Administrație
Reguli noi pentru construirea blocurilor la Alba Iulia. Locuri de parcare în funcție de numărul de camere din apartamente
Primăria Alba Iulia a pus în consultare publică proiectul prin care se schimbă regulile de autorizare a construirii blocurilor în oraș.
Cei care doresc să prezinte propuneri au timp până în 21 februarie.
Potrivit proiectului, ”autorizarea executării locuințelor colective/semicolective în municipiul Alba Iulia este condiționată de elaborarea și aprobarea unui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) sau a unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) numai în zonele funcționale în care această funcțiune este permisă prin Regulamentul local de urbanism”.
În varianta actuală (HCL 108/2001), ”Autorizarea executării locuinţelor colective în municipiul Alba Iulia este condiţionată de elaborarea şi aprobarea unui Plan Urbanistic de Detaliu numai în zonele funcţionale în care această funcţiune este permisă prin Regulamentul local de urbanism”
La elaborarea acestora documentații se vor respecta următoarele reguli:
– procentul de ocupare a terenului va fi maximum 40%, cu respectarea prevederilor art.2 (1) din Anexa 2 la Regulamentul general de urbanism aprobat prin HG 525/1996 cu modificările și completările ulterioare (Procentul maxim de ocupare a terenurilor se stabileşte în funcţie de destinaţia zonei în care urmează să fie amplasata construcţia şi de condiţiile de amplasare în cadrul terenului, după cum urmează: 2.1. Destinaţia zonei în care urmează să fie amplasata construcţia. 2.1.1. Zone centrale – 80% 2.1.2. Zone comerciale – 85% 2.1.3. Zone mixte – 70% 2.1.4. Zone rurale – 30% 2.1.5. Zone rezidentiale – zona exclusiv rezidentială cu locuinţe P, P+1, P+2 – 35% – zona rezidentiala cu clădiri cu mai mult de 3 niveluri – 20% – zona predominant rezidențială (locuinţe cu dotări aferente) – 40% 2.1.6 Zone industrial – pentru cele existente – nu este prevăzut un procent maxim de ocupare a terenului – pentru cele propuse – procentul maxim de ocupare a terenului se stabileşte prin studiu de fezabilitate 2.1.7. Zone de recreere – nu este prevăzut un grad maxim de ocupare a terenului)
– regimul de înălțime va fi cel permis de unitatea teritorială de referință în care se construiește, fără ca diferența de înălțime să depășească cu mai mult de două niveluri clădirile imediat învecinate, reglementare care se va aplica strict pentru Planul Urbanistic de Detaliu (PUD)
– se stabilește obligativitatea ca, la avizarea/aprobarea anumitor Documentații de Urbanism faza PUD/PUZ, indiferent de caracterul investitorului, să se prevadă un număr de locuri de parcare în funcție de numărul de camere ale imobilelor cu funcțiune de locuințe (locuințe colective/semicolective), astfel:
a) de a asigura un loc de parcare pentru garsoniere și/sau apartamente cu o cameră
b) de a asigura un număr de 1,5 locuri de parcare pentru apartamente cu două camere
c) de a asigura două locuri de parcare pentru apartamente cu minimum trei camere.
În cazul în care din calculul matematic nu va rezulta un număr întreg de parcări, rezultatul fiind un număr cu zecimală, acesta se va rotunji în sus.
În prezent, obligativitatea este de asigurare a câte un loc de parcare pentru fiecare apartament, iar în situaţia în care se solicită şi alte funcţiuni decât cea de locuit, locurile de parcare aferente acelor funcţiuni, vor fi stabilite conform Regulamentului general de urbanism.
Alte propuneri:
– se vor prezenta modalități de organizare și rezolvare a circulației carosabile și pietonale în incintă, precum și ale acceselor pentru mașinile de intervenție în conformitate cu prevederile normativelor în vigoare (în prezent ”acceselor pentru intervenţia mijloacelor de stingere a incendiilor”)
– vor fi prevăzute spații verzi și plantate de cel puțin 2 mp/locuitor, loc de joacă pentru copii în funcție de dimensiunile locuinței colective/semicolective și punct de colectare a deșeurilor sau sistem de precolectare/colectare prin platforme subterane
– se va studia posibilitatea racordării la rețelele existente de apă, canalizare, energie electrică și gaze naturale, iar, în situația în care acestea nu există, beneficiarul se va obliga să prelungească rețelele existente pe cheltuiala proprie (neschimbat).
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
jenel
vineri, 24.01.2020 at 16:39
Perfect!! Sa va obișnuiți la garsonieră, dupa ce ati umplut tara cu rable!!