Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deținuții de la Penitenciarul Aiud, consiliaţi pentru reintegrarea în comunitate. Program de pregătire derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă

Publicat

Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia derulează în această perioadă în Penitenciarul Aiud un program de pregătire pentru liberare în cadrul căruia deţinuţii care şi-au ispăşit cea mai mare parte a pedepsei sau care sunt propuşi pentru liberare condiţionată sunt consiliaţi, astfel încât să se reintegreze în societate.

În această perioadă în Penitenciarul Aiud este în desfăşurare un curs de pregătire pentru liberare la care participă 13 persoane private de libertate care sunt propuse pentru liberare sau care urmează să fie liberate din penitenciar pentru că şi-au ispăşit cea mai mare parte a pedepsei. Cursurile durează şase săptămâni, iar aceasta este a doua grupă de deţinuţi care urmează pregătirea pentru liberare, după ce în prima jumătate a anului au absolvit cursul alte 11 persoane.

În cadrul programului de pregătire, deţinuţii sunt învăţaţi ce trebuie să facă după liberarea din penitenciar, cum să îşi găsească un loc de muncă, cum să se prezinte la un interviu şi mai ales ce conduită trebuie să aibă şi cum să relaţioneze cu ceilalţi în societate. De asemenea, persoanele private de libertate sunt consiliate astfel încât să renunţe după liberare la conduitele indezirabile social şi să se reintegreze în comunitate. Activităţile din cadrul programului de pregătire pentru liberare sunt susţinute de psihologi şi asistenţi sociali.

Programul de pregătire pentru liberare face parte din proiectul „Tranziţia spre libertate prin centre regionale de incluziune socială” implementat de Centrul Român pentru Educaţie şi Dezvoltare Umană în parteneriat cu Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi alte organizaţii. Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a înfiinţat în cadrul acestui proiect şi Centrul Regional de Incluziune Socială Alba, care are ca scop consilierea în vederea reintegrării în comunitate şi familie a unui număr de 200 de foşti deţinuţi. Aceştia pot beneficia de următoarele servicii: consiliere psihologică şi socială, asistare în vederea integrării familiale, sociale, în special a integrării pe piaţa muncii prin organizarea unor burse a locurilor de muncă, asistarea beneficiarilor în vederea angajării sau calificării într-o meserie, oferirea sprijinului pentru inserţia în comunitate şi familie, precum şi oferirea sprijinului pentru găsirea unei locuinţe.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax