de onoare pe lista furnizorilor Casei Regale, care atestă, pe lângă calitatea produselor, şi clasă.

Dar aşa cum sunt apreciaţi, tot aşa pot să nu mai beneficieze de acest titlu. Astfel calitatea de furnizor poate fi retrasă, în orice moment de către Casa Regala, fiind expresia dreptului inalienabil al consumatorului de a-şi alege sursa de aprovizionare.

Calitatea de furnizor se retrage automat dacă furnizorii de produse sau servicii nu mai există pe piaţă (în cazul decesului persoanelor-furnizor, precum şi în cazul în care compania comercială este vândută, intră în faliment sau se desfiinţează). De asemenea, în cazul în care compania comercială sau persoana-furnizor este obiectul unor critici sau acuze din partea opiniei publice, consumatorilor, presei sau este obiectul unor investigaţii, calitatea de furnizor se retrage automat.

Acordarea calitătii de furnizor presupune un înalt standard al produselor sau serviciilor şi se aşteaptă din partea celor care beneficiază de acest titlu constanţă şi seriozitate, precum şi profesionalism.

Toţi cei care primesc calitatea de furnizor primesc un document eliberat de Casa Regală. Acest act are calitatea de a recunoaşte Casa Regală ca beneficiar al unor servicii.

Documentul reprezintă o modalitate de recunoaştere a faptului că societatea comercială sau comerciantul sunt furnizori constanţi de bunuri şi servicii către Casa Regală.

Acesta este semnat de Şeful Casei Majestăţii Sale Regelui, care este funcţia onorifică cea mai înaltă din Casa Majestăţii Sale. Odată cu primirea documentului care îi atestă calitatea, furnizorul va trebui să semneze un act în care să-şi ia răspunderea în mod explicit că a intrat în posesia acestui „Statut”, pe care se obligă să-l respecte pe perioada cât deţine calitatea de „Furnizor al Casei Regale a României”.

Recunoaşterea ca „Furnizor al Casei Regale a României” aduce cu ea şi o serie de beneficii pentru cei care livrează bunuri şi servicii Casei Regale. Astfel, pot folosi însemnele oficiale ale calităţii de „Furnizor al Casei Regale a României”, respectiv Stema Casei Regale a României sau Cifrul personal al Majestăţii Sale Regelui.

Cazul în care se foloseşte Stema Casei Regale a României sau Cifrul personal al Majestăţii Sale Regelui se stabilesc de către Casa Regală, înainte de oferirea calităţii de Furnizor.

Utilizarea grafică a denumirii de furnizor se poate face pe eticheta oricărui produs al companiei sau persoanei care se bucură de această calitate, iar baza modelului este oferit de Casa Regală.

Înscrisul „Furnizor al Casei Regale a României” plus stema sau cifrul Regelui pot fi de asemenea tipărite pe materiale publicitare, antetul foilor de scris, pe plicuri, felicitări de Crăciun, mape, cărţi de vizită, broşuri de prezentare, cărţi sau albume despre compania comercială sau persoana care e furnizor şi pe produsele propriu-zise.

Însemnele pot apărea sub formă de basorelief (bronz, piatră, marmoră sau lemn sculptat aurit), la sediul companiei comerciale sau la magazinele personale de desfacere ale companiei, ca si la atelierul persoanei (meşteşugarului furnizor), fiind aplicate fie pe zid, fie expuse în vitrină. Şi pentru acest caz trebuie aprobarea expresă a Casei Regale pentru forma basoreliefului, dimensiunea, culoarea lui, iar el trebuie să reflecte cu fidelitate scrisul şi cifrul Regelui, aşa cum sunt ele hotărâte de Casa Regală.

Lista furnizorilor pentru Familia Regală este deschisă oricărei companii comerciale sau persoane – furnizor, care consideră că produsele sau serviciile lor au un „aer” regal şi mai au nevoie doar de o diplomă care să le ateste calitatea.

sursa: familiaregală.ro

 

 

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Pregătirea elevilor din 2 iunie: Zarvă mare pentru o brambureală. Stres pentru profesori și elevi, bani cheltuiți pe amenajări

Publicat

Mult zgomot și agitație pentru aproape nimic. Cam așa se traduce dispoziția ministrului educației prin care elevii intră în cele două săptămâni de pregătire pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Numărul mic de ore de pregătire pentru materiile pentru examen, mobilizarea pentru amenajare, banii cheltuiți pentru măști, dezinfectanți, stresul și efortul profesorilor și al elevilor, teama părinților nu își găsește justificarea pentru această măsură făcută parcă pe genunchi, fără o analiză prealabilă.

În plus este greu de crezut că elevii testați nu vor avea contact cu cei care au refuzat testarea și vin la pregătire.

Doar patru ore în două săptămâni la Matematică și patru ore la Română, la școlile gimnaziale, iar acesta este un exemplu de orar de la una dintre cele mai apreciate școli gimnaziale din Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: VIDEO REPORTAJ: Reguli stricte pentru întoarcerea elevilor la ore, din 2 iunie. Cum s-a pregătit o școală din Alba Iulia

Iar cele două săptămâni sunt și ele ciuntite de liberele de Ziua Copilului și din a doua zi de Rusalii. Astfel din cele 2 săptămâni de pregătire, elevii fac practic pregătire pentru examen doar 8 zile.

Clase modificate pentru distanțarea elevilor: dintr-o clasă de 30 de elevi s-au făcut trei clase de câte 10.

CITEȘTE ȘI: EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a VIII-a

Profesorii vor trebui să repete aceleași teme zilnic de cel puțin 6 ori. Un profesor de matematică sau română predă, în general, la două clase, deci va lucra cu 6 grupe de elevi, practic ar face același lucru de nu mai puțin de 6 ori.

Efortul pentru amenajarea școlilor, cu trasee la intrare, trasee pe holuri, la toalete. Materiale achiziționate măști, dezinfectanți, termometre.

VEZI ȘI: VIDEO REPORTAJ: Cum s-a pregătit Colegiul HCC din Alba Iulia pentru reluarea orelor cu elevii claselor a XII-a. Măsurile luate

Părinții  au acceptat doar pentru o parte dintre copii să li se facă testarea pentru COVID-19.

Aceștia și-au motivat refuzul de teama ca nu cumva testul să fie pozitiv, iar examenele elevilor să fie amânate cu două săptămâni.

Exemplu: Orarul pe o săptămână al unui elev de clasa a VIII-a care va merge la pregătire pentru examenul de Evaluare Națională

Ziua 1: o oră de Matematică de la ora 9.00 – la ora 9.50

Ziua 2: o ora de Română de la ora 11.00 – la ora 11.50

Ziua 3: liber

Ziua 4: o ora de Română de la ora 9.00 la ora 9.50 și  o oră de Matematica de la ora 10.00 la ora 10.50

VEZI ȘI: BACALAUREAT 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a XII-a

Doar jumătate dintre cei aproximativ 6.500 de elevi din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a din Alba s-au înscris pentru participarea la activitățile de pregătire din școli și licee în județ, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar.

Se anunță însă prezență mai mare în cazul elevilor de clasa a VIII-a: aproape 2.100 de elevi, respectiv 67% din totalul de 3.128 au anunțat că vor să vină la școală din 2 iunie.

În ceea ce privește clasa a XII-a, procentul celor înscriși pentru activitățile de pregătire este de 47% (aproape 1.400 din totalul de 2.812). În cazul elevilor de clasa a XIII-a, sunt doar 55 de confirmări, din totalul de 636, potrivit datelor comunicate de IȘJ Alba, pentru Alba24.ro.

CITEȘTE ȘI: ALBA: Jumătate dintre elevii din clasele VIII, XII și XII NU vin la școală în 2 iunie. LISTA unităților unde nu se fac pregătiri

De asemenea, mai sunt și școli fără elevi înscriși la activitățile de pregătire în clase, din 2 iunie.

În județul Alba sunt 117 unități de învățământ care au elevi în ultimul an de școală, fie clasa a VIII-a, fie a XII/XIII-a. Dintre acestea, 13 au anunțat că niciun elev nu s-a înscris pentru perioada de pregătire din 2-12 iunie 2020, mai precizează reprezentanții IȘJ.

sursă foto: Arhiva Alba24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

124 cazuri noi de COVID-19 în România. Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 19.257. Date oficiale din 30 mai

Publicat

Numărul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 19.257  în România, potrivit datelor transmise sâmbăta, 30 mai, de Grupul de Comunicare Strategică. Sunt 124 cazuri noi, raportate în ultimele 24 de ore.

Până astăzi, 31 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.257 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.256 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 124 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 160 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.330 de persoane. Alte 95.456 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Niciun caz nou de coronavirus, în ultimele 24 de ore. Câți pacienți s-au vindecat

Publicat

Numărul total al îmbolnăvirilor cu COVID-19 în Alba stagnează la 390, potrivit datelor transmise duminică, 31 mai, de Direcția de Sănătate Publică Alba. În ultimele 24 de ore, în județ nu au fost înregistrate cazuri noi. 

Numărul persoanelor declarate vindecate: 259 persoane. Sâmbătă, în Alba au fost prelucrate 143 de teste (77 la SJU și 66 la DSP). Numărul total de teste – 19.162.

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LISTA țărilor care primesc turiști români de la 1 iunie. Calendarul redeschiderii turismului în Europa

Publicat

Treptat, pandemia de coronavirus începe să fie controlată în tot mai multe țări din Europa. Cu reguli clare de distanțare socială și multe măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului, mai multe țări turistice de pe continent au anunțat datele de la care așteaptă turiștrii străini. 

Pentru români, până acum, șapte țări au anunțat că renunță la măsurile de carantină la intrarea în țară.

1 iunie – Bulgaria: renunță la măsura carantinării timp de 14 zile, pentru mai multe state din Europa cu câteva excepții: Suedia, Belgia, Irlanda, Malta, Italia, Portugalia, Spania  și Marea Britanie. Totuși, dacă călătoriți în Bulgaria, până la jumătatea lunii iunie, la întoarcerea în România, vi se poate cere să intrați în carantină.

3 iunie – Italia: Țara grav afectată de pandemia de coronavirus își deschide granițele pentru toate țările din UE și nu mai cere carantinare. Singura excepție este în Sardinia, unde zborurile interne spre insulă vor fi reluate din 15 iunie, iar cele externe din 25.

6 iunie – Portugalia: Din 6 iunie se redeschid plajele și automat sezonul turistic. Singura excepție este Arhipelagul Azore, unde se poate intra doar cu un test negativ Covid, făcut cu maximum 72 de ore înainte de sosire, sau prin acceptarea testului la aeroport. De asemenea, în Madeira, este încă activă obligația de izolare pentru 14 zile, dar din 1 iulie va fi aplicată măsură testării gratuite la aeroport.

15 iunie – Grecia: 29 de țări au acces în țara elenă, printre care și România. Inițial singurele zboruri vor fi către Atena, dar din 1 iulie se va zbura și către insule.

15 iunie – Islanda: Se deschide pentru toate țările, iar la ajungerea pe aeroport, turiștii vor fi testați gratuit pentru COVID -19.

20 iunie – Cipru: Țara se deschide pentru turiști în două etape, iar România face parte din etapa secundă. Totuși la intrarea în țară, turiștii trebuie prezinte un test Covid negativ sau să plătească pentru un test la sosire.

Dacă se îmbolnăvesc în timpul vacanței, cheltuielile cu cazarea, masa și spitalizarea vor fi suportate de statul cipriot, nu însă și avionul spre casă.

1 iulie – Spania: Turiștii vor intra în țară fără să mai fie carantinați pentru 14 zile.

sursă: liberatatea.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate