Actualitate
Publicul a aplaudat în picioare piesa de teatru „Nasul”, jucată pe scena Casei de Cultură a Studenţilor

Povestea piesei se petrece în oraşul St. Petersburg, unde, în dimineaţa de 25 martie, un frizer, Ivan Yakovlevich găseşte, tăind pâine, un nas, pe care îl recunoaşte ca aparţinând unuia dintre clienţii săi, Kovalyov. Acesta descoperă cu disperare că are o faţă netedă, fără nas, cu care nu se poate descurca în societate: „se poate trăi fără o mână, se poate trăi fără un picior, fără dinţi, fără ambii părinţi”, dar nu şi fără nas. Îşi găseşte nasul în oraş, dar acesta, devenit un important personaj uman, refuză să se întoarcă la el. Nu doar atât, dar nasul nu se lasă pus la loc nici măcar de către doctori. Pe 7 aprilie însă, Kovaliov se trezeşte cu nasul pe faţă, ca şi cum acesta nu ar fi lipsit niciodată.
Într-o atmosferă casual, cei doi interpreţi şi-au dovedit, din nou, virtuozitatea, cântând impecabil povestea lui Kovaliov la chitară, voce şi… nas.
Înainte de începerea ultimului episod, intitulat Netedă, cântat în întregime la… nas, publicul a izbucnit în aplauze şi s-a ridicat în picioare, iar artiştii au primit flori.
Piesa s-a încheiat cu interpretarea unui colind „pe două nasuri”.
În final, publicul a primit o surpriză, un moment de teatru cu păpuşi, interpretarea unui fragment din piesa Insula de Gellu Naum. Bogdan Burlăcianu a jucat simultan rolul lui Robinson Crusoe şi pe cel de păpuşar, mânuind cu o incredibilă dexteritate personajele interlocutoare şi vorbind pentru ele, pe fundalul muzical construit de Ada Milea, prin acorduri la chitară şi, minimal, voce.
Publicul atât de numeros în cele trei zile de festival a demonstrat că are nevoie de astfel de evenimente în oraşul nostru.
Adina E. CURTA
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News