Connect with us

Eveniment

Rețea de canalizare în satul Colțești din comuna Rimetea. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

Rețea de canalizare în satul Colțești din comuna Rimetea. Primăria comunei Rimetea vrea să înființeze o rețea de canalizare în satul Colțești, o investiție estimată la aproape 5 milioane de lei, fără TVA. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat pe 13 februarie depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Înființare rețea canalizare în comuna Rimetea, sat Colțești, județul Alba”.

Rețea de canalizare în satul Colțești din comuna Rimetea

Potrivit memoriului de prezentare, sistemul de canalizare menajeră din satul Colțești va fi un sistem separativ cu schema ramificată alcătuită din coloane secundare care deversează apa în colectoare amplasate pe străzile principale, de unde apa menajeră se colectează în funcție de situație în căminele de racord existente, respectiv înspre stația de epurare nou proiectată, cu deversare în emisarul local.

Valoarea investiției este estimată la 4.967.745,56 lei, fără TVA. Perioada de implementare propusă este de 36 de luni.

Traseul rețelelor de canalizare nou înființate va avea o lungime totală de 8.571 m. Noua rețea va fi realizată din conducte PVC-KG 250 pentru canalizarea gravitațională și din conducte PEID De 90mm pentru canalizarea sub presiune.

Pentru racordarea gospodăriilor s-au prevăzut racorduri de canalizare menajeră. Se vor utiliza cămine de racord/inspecţie din PE, monobloc DN400.

Pentru rețeaua de canalizare se vor folosi conducte de PVC-KG SN 8 pentru pozare îngropată exterioară, conductele fiind montate de-a lungul drumurilor, pe marginea carosabilului, pe drumurile interne existente.

Traseul rețelelor de canalizare se va executa în ambele laterale ale drumului în cazul drumurilor asfaltate, iar în cazul drumurilor neasfaltate traseul rețelei de canalizare va fi pe mijlocul drumului.

Pe traseul rețelei de canalizare sunt prevăzute cămine de vizitare, realizate din inele din beton, acoperite cu ramă și capac. Acestea sunt cămine standard de canalizare, Dn 1000, cu
racorduri la conductele de canalizare și adâncime variabilă. În functie de amplasament, căminele vor fi prevăzute cu capac carosabil.

Stații de pompare și stație de epurare

Curgerea apelor uzate menajere se face pe majoritatea traseului gravitațional, dar, datorită morfologiei terenului, este necesară montarea a două statii de pompare subterane.

De asemenea, proiectul prevede o stație de epurare dimensionată pentru 650 de locuitori echivalenți.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement