Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Reguli noi pentru construirea blocurilor la Alba Iulia. Locuri de parcare în funcție de numărul de camere din apartamente

Publicat


Primăria Alba Iulia a pus în consultare publică proiectul prin care se schimbă regulile de autorizare a construirii blocurilor în oraș.

Cei care doresc să prezinte propuneri au timp până în 21 februarie.

Potrivit proiectului, ”autorizarea executării locuințelor colective/semicolective în municipiul Alba Iulia este condiționată de elaborarea și aprobarea unui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) sau a unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) numai în zonele funcționale în care această funcțiune este permisă prin Regulamentul local de urbanism”.

În varianta actuală (HCL 108/2001), ”Autorizarea executării locuinţelor colective în municipiul Alba Iulia este condiţionată de elaborarea şi aprobarea unui Plan Urbanistic de Detaliu numai în zonele funcţionale în care această funcţiune este permisă prin Regulamentul local de urbanism”

La elaborarea acestora documentații se vor respecta următoarele reguli:

– procentul de ocupare a terenului va fi maximum 40%, cu respectarea prevederilor art.2 (1) din Anexa 2 la Regulamentul general de urbanism aprobat prin HG 525/1996 cu modificările și completările ulterioare (Procentul maxim de ocupare a terenurilor se stabileşte în funcţie de destinaţia zonei în care urmează să fie amplasata construcţia şi de condiţiile de amplasare în cadrul terenului, după cum urmează: 2.1. Destinaţia zonei în care urmează să fie amplasata construcţia. 2.1.1. Zone centrale – 80% 2.1.2. Zone comerciale – 85% 2.1.3. Zone mixte – 70% 2.1.4. Zone rurale – 30% 2.1.5. Zone rezidentiale – zona exclusiv rezidentială cu locuinţe P, P+1, P+2 – 35% – zona rezidentiala cu clădiri cu mai mult de 3 niveluri – 20% – zona predominant rezidențială (locuinţe cu dotări aferente) – 40% 2.1.6 Zone industrial – pentru cele existente – nu este prevăzut un procent maxim de ocupare a terenului – pentru cele propuse – procentul maxim de ocupare a terenului se stabileşte prin studiu de fezabilitate 2.1.7. Zone de recreere – nu este prevăzut un grad maxim de ocupare a terenului)

– regimul de înălțime va fi cel permis de unitatea teritorială de referință în care se construiește, fără ca diferența de înălțime să depășească cu mai mult de două niveluri clădirile imediat învecinate, reglementare care se va aplica strict pentru Planul Urbanistic de Detaliu (PUD)

– se stabilește obligativitatea ca, la avizarea/aprobarea anumitor Documentații de Urbanism faza PUD/PUZ, indiferent de caracterul investitorului, să se prevadă un număr de locuri de parcare în funcție de numărul de camere ale imobilelor cu funcțiune de locuințe (locuințe colective/semicolective), astfel:

a) de a asigura un loc de parcare pentru garsoniere și/sau apartamente cu o cameră

b) de a asigura un număr de 1,5 locuri de parcare pentru apartamente cu două camere

c) de a asigura două locuri de parcare pentru apartamente cu minimum trei camere.

În cazul în care din calculul matematic nu va rezulta un număr întreg de parcări, rezultatul fiind un număr cu zecimală, acesta se va rotunji în sus.

În prezent, obligativitatea este de asigurare a câte un loc de parcare pentru fiecare apartament, iar în situaţia în care se solicită şi alte funcţiuni decât cea de locuit, locurile de parcare aferente acelor funcţiuni, vor fi stabilite conform Regulamentului general de urbanism.

Alte propuneri:

– se vor prezenta modalități de organizare și rezolvare a circulației carosabile și pietonale în incintă, precum și ale acceselor pentru mașinile de intervenție în conformitate cu prevederile normativelor în vigoare (în prezent ”acceselor pentru intervenţia mijloacelor de stingere a incendiilor”)

– vor fi prevăzute spații verzi și plantate de cel puțin 2 mp/locuitor, loc de joacă pentru copii în funcție de dimensiunile locuinței colective/semicolective și punct de colectare a deșeurilor sau sistem de precolectare/colectare prin platforme subterane

– se va studia posibilitatea racordării la rețelele existente de apă, canalizare, energie electrică și gaze naturale, iar, în situația în care acestea nu există, beneficiarul se va obliga să prelungească rețelele existente pe cheltuiala proprie (neschimbat).


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. jenel

    vineri, 24.01.2020 la 16:39

    Perfect!! Sa va obișnuiți la garsonieră, dupa ce ati umplut tara cu rable!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Alte două persoane vor fi aduse în CARANTINĂ la Secția de Boli Infecțioase din Alba. Au sunat la 112

Publicat

Încă două persoane vor fi aduse în condiții speciale de izolare la Secția de Boli Infecțioase din Alba, după ce au sunat la 112, sâmbătă dimineața, acuzând febră, dureri în gât și dificultăți de respirație, potrivit DSP Alba. Este vorba despre două persoane – bărbat și femeie – aflate în autoizolare la domiciliu, care au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, REȚINUTĂ de DNA. Ar fi luat mită 120.000 de lei și 10.000 de euro

Publicat

sorina pintea

Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a intrat în vizorul procurorilor DNA, într-o anchetă privind fapte de corupție.  Potrivit unor surse, a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA. UPDATE: DNA a comunicat oficial sâmbătă că Sorina Pintea a fost reținută. ”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

A crescut numărul persoanelor izolate la domiciliu în județul Alba. Măsuri de prevenire în contextul epidemiei COVID 19

Publicat

gripa laborator

În județul Alba sunt 138 de persoane care trebuie să respecte condiții de izolare la domiciliu, așa cum prevede protocolul dispus de Ministerul Sănătății, potrivit Direcției de Sănătate Publică Alba. Numărul acestora a crescut față de joi, când erau raportate 116 cazuri de monitorizare la domiciliu și față de vineri, când erau 133. Motivul este […]

Citește mai departe
Publicitate

BLAJ

VIDEO ȘTIREA TA: La un pas de accident. TIR pe contrasens, pe DN 14B, lângă Blaj

Publicat

La un pas de accident, pe DN14, între localitățile Cistei și Crăciunelu de Jos, lângă Blaj. Un șofer a reușit să evite impactul cu un TIR ce intrase riscant în depășire. Din imaginile transmise de un cititor Alba24 se poate vedea cum șoferul care circula regulamentar din sens opus încetinește și este nevoit să oprească […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate