Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Relicva Sfintei Ana, adusă în premieră în România. Se va afla la Catedrala ”Sfânta Treime” din Blaj și în Găbud

Publicat

Relicva Sfintei Ana, mama Maicii Domnului, va putea fi venerată în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj, luni, 24 iulie. Relicva, un fragment din craniu, în care se poate recunoaște arcada sprâncenei drepte, nu a părăsit Italia până acum, din 1435.

Credincioșii se vor putea închina relicvei luni, în Blaj, între orele 18.00 și 23.00 și apoi la Schitul Sf. ”Ioan Evanghelistul” din Găbud.

”Relicva Sfintei Ana, mama Maicii Domnului, va putea fi venerată în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj în cursul zilei de luni, 24 iulie 2023, în intervalul orar 18:00-20:30, fiind însoțită de o delegație din partea Arhidiecezei de Bologna.

Cu această ocazie, cu binecuvântarea Prefericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, va fi oficiată Sfânta Liturghie și Vecernia, urmată de un moment de rugăciune la relicva Sfintei Ana”, a anunțat Arhieparhia Greco-catolică de Alba Iulia și Făgăraș.

Potrivit sursei citate, Relicva Sfintei Ana se află, din anul 1435, la Bologna (Italia), loc pe care nu l-a părăsit niciodată până acum, Blajul fiind primul loc din România în care poate fi venerată de credincioși.

Sosirea Relicvei Sfintei Ana în Catedrala din Blaj coincide și cu pomenirea „Adormirii Sfintei Ana, mama Maicii Domnului”, marcată în calendarul bisericesc în data de 25 iulie, precum și cu Ziua Mondială a Bunicilor, care va fi celebrată anul acesta duminică, 23 iulie, având tema „Milostivirea Lui rămâne din neam în neam” (Lc. 1, 50).

Relicva Sfintei Ana, un fragment din craniu, în care se poate recunoaște arcada sprâncenei drepte, a fost donată în 1435, de către Regele Henric al VI-lea Plantagenet al Angliei, Episcopului de Bologna, Fericitul Nicolò Albergati.

Cardinalul Albergati fusese trimis de Papa Martin al V-lea cu misiunea de a mijloci pacea între Coroana franceză și cea engleză, după așa-numitul „Război de o sută de ani”. Relicva aparținea familiei Plantagenet, ai cărei membri participaseră la Cruciada a patra, cu două secole mai devreme.

Întors la Bologna, Fericitul Nicolò Albergati a încredințat Relicva mânăstirii Certosa, unde el însuși își începuse viața monahală, în ordinul călugăresc Certozin.

Ulterior, Relicva a fost transferată în Catedrala Mitropolitană din Bologna. Altarul în care este păstrată în prezent a fost amenajat datorită unei colecte de ofrande din partea mamelor creștine, în cinstea mamei Preasfintei Fecioare Maria.

După Blaj, Relivcva Sfintei Ana va putea fi venerată la Schitul Sf. Ioan Evanghelistul, Găbud, a mai anunțat Arhieparhia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax