Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Publicul a aplaudat în picioare piesa de teatru „Nasul”, jucată pe scena Casei de Cultură a Studenţilor

Publicat

„Se înghesuie lumea, se înghesuie lumea să vadă nasul, să vadă Nasul”. Aceasta este una dintre replicile piesei Nasul, după N. V. Gogol, în regia lui Alexandru Dabija şi interpretată de Ada Milea şi Bogdan Burlăcianu, în cea de-a treia zi a Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”. Aceste cuvinte au fost perfect valabile la Alba Iulia, unde Sala Mare a Casei de Cultură a Studenţilor a debordat de spectatori.

Povestea piesei se petrece în oraşul St. Petersburg, unde, în dimineaţa de 25 martie, un frizer, Ivan Yakovlevich găseşte, tăind pâine, un nas, pe care îl recunoaşte ca aparţinând unuia dintre clienţii săi, Kovalyov. Acesta descoperă cu disperare că are o faţă netedă, fără nas, cu care nu se poate descurca în societate: „se poate trăi fără o mână, se poate trăi fără un picior, fără dinţi, fără ambii părinţi”, dar nu şi fără nas. Îşi găseşte nasul în oraş, dar acesta, devenit un important personaj uman, refuză să se întoarcă la el. Nu doar atât, dar nasul nu se lasă pus la loc nici măcar de către doctori. Pe 7 aprilie însă, Kovaliov se trezeşte cu nasul pe faţă, ca şi cum acesta nu ar fi lipsit niciodată.

Într-o atmosferă casual, cei doi interpreţi şi-au dovedit, din nou, virtuozitatea, cântând impecabil povestea lui Kovaliov la chitară, voce şi… nas.

Spectacolul a fost alcătuit din câteva episoade, îmbinând povestea cu cântecul şi cu imaginile proiectate pe fundal.

Înainte de începerea ultimului episod, intitulat Netedă, cântat în întregime la… nas, publicul a izbucnit în aplauze şi s-a ridicat în picioare, iar artiştii au primit flori.

Piesa s-a încheiat cu interpretarea unui colind „pe două nasuri”.

În final, publicul a primit o surpriză, un moment de teatru cu păpuşi, interpretarea unui fragment din piesa Insula de Gellu Naum. Bogdan Burlăcianu a jucat simultan rolul lui Robinson Crusoe şi pe cel de păpuşar, mânuind cu o incredibilă dexteritate personajele interlocutoare şi vorbind pentru ele, pe fundalul muzical construit de Ada Milea, prin acorduri la chitară şi, minimal, voce.

Publicul atât de numeros în cele trei zile de festival a demonstrat că are nevoie de astfel de evenimente în oraşul nostru.

Adina E. CURTA


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax