Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Produsele de la patru companii din Alba ajung pe masa Familiei Regale. Au primit calitatea de „Furnizor al Casei Regale a României”


Publicat

Judeţul Alba se poate mândri cu patru firme de renume, care de-a lungul anilor au dovedit că produsele lor de calitate au meritat pe deplin titlul de Furnizor al Casei Regale. Înainte de obţinerea acestei „etichete”, furnizorii au fost testaţi, pentru a demonstra cu adevărat că numele lor trebuie să fie trecut pe lista Casei Regale, drept companii comerciale care au produse şi servicii de calitate.

Să devii furnizorul Casei Regale este o onoare, care atestă clasa companiilor comerciale sau a persoanelor – furnizor, care de ani buni au ajuns să fie pe placul Alteţelor Sale Regale.

Decizia de acordare a calităţii de „Furnizor al Casei Regale a României” aparţine Majestăţilor Sale Regale, în calitate de consumator de produse sau servicii.

Calitatea de furnizor al Casei Regale revine persoanelor sau companiilor comerciale care au asigurat livrarea de bunuri sau servicii, timp de cel putin un an. Titlul de „Furnizor al Casei Regale a României” este un mod de recunoaştere a calităţii de persoană sau companie comercială de la care Majestăţile Sale Regale a solicitat bunuri sau servicii.

La loc de cinste în rândul companiilor comerciale sau persoanelor care asigură servicii sau bunuri Casei Regale stă diploma care atestă că munca pe care o depun este apreciată. Furnizorul Casei Majestăţii Sale Regale primeşte această distincţie pe o perioadă de trei ani, iar ulterior poate fi luată în discuţie prelungirea ei, pentru alţi trei ani.

În prezent, 55 de furnizori au parte de recunoaşterea şi de aprecierea calităţii deosebite a produselor sau a serviciilor oferite. Printre aceştia se numără şi patru companii comerciale din judeţul Alba, care, de sărbători precum Crăciunul şi Paştile, dar şi în alte perioade ale anului îşi aduc contribuţia la reţetele culinare ale Casei Majestăţii Sale Regelui.

Transavia SA a primit locul în lista furnizorilor preferaţi de Casa Regală din 18 octombrie 2006, iar certificatul de furnizor i-a fost reînnoit în 26 octombrie 2012. Astfel, produsele din carne de pui de la noi din judeţ ajung pe masa Majestăţii Sale Regelui şi fac deliciul reţetelor preparate pentru Casa Regală.

 

 

În 10 iunie 2010, şi firma Albalact a avut onoarea să primească titlul de Furnizor al Casei Regale. Astfel că laptele proaspăt, iaurtul, brânza şi caşcavalul din Alba sunt produsele lactate care nu lipsesc de pe masa Alteţelor Regale sau din reţetele bucătarilor şefi de la Casa Regală.

 

Furnizorul Casei Majestăţii Sale Regelui pentru produsele din porţelan este Apulum Alba Iulia SA, din data de 13 septembrie 2010.

Triticum Sebeş, care produce ouăle Gălbenel, a primit diploma Furnizor al Casei Majestăţii Sale Regelui în cadrul unei ceremonii selecte în 10 iunie 2010, iar pentru a doua oară în 11 mai 2013. Cozonacii sau plăcintele preferate de Familia Regală sunt făcute din ouăle de la ferma din Sebeş.

Chiar dacă nu sunt trimise în cantităţi mari, produsele unor fabrici de renume din judeţul Alba au meritat să primească titlul de onoare pe lista furnizorilor Casei Regale, care atestă, pe lângă calitatea produselor, şi clasă.

Dar aşa cum sunt apreciaţi, tot aşa pot să nu mai beneficieze de acest titlu. Astfel calitatea de furnizor poate fi retrasă, în orice moment de către Casa Regala, fiind expresia dreptului inalienabil al consumatorului de a-şi alege sursa de aprovizionare.

Calitatea de furnizor se retrage automat dacă furnizorii de produse sau servicii nu mai există pe piaţă (în cazul decesului persoanelor-furnizor, precum şi în cazul în care compania comercială este vândută, intră în faliment sau se desfiinţează). De asemenea, în cazul în care compania comercială sau persoana-furnizor este obiectul unor critici sau acuze din partea opiniei publice, consumatorilor, presei sau este obiectul unor investigaţii, calitatea de furnizor se retrage automat.

Acordarea calitătii de furnizor presupune un înalt standard al produselor sau serviciilor şi se aşteaptă din partea celor care beneficiază de acest titlu constanţă şi seriozitate, precum şi profesionalism.

Toţi cei care primesc calitatea de furnizor primesc un document eliberat de Casa Regală. Acest act are calitatea de a recunoaşte Casa Regală ca beneficiar al unor servicii.

Documentul reprezintă o modalitate de recunoaştere a faptului că societatea comercială sau comerciantul sunt furnizori constanţi de bunuri şi servicii către Casa Regală.

Acesta este semnat de Şeful Casei Majestăţii Sale Regelui, care este funcţia onorifică cea mai înaltă din Casa Majestăţii Sale. Odată cu primirea documentului care îi atestă calitatea, furnizorul va trebui să semneze un act în care să-şi ia răspunderea în mod explicit că a intrat în posesia acestui „Statut”, pe care se obligă să-l respecte pe perioada cât deţine calitatea de „Furnizor al Casei Regale a României”.

Recunoaşterea ca „Furnizor al Casei Regale a României” aduce cu ea şi o serie de beneficii pentru cei care livrează bunuri şi servicii Casei Regale. Astfel, pot folosi însemnele oficiale ale calităţii de „Furnizor al Casei Regale a României”, respectiv Stema Casei Regale a României sau Cifrul personal al Majestăţii Sale Regelui.

Cazul în care se foloseşte Stema Casei Regale a României sau Cifrul personal al Majestăţii Sale Regelui se stabilesc de către Casa Regală, înainte de oferirea calităţii de Furnizor.

Utilizarea grafică a denumirii de furnizor se poate face pe eticheta oricărui produs al companiei sau persoanei care se bucură de această calitate, iar baza modelului este oferit de Casa Regală.

Înscrisul „Furnizor al Casei Regale a României” plus stema sau cifrul Regelui pot fi de asemenea tipărite pe materiale publicitare, antetul foilor de scris, pe plicuri, felicitări de Crăciun, mape, cărţi de vizită, broşuri de prezentare, cărţi sau albume despre compania comercială sau persoana care e furnizor şi pe produsele propriu-zise.

Însemnele pot apărea sub formă de basorelief (bronz, piatră, marmoră sau lemn sculptat aurit), la sediul companiei comerciale sau la magazinele personale de desfacere ale companiei, ca si la atelierul persoanei (meşteşugarului furnizor), fiind aplicate fie pe zid, fie expuse în vitrină. Şi pentru acest caz trebuie aprobarea expresă a Casei Regale pentru forma basoreliefului, dimensiunea, culoarea lui, iar el trebuie să reflecte cu fidelitate scrisul şi cifrul Regelui, aşa cum sunt ele hotărâte de Casa Regală.

Lista furnizorilor pentru Familia Regală este deschisă oricărei companii comerciale sau persoane – furnizor, care consideră că produsele sau serviciile lor au un „aer” regal şi mai au nevoie doar de o diplomă care să le ateste calitatea.

sursa: familiaregală.ro

 

 

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

BLAJ

FOTO: O mașină a luat foc în trafic la Bucerdea Grânoasă. Pompierii din Blaj au intervenit pentru stingerea incendiului

Publicat

pompieri

O mașină a luat foc și s-a făcut scrum în trafic, în localitatea Bucerdea Grânoasă din județul Alba. Garda de intervenție Blaj a intervenit miercuri seară pentru lichidarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, în localitatea Bucerdea Grânoasă, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba.

Din primele informații autoturismul marca Ford s-ar fi aflat în trafic, când a izbucnit focul. La fața locului au fost trimise două mașini ale pompierilor: o autoutilitară de stins incendii și o ambulanță.

Incidentul a fost unul fără victime. În jurul orei 23,30 pompierii au reușit să stingă focul.

Sursă: ISU Alba

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Harta: 17 județe din România marcate de Germania ca ”zone de risc”. Testul COVID-19 este obligatoriu la intrarea în țară

Publicat

Autoritățile germane au actualizat, miercuri, lista județelor din România considerate drept „zone de risc”. Potrivit ministerului de externe german și institutului Robert Koch, Bucureștiul și 17 județe din România au intrat în așa numita ”zonă roșie”.

Județele Argeș, Buzău, Bihor, Mehedinți, Neamț,  Ialomița, Timiș au fost marcate inițial ca zone de risc de către Germania.

Pe  listă au fost adăugate miercuri și Bacău, Brașov, Brăila, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea și capitala București.

Toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista „zonelor de risc“ trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania”, preciza MAE, într-un comunicat transmis sâmbătă.

În caz contrar acestea riscă amenzi de până la 25.000 de euro dacă se sustrag. În cazul în care sunt depistate pozitiv, aceste persoane intră în izolare obligatorie.

Testarea la care se face referire se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate.

În cazul în care nu se îndeplinește această obligație, autoritățile germane pot refuza intrarea în țară sau vor dispune măsura autoizolarii la domiciliu. Indiferent de opțiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc.

Măsura autoizolarii la domiciliu nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania.

În schimb, dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, se va dispune măsura autoizolarii până la primirea rezultatului testului.

Ce spune ambasadorul României în Germania

Ambasadorul Emil Hurezeanu a explicat la televiziunea Digi24 că cei care ajung în Germania cu avionul plecând din România de pe aeroporturi plasate în zonele de risc, la destinație vor spune de unde vin și vor face testul pentru COVID, care este gratuit.

Cei care vin din România terestru, vor trebui să completeze o declarație pe proprie răspundere, iar în decurs de 72 de ore de la intrarea pe teritoriul Germaniei vor trebui să facă testul. Cei care mint că nu vin din zone de risc riscă amenzi de până la 25.000 de euro.

Cum se face evaluarea zonelor de risc în Germania

Evaluarea zonelor de risc se face de câteva ori pe săptămână în Germania. În urmă cu câteva zile, erau numai șapte județe din România incluse în această categorie, acum sunt 17 plus Bucureștiul. Criteriul este să nu existe mai mult de 50 de cazuri de infectare la suta de mii de locuitori.

De asemenea, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind dintr-o „zonă de risc” (inclusiv din cele șapte județe menționate) sunt obligate să completeze un formular de localizare a cărui variantă în limba engleză – Public Health Passenger Locator Form – poate fi regăsită AICI

Informații cu privire la noua măsură de actualizare a „zonelor de risc“ prin includerea în listă a unor județe din România sunt disponibile AICI  (lista completă și actualizată a zonelor de risc).

Regulile de conduită, restricțiile și măsurile de relaxare decise la nivelul fiecărui land german pot fi accesate pe pagina cancelariei federale pot fi văzute AICI
.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Actrița Ioana Bogățan, în juriul Galei HOP – Gala Tânărului Actor. Evenimentul se va desfășura pe acoperișul Teatrului Național

Publicat

Actrița din Alba Iulia, Ioana Bogățan, director al Teatrului de Păpuși ”Prichindel” și al Festivalului de Teatru ”Povești”, a fost cooptată pentru al doilea an consecutiv în juriul Galei HOP – Gala Tânărului Actor, Ediția 2020, care se va desfășura la începutul lunii septembrie. 

”Sunt pentru a doua oară în juriul acestei gale. Tradiția a fost să se țină la Costinești. Anul trecut s-a mutat la Constanța și cei mai mari actori români au venit să îi vadă pe concurenți. Tot anul trecut, Gigi Căciuleanu a făcut și un spectacol cu actorii câștigători pe care am vrut să îl aduc și la noi la festival.

Anul acesta nu va fi online. Va fi ”on the roof ”- pe acoperișul Teatrului Național din București, unde există un spațiu perfect pentru așa ceva.

Tema este ”Teatru coregrafic. Dans.Actorul ca fenomen al teatrului actual”… Eu sunt fascinată de această formă de teatru și tot timpul am vânat acest tip de spectacole, foarte bune, pentru festivalul de la Alba Iulia. Este o onoare pentru mine această prezență în juriu” a declarat Ioana Bogățan pentru Alba24.

De menționat că Ioana Bogățan și Adrian Batista sunt cei doi membri ai juriului care au fost menținuți de la ediția de anul trecut.

Din juriu mai fac parte: Adrian Batista – regizor și producător TV, Silvia Ghiață – producător TV, Andrei și Andreea Grosu– regizori și Ileana Lucaciu – critic de teatru.

În competiție sunt înscriși 24 de actori.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman: 40 de doze de Redemsivir, folosit în tratamentul bolnavilor de COVID-19, ajung joi la Spitalul Județean Alba

Publicat

Deputatul de Alba, Florin Roman, a amunțat pe contul său de Facebook că 40 doze de Remdesivir, medicamentul folosit în tratamentul bolnavilor de COVID-19, ajung mâine la Spitalul Judetean Alba, în urma unei discuții pe care a avut-o cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

”Tot astăzi am finalizat discuțiile cu oficiali de la Rezervele de stat, impreuna cu Prefectura Alba, pentru ca patru containere modulare sa ajungă la Ambulanta Alba, pentru a fi utilizate de ambulanțieri.

Totodată, a devenit litera de lege amendamentul privind creșterea la 35% pe ordonator principal de credite a sporului pentru spitalele județene care tratează cazurile de COVID 19, ceea ce permite o salarizare mai corectă în spitalele județene” a adăugat acesta.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate