Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Regulile de circulaţie vor fi mai stricte. Măsuri pentru creşterea siguranţei rutiere. Care sunt propunerile

Publicat

Accidentele rutiere ar trebui tratate de guverne ca pe o problemă de sănătate publică, astfel că trebuie să îmbunătăţească sistemele publice de transport, planificarea rutieră şi designul urban, se arată într-un raport al Băncii Mondiale, potrivit Reuters.

Transferul responsabilităţii pentru accidentele rutiere de la şoferi spre specialiştii în urbanism şi autorităţile de transport reprezintă un element important în reducerea numărului de 1,3 milioane decese provocate anual de accidentele rutiere, potrivit raportului publicat joi de World Resources Institute (WRI) şi Banca Mondială, informează Agerpres.

„Ar trebui să privim decesele provocate accidentele rutiere ca inacceptabile şi să ne străduim la nivel de societate să le eliminăm. Facem la fel pentru poliomielită, pentru malarie sau tuberculoză. Credem că siguranţa rutieră ar trebui tratată la fel”, a declarat Ben Welle, co-autorul raportului şi asociat la World Resources Institute.

Citeşte şi MOST WANTED de Alba 2018: Zeci de persoane condamnate, date în URMĂRIRE GENERALĂ de Poliţie. LISTA

Autorii raportului au recomandat statelor să stabilească ţinte pe termen lung pentru reducerea la zero a deceselor provocate de accidente rutiere. Sugestiile sunt de impunere a unor limite de viteză, asigurarea că vehiculele respectă normele tehnice şi construirea de trotuare, sensuri giratorii şi piste de biciclete.

Accidentele şi decesele rutiere au un impact economic ridicat: în 82 de ţări cu venituri mici şi mijlocii sunt înregistrate costuri de aproximativ 220 de miliarde de dolari pe an sub formă de cheltuieli medicale şi pierdere de productivitate, echivalentul a 5% din PIB.

Citeşte şi VIDEO: Accidentul feroviar de la Bucerdea: 22 de morți și 72 de răniți. Vinovații, judecați în gara din Teiuș

Raportul arată că persoanele sărace sunt mai vulnerabile la accidentele rutiere, iar în ţări care au adoptat sisteme de siguranţă complete precum Suedia şi Olanda sunt doar 3-4 decese în astfel de evenimente, la 100.000 de locuitori.

sursă: romaniatv.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax