Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Regulamentul activităţii de transport în regim taxi la Aiud. Modificări la contractul de atribuire a serviciului, propuse de consilieri PPDD

Publicat

În şedinţa de miercuri, consilierilor din Aiud le sunt prezentate spre aprobare unele modificări şi completări ale contractului de atribuire în gestiune delegată a serviciului de transport în regim de taxi.

Se propune aprobarea Regulamentului de organizare şi desfăşurare a activităţii de transport în regim taxi şi în regim de închiriere, în municipiul Aiud, locurile de staţionare a taximetrelor, Caietul de sarcini privind desfăşurarea serviciului de transport în regim de taxi şi în regim de închiriere, Contractul  de atribuire în gestiune delegată a serviciului de transport în regim de taxi şi în regim de închiriere.

Consilierii Ioan Moldovan şi Călin din partea PPDD propun unele modificări şi completări ale contractului de atribuire în gestiune delegată a serviciului de transport în regim de taxi, aprobat anterior prin HCL nr. 41 din 28.02.2008, modificat prin HCL nr. 264/2011. Având în vedere modificările apărute la Legea nr. 38/2003, se propune ca, pe lângă modificările şi completările aduse consilieri, să fie inserate în contract sau adaptate , după caz, articolele valabile în prezent.

Transportul de persoane şi bunuri în regim de taxi se face pe baza autorizaţiei de transport, a autorizaţiei taxi şi a celor două ecusoane care se eliberează odată cu autorizaţia taxi, precum şi a contractului de atribuire în gestiune delegată pentru executarea serviciului de transport respectiv.

Autorizaţia de transport în regim de taxi sau autorizaţia de transport în regim de închiriere se eliberează de autoritatea de autorizare din cadrul primăriei municipiului Aiud, pe baza unei documentaţii care conţine: cererea transportatorului pentru eliberarea declaraţie de transport respective; copie a certificatului de înregistrare ca transportator si certificatul constatator, eliberate de registrul comerţului; copie a certificatului de competenta profesionala a persoanei desemnate, in cazul asociaţiei familiale sau persoanei juridice, ori copie de pe atestatul profesional al taximetristului, in cazul persoanei fizice; cazierul judiciar al persoanei desemnate, in cazul asociaţiei familiale; avizul medico-psihologic al persoanei desemnate, in cazul asociaţiei familiale, sau al taximetristului, in cazul persoanei fizice; cazierul fiscal al transportatorului, daca acesta are calitatea de operator economic in activitate; declaraţie pe propria răspundere a transportatorului, daca acesta a mai executat servicii de transport in regim de taxi, cu menţionarea intervalelor când a avut interdicţii de a executa si a motivului acestora; declaraţie pe propria răspundere a transportatorului ca poate asigura spaţiul de parcare pentru autovehiculul/autovehiculele cu care va executa serviciul respectiv, spaţiu deţinut in proprietate sau prin contract de închiriere pe toata durata contractului de atribuire in gestiune a serviciului de transport respectiv; declaraţie pe propria răspundere a transportatorului ca acesta deţine autovehiculele necesare sau are capacitatea financiara de a le deţine, in proprietate ori in temeiul contractelor de leasing, pe tipuri.

Orice modificare a uneia sau mai multor condiţii de acordare a autorizaţiei de transport se va comunica prin declaraţie pe propria răspundere a transportatorului autorizat, înaintată autorităţii de autorizare, în maximum 30 de zile de la data modificărilor respective (anterior, termenul era de 90 de zile).

Autorizaţia de transport în regim de taxi sau autorizaţia de transport în regim de închiriere se eliberează de autoritatea de autorizare din cadrul Primăriei municipiului Aiud, pentru prima dată pentru o perioadă de 5 ani, numai pentru autoturisme care nu depăşesc vechimea de 5 ani de la data fabricaţiei şi se va prelungi la cerere o singură dată, pentru 5 ani, cu condiţia ca autovehiculul să nu depăşească vechimea de 10 ani de la data fabricaţiei.

Concesionarul este obligat să respecte regulile asumate prin contractul de atribuire în gestiune delegată şi normele specifice transportului în regim de taxi, completate de reglementările aprobate de Consiliul Local al Municipiului Aiud: să achite viza anuală a autorizaţiei taxi , până la finele primului trimestru al anului în curs; să achite trimestrial taxa de staţie taxi ( loc de aşteptare pentru clienţi).

În cazul în care concesionarul nu-şi achită datoriile până la sfârşitul trimestrului, acesta datorează concedentului şi penalităţi de întârziere a plăţii, calculate din prima zi a scadenţei până în ziua plăţii efective, cu o cotă procentuală egală cu penalităţile pentru datoriile la bugetul de stat, stabilită prin hotărâre a guvernului. Atât restanţele cât şi penalităţile de întârziere se vor achita obligatoriu odată cu următoarea transă a taxei de staţie taxi, adică ultima zi lucrătoare a trimestrului următor.

Staţiile de taxi sunt:

1. Primărie, str. Bethlen Gabor (6 locuri), paralel cu Colegiul

2. “High Life”, str. Iuliu Maniu (10 locuri), în faţa discotecii High Life

3. Brutărie, str. Stadionului  (7 locuri), paralel cu Brutăria

4. Gară, Piaţa Gării (5 locuri), în faţa magaziilor C.F.R.

5. Spital, str. Spitalului (un loc), parcarea de la policlinică

Numărul  maxim de autoturisme care pot efectua servicii de transport în regim de taxi pe teritoriul Municipiului Aiud este de 116. Un taxi poate transporta la o cursă maxim 4 persoane, dintre care, de regulă, numai una este client, respectiv persoana care emite explicit comanda şi realizează plata integrală a costului serviciului, conform datelor înscrise în bonul client. Clientul decide traseul şi destinaţia şi este răspunzător de plata corespunzătoare a serviciului.

În cazuri justificate, taximetristul poate transporta şi un alt client în aceeaşi cursă, dar cu acceptul primului client în ceea ce priveşte traseul şi modul de defalcare a sumei de plată, stabilită conform bonului client.

Pentru transportul de persoane/bunuri în regim de taxi vor fi utilizate numai autovehicule agreate de Registrul Auto Român. Autoturismele taxi vor fi dotate legal cu staţii radio de emisie recepţie, sau cu telefoane mobile, după caz, în stare de funcţionare.

Taxiul trebuie să ofere în exterior prin însemne, înscrisuri, elemente de caroserie de culoare galbenă şi dotări vizibile de la distanţă, informaţii privind tarifele de transport aplicate necesare atât clientului potenţial cât şi organelor de control şi supraveghere autorizate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax