Administrație
„Puncte negre” pe harta drumurilor ce tranzitează judeţul Alba. Poliţiştii urmăresc reducerea numărului de accidente pe DN1 şi DN7

În scopul reducerii accidentelor, oamenii legii vor organiza acţiuni tematice în sistem releu, în colaborare cu Autoritatea Rutieră Română Alba şi Registrul Auto Român şi împreună cu judeţele Sibiu, Hunedoara şi Cluj, iar DN1 va fi împărţit în 3 sectoare de responsabilitate. Pe acest drum naţional european a fost identificat un „punct negru”, respectiv sectorul de drum cuprins între km 412+500 m şi km 413+500 m, pe raza comunei Miraslău. Aici, în perioada 15 noiembrie 2004 – 14 noiembrie 009 au fost înregistrate 10 accidente grave de circulaţie, soldate cu 6 morţi şi 11 răniţi grav. În ciuda faptului că pe acest sector de drum s-au realizat amenajări rutiere pentru creşterea gradului de siguranţă, în ultimii 5 ani au mai fost semnalate alte trei persoane decedate, 6 rănite grav şi 5 rănite uşor.
Tot pe DN1, sectorul de drum cuprins între km 420 şi km 430, pe raza comunei Unirea a fost catalogat drept o zonă cu risc ridicat. În ultimii ani, pe acest tronson au avut loc 6 accidente grave, soldate cu 3 morţi şi alţi 10 răniţi.
Şeful IPJ Alba, chestorul principal Ioan Căbulea a declarat că „în perioada de vară, când traficul este mai intens, este cu atât mai nevoie să devenim mai vizibili şi prezenţi în trafic”. La nivelul judeţului Alba, în anul 2010 au avut loc nu mai puţin de 147 de accidente grave, soldate cu 57 de persoane decedate şi 147 de răniţi grav.
În scopul combaterii criminalităţii şi sporirii gradului de siguranţă a cetăţenilor, chestorul Ioan Căbulea a informat că se are în vedere amplasarea unor camere de supraveghere în mai multe zone ale municipiului Alba Iulia, dar şi în Sebeş. Aceste camere vor fi legate direct la dispeceratele de la sediile posturilor de poliţie. Una din principalele zone ce urmează să fie monitorizată de oamenii legii este Cetatea din Alba Iulia şi vestigiile proaspăt restaurate.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News