Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Regele Mihai l-a exclus pe Prinţul Nicolae, nepotul său, din linia de succesiune a Casei Regale. Reacţia Principelui

Publicat

principele nicolae al romaniei Casa Regală a României precizează într-un comunicat de presă transmis luni, 10 august, că Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de „Principe al României” și calificativul de „Alteță Regală”.

De asemenea, Regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României.

„În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de „Principe al României” și calificativul de „Alteță Regală”.

De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României.

Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeași zi”, se arată în comunicat.

De asemenea, potrivit aceleiaşi surse, “în calitate de Șef al Casei și Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală și societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți.

Păstrând aceeași afecțiune nepotului său, Regele Mihai nădăjduiește că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-și servi idealurile și de a folosi calitățile cu care Dumnezeu l-a înzestrat.

Alteța Sa Regală Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit înștiințarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de Majestatea Sa Regele”.

UPDATE: Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I a transmis, marţi, 11 august. declaraţia nepotului Majestăţii Sale Regelui, Nicolae:

“Duminică, 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai I, bunicul meu, a luat decizia de a-mi retrage titlul de Principe al României şi locul în Linia de Succesiune la Coroana României. Această decizie, pe care mi-o asum, vine în urma unei perioade în care am reflectat la viitorul ţării şi Casei noastre, precum şi la rolul pe care eu îl pot avea în propăşirea lor.

Poziţia de Principe al României şi prezenţa în Linia de Succesiune la Coroana României impun un mod de a-mi conduce viaţa pe care găsesc dificil să îl accept. De aceea, cu multă durere în suflet, consider că decizia Majestăţii Sale Regelui este binevenită pentru mine. Voi căuta, în viitor, să-mi servesc idealurile şi principiile în alt mod.

Le mulţumesc tuturor celor care, în anii cât m-am aflat în mijlocul românilor, mi-au acordat încrederea, sprijinul şi speranţa lor, şi care şi-au oferit ajutorul la iniţiativele dedicate propăşirii României. În noile mele circumstanţe, voi căuta să mă dedic în continuare activităţilor ecologice, de tineret şi caritabile, despre care am învăţat atâtea lucruri cât timp m-am aflat în România.

Doresc de asemenea să le mulţumesc autorităţilor publice centrale şi locale pentru deschiderea cu care şi-au acordat sprijinul proiectelor comune, şi mai ales familiei mele, pentru dragostea şi înţelegerea cu care m-au înconjurat aici.

Nădăjduiesc ca Dumnezeu să protejeze şi în viitor naţiunea şi Coroana Română.

Nicolae Mihai de Roumanie Medforth Mills”

Principele Nicolae al României (Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills) s-a năcut pe 1 aprilie 1985 în Elveţia şi a devenit Principe al României cu rangul și apelativul de Alteță Regală la 1 aprilie 2010.

Este fiul Principesei Elena a României (n. 15 noiembrie 1950) și al profesorului doctor Robin Medforth-Mills (n. 8 decembrie 1942 – d. 2 februarie 2002). A fost al treilea în ordinea de succesiune la tronul României, conform ultimului Statut regal din 2007,

Primele luni din viață le-a petrecut făcând naveta între Elveţia şi Sudan, la Khartoum, unde tatăl Principelui lucra ca profesor în cadrul ONU după ce fusese profesor de geografie la Universitatea din Durham. După aceste 18 luni, familia s-a stabilit în nord-estul Angliei, la Durham, unde tatăl acestuia deținea o casă la Esh Winning, locuind aici până la divorțul părinților, în 1991.

Apoi, s-a mutat împreună cu mama sa și cu tatăl vitreg într-o casă mai mică, în Sunderland, unde a urmat și cursurile școlii Argly House. La vârsta de 14 ani s-a înscris la Shiplake College, o școală britanică tradițională cu internat, aproape de Henley-on-Thames, oraș aflat la aproximativ 50 km. față de Londra; A studiat 5 ani şi a avut şi pregătire CCF- Combined Cadet Forces, în timpul cărora participa la parade și efectua o serie de exerciții militare, fiind un fel de școală premilitară. De asemenea, Nicolae făcea parte din echipa RAF- Royal Air Force, mărșăluind și pregătindu-se în mânuirea armelor, a avioanelor si chiar având posibilitatea să zboare cu avioane mici Bulldog.

Printre materiile preferate se numărau matematica și franceza, fiind poreclit de către profesoara de limba franceză „Pisica de Cheshire” deoarece era mereu cu zâmbetul pe buze.

În anul 2009 Principele Nicolae s-a înscris la Universitatea din Londra, urmând cursurile universitare la Colegiul Royal Holloway, specializându-se în management, unde a absolvit în anul 2012, anul în care s-a hotărât să se dedice cauzei României preluând unele din activitățile Casei Regale

În copilărie și-a descoperit pasiunea pentru mașini, pasiune moștenită de la bunicul său M.S Regele Mihai I, până în prezent având posibilitatea să conducă peste 100 de vehicule diferite, neluând în calcul bărcile și avioanele.

ASR-Principele-Nicolae-al-Romanie-529x361 Cu ocazia împlinirii vârstei de 30 de ani, pe 1 aprilie 2015, Principesa Moștenitoare Margareta a oferit un dineu în onoarea Principelui Nicolae. Invitați au fost prietenii, foștii colegi de școală și universitate, colaboratori ai Principelui Nicolae din țară și din străinătate.

Reamintim că Principele Nicolae a fost prezent, în acest an, şi la Alba Iulia, într-un tur ciclist caritabil “Cărțile copilăriei pe bicicletă”, organizat în beneficiul Asociației Curtea Veche. Iniţiativ a fost un turneu al României pe care l-a parcurs pe bicicletă, pentru a promova lectura în rândul copiilor din zonele defavorizate.

Citeşte şi FOTO-VIDEO: Principele Nicolae a pedalat aproape 300 de kilometri prin Ardeal. La Alba Iulia a donat biciclete și rucsacuri cu rechizite

În luna mai 2014, a fost prezent la la Alba Iulia, pentru lansarea cărţii „Drumul spre casă. Filip-Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României”. Volumul dezvăluie detalii despre copilăria şi adolescenţa Principelui Nicolae al României, despre studiile şi experienţa comunitară, despre primele sale călătorii și expediții, sporturile extreme pe care le practică, interesele şi activităţile întreprinse în folosul țării noastre.

Citeşte şi FOTO-VIDEO: Albaiulienii au aflat „Drumul spre casă” al Principelui Nicolae. Alteţa Regală și-a lansat cartea în Sala Unirii

În 2013, a petrecut Sărbătorile Pascale la Alba Iulia, alături de Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax