Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rețele de alimentare cu apă și canalizare în Geoagiu de Sus, comuna Stremț. Primăria solicită APM emiterea acordului de mediu

Publicat

Rețelele de alimentare cu apă și canalizare vor fi extinse în satul Geoagiu de Sus din comuna Stremț, printr-o investiție estimată la peste 17 milioane de lei.

Administrația locală a solicitat recent Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Alba emiterea acordului de mediu pentru proiectul „Extinderea rețelei de alimentare cu apă și canalizare în satul Geoagiu de Sus, comuna Stremț”. 

Potrivit memoriului de prezentare, investiția vizează extinderea rețelei publice de alimentare cu apă și canalizare care va aduce multiple avantaje zonei:

  • Ridicarea nivelului de trai pentru populația existentă, în perspectiva dezvoltării unor activități economico-sociale în zonă
  • Asigurarea locurilor de muncă din rândul populației pe perioada construcțiilor
  • Având în vedere principala activitate a locuitorilor din sate, respectiv pomicultura și creșterea animalelor, existența rețelei de alimentare cu apă și canalizare (în special pentru sectorul zootehnic al activităților populaței) ar conduce la cresterea productivității muncii locuitorilor, prin crearea condițiilor de deversare a dejecțiilor și deci asigurarea condițiilor necesare creșterii economice, stoparea migrației forței de muncă, dinspre sate spre mediul urban.
  • Ridicarea standardului de viață prin realizarea de investiții cum sunt cele propuse prin prezentul proiect, respectiv de înființare a rețelei publice de alimentare cu apă și canalizare, investiție ce ar conduce concomitent și la ridicarea gradului de sănătate publică a locuitorilor si persoanelor ce locuiesc aici pentru o perioada de timp.

Valoarea investiției este estimată la 17.095.771,73 de lei.

Rețeaua de apă potabilă

Rețeaua de alimentare cu apă potabilă se va realiza din conducte PE100 RC-PN10,PN16-PE100, cu protecție din PP și fir trasor, având diametre de D110mm și D90mm, D32mm.

Tuburile se vor poza pe un pat de nisip de 10 cm, iar deasupra lor se va realiza un strat de protecție din nisip, având 30 cm peste creasta tubului. Rețelele de apă potabilă propuse vor avea o lungime totală de 8.035 m (5.000 m rețeaua principală ce urmărește drumul județean DJ 750C, 2.085 m rețea principală ce urmărește tronsoanele laterale de drum și 950 m rețele secundare pentru legături cu rețele principale.

Canalizarea apelor uzate menajere

În cadrul studiului de fezabilitate se propune și realizarea rețelei de canalizare menajeră cu o lungime de 8.654 m din conducte PPM (polipropilenă multistrat țeava lisă) cu SN minim 10, De 250mm (5.000 m rețele canalizare și 3.712 m pentru legături cu rețele de canalizare proiectate anterior).

Rețeaua de canalizare menajeră cuprinde conducte de canalizare menajeră ce urmăresc trama stradală și colectoarele care conduc apele menajere către stațiile de pompare.

Rețeaua proiectată va fi din conducte de PPM (polipropilenă multistrat țeavă lisa) cu SN minim 10, De 250.

Lungimea colectorului proiectat este de 8.654 m pe care s-au prevăzut 377 cămine de vizitare, în conformitate cu prevederile STAS 3051/91.

Se va ține cont de panta și dimensiunea colectoarelor proiectate prin proiectul inițial astfel încât să nu fie afectată funcționarea unitară a sistemului de canalizare. Capul liber al conductelor se va blinda până în momentul racordării lucrărilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax