Connect with us
Advertisement

Administrație

„Puncte negre” pe harta drumurilor ce tranzitează judeţul Alba. Poliţiştii urmăresc reducerea numărului de accidente pe DN1 şi DN7

Publicat

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba va demara în perioada următoare un plan de măsuri privind reducerea riscului rutier pe Drumul Naţional 1 şi Drumul Naţional 7, două tronsoane pe care, doar anul trecut, au avut loc nu mai puţin de 38 de accidente grave, soldate cu decesul a 16 persoane şi rănirea gravă a altor 56 de persoane.

În scopul reducerii accidentelor, oamenii legii vor organiza acţiuni tematice în sistem releu, în colaborare cu Autoritatea Rutieră Română Alba şi Registrul Auto Român şi împreună cu judeţele Sibiu, Hunedoara şi Cluj, iar DN1 va fi împărţit în 3 sectoare de responsabilitate. Pe acest drum naţional european a fost identificat un „punct negru”, respectiv sectorul de drum cuprins între km 412+500 m şi km 413+500 m, pe raza comunei Miraslău. Aici, în perioada 15 noiembrie 2004 – 14 noiembrie 009 au fost înregistrate 10 accidente grave de circulaţie, soldate cu 6 morţi şi 11 răniţi grav. În ciuda faptului că pe acest sector de drum s-au realizat amenajări rutiere pentru creşterea gradului de siguranţă, în ultimii 5 ani au mai fost semnalate alte trei persoane decedate, 6 rănite grav şi 5 rănite uşor.

Tot pe DN1, sectorul de drum cuprins între km 420 şi km 430,  pe raza comunei Unirea a fost catalogat drept o zonă cu risc ridicat. În ultimii ani, pe acest tronson au avut loc 6 accidente grave, soldate cu 3 morţi şi alţi 10 răniţi.

În ceea ce priveşte Drumul Naţional 7, poliţiştii au identificat şi aici un „punct negru”, respectiv sectorul de drum cuprins între km 334+100m şi km335+100m, pe raza comunei Vinţu de Jos. În perioada 18 ianuarie 2006 – 17 ianuarie 2011, în această zonă au avut loc 10 accidente grave, soldate cu 4 morţi şi 13 răniţi grav. Ca zonă cu risc accidentogen ridicat pe acest drum naţional este sectorul de drum cuprins între km 337+500 m şi km 340+000 m, pe raza comunelor Vinţu de Jos şi Blandiana. Aici, în anul 2010 şi 2011 au avut loc 3 accidente grave soldate cu 7 morţi şi 3 răniţi grav.

Doar în primele 5 luni ale anului 2011, pe DN1 şi DN7 s-au înregistrat 9 accidente grave, din care au rezultat 9 morţi şi alţi 10 răniţi grav. Acţiunile întreprinse de poliţişti urmăresc reducerea semnificativă a acestor incidente şi conştientizarea populaţiei asupra riscurilor pe care şi le asumă în momentul în care se angajează în trafic. Principalele cauze ale accidentelor sunt, conform datelor prezentate de IPJ Alba, depăşirea neregulamentară, viteza neadaptată la condiţiile de drum, adormirea la volan, nerespectarea distanţei între autovehicule, dar şi alte imprudenţe comise atât de pietoni, cât şi de şoferii auto. În cadrul planului de măsuri ce va fi pus în aplicare în perioada 15 iunie 2011 – 15 septembrie 2011, pe cele două drumuri naţionale vor acţiona 28 de agenţi de poliţie, care vor alcătui echipaje permanente pe trei schimburi.

Şeful IPJ Alba, chestorul principal Ioan Căbulea a declarat că „în perioada de vară, când traficul este mai intens, este cu atât mai nevoie să devenim mai vizibili şi prezenţi în trafic”. La nivelul judeţului Alba, în anul 2010 au avut loc nu mai puţin de 147 de accidente grave, soldate cu 57 de persoane decedate şi 147 de răniţi grav.

În scopul combaterii criminalităţii şi sporirii gradului de siguranţă a cetăţenilor, chestorul Ioan Căbulea a informat că se are în vedere amplasarea unor camere de supraveghere în mai multe zone ale municipiului Alba Iulia, dar şi în Sebeş. Aceste camere vor fi legate direct la dispeceratele de la sediile posturilor de poliţie. Una din principalele zone ce urmează să fie monitorizată de oamenii legii este Cetatea din Alba Iulia şi vestigiile proaspăt restaurate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement