Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REZIDENŢIAT 2014: LISTELE candidaţilor din ALBA, înscrişi la concursul de la centrul universitar Cluj-Napoca. Detalii de organizare


Publicat

medic-de-familieListele cu candidaţii înscrişi la concursul de intrare în rezidenţiat pe post și rezidențiat pe loc ce este organizat duminică, 23 noiembrie, au fost publicate. Pe liste apar 21 de candidaţi din Alba înscrişi la centrul universitar Cluj-Napoca, unde se desfăşoară concursul pentru cele 57 de posturi publicate în judeţ. Dintre aceştia, 14 au oprtat pentru domeniul Medicină, trei pentru Medicină Dentară şi patru pentru Farmacie.

DSP Alba a anunţat la sfârşitul lunii octombrie că în total 26 de candidaţi s-au înscris la concursul ce se desfăşoară în mai multe centre universitare din ţară, majoritatea la Medicină. În afară de Cluj-Napoca, tinerii din Alba s-au înscris la concursurile ce au loc la Târgu Mureş (AICI lista), Bucureşti (AICI lista), Timişoara (AICI lista) şi Iaşi (AICI lista).

Concursul se desfășoară sub forma de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durata de patru ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.

Cele 200 de întrebări de concurs sunt de două tipuri, astfel: 25% din total sunt întrebări tip complement simplu, cu un singur răspuns corect posibil din 5, se notează fiecare întrebare cu răspuns corect cu 4 puncte; 75% din total sunt întrebări tip complement multiplu, cu 2 — 4 răspunsuri corecte.

Listele candidaţilor înscrişi la Centrul universitar Cluj-Napoca:

AICI lista candidaţilor înscrişi la Medicină

AICI lista candidaţilor înscrişi la Medicină Dentară

AICI  lista candidaţilor înscrişi la Farmacie.

La nivel naţional, s-au înscris la examen 5.661 de candidaţi. Cei mai mulţi medici tineri, adică 4172, concurează pentru locurile şi posturile scoase la concurs în domeniul medicină, iar 1.118 candidaţi au optat pentru locurile şi posturile din domeniul medicină dentară. Restul de 371 de candidaţi vor susţine specialitatea în farmacie.

În judeţul Alba, au fost publicate următoarele posturi:

Domeniul Farmacie, specialitatea Farmacie Clinică la Spitalul Orăşenesc Cugir (1 post)

Domeniul Medicină:

– specialitatea ATI: Spitalul Municipal Sebeş (2 posturi), Spitalul Municipal Blaj, Spitalul Orăşenesc Abrud şi Spitalul Orăşenesc Cîmpeni

– specialitatea Boli Infecţioase: Spitalul Orăşenesc Cugir (un post ambulatoriu şi un post spital)

– specialitatea Cardiologie: Spitalul Municipal Sebeş, Spitalul Municipal Blaj (ambulatoriu)

– specialitatea Chirurgie Generală: Spitalul Orăşenesc Cugir (ambulatoriu), Spitalul Orăşenesc Abrud, Spitalul Municipal Blaj, Spitalul Orăşenesc Cîmpeni (ambulatoriu)

– specialitatea Dermatovenerologie: Spitalul Orăşenesc Cîmpeni (ambulatoriu)

– specialitatea Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice: Spitalul Municipal Sebeş (ambulatoriu), Spitalul Orăşenesc Abrud (ambulatoriu)

– specialitatea Endocrinologie: Spitalul Municipal Sebeş (ambulatoriu), Spitalul Orăşenesc Abrud (ambulatoriu)

– specialitatea Epidemiologie: Spitalul Orăşenesc Cîmpeni

– specialitatea Gastroenterologie: Spitalul Municipal Sebeş (ambulatoriu), Spitalul Orăşenesc Abrud (ambulatoriu)

– specialitatea Medicină de laborator: Spitalul Orăşenesc Cugir, Spitalul Orăşenesc Cîmpeni

– specialitatea Medicină de Urgenţă: Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia (4 posturi)

– specialitatea Medicină internă: Spitalul Municipal Sebeş, Spitalul Municipal Blaj, Spitalul Orăşenesc Cîmpeni

– specialitatea Neonatologie: Spitalul Orăşenesc Cugir, Spitalul Orăşenesc Cîmpeni, Spitalul Orăşenesc Abrud

– specialitatea Neurologie: Spitalul Orăşenesc Cugir (ambulatoriu), Spitalul Municipal Sebeş, Spitalul Orăşenesc Cîmpeni, Spitalul Orăşenesc Abrud

– specialitatea Obstetrică-Ginecologie: Spitalul Orăşenesc Cugir (un post ambulatoriu, un post spital), Spitalul Municipal Blaj

– specialitatea Oftalmologie: Spitalul Orăşenesc Abrud (ambulatoriu), Spitalul Orăşenesc Cîmpeni (ambulatoriu)

– specialitatea Ortopedie şi traumatologie: Spitalul Orăşenesc Cîmpeni (ambulatoriu)

– specialitatea ORL: Spitalul Orăşenesc Cîmpeni (ambulatoriu)

– specialitatea Pediatrie: Spitalul Orăşenesc Cugir (ambulatoriu), Spitalul Orăşenesc Abrud, Spitalul Municipal Blaj

– specialitatea Pneumologie: Spitalul Orăşenesc Cugir

– specialitatea Psihiatrie: Spitalul Municipal Sebeş, Spitalul Orăşenesc Abrud (ambulatoriu)

– specialitatea Radiologie – Imagistică medicală: Spitalul Orăşenesc Cugir, Spitalul Municipal Blaj, Spitalul Orăşenesc Cîmpeni

– specialitatea Reabilitare medicală: Spitalul Orăşenesc Cugir, Spitalul Municipal Sebeş, Spitalul Orăşenesc Abrud (ambulatoriu).

Vezi Lista locurilor scoase la concurs AICI.

Vezi lista posturilor scoase la concurs AICI.

Departajarea candidaților care au obținut punctajul maxim posibil se face prin susținerea unei probe suplimentare de departajare. Această probă constă în 100 de întrebări din tematica și bibliografia aprobate, de tip complement multiplu, alcătuite cu 24 de ore înainte de susținerea probei, într-un sediu securizat. Această probă are loc în ziua de sâmbătă, 29 noiembrie, în centrul universitar în care s-a desfășurat concursul.

Concursul se desfășoară în centrele universitare: București pentru posturile publicate în județele Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea și în Capitală și pentru locurile publicate în centrele universitare București și Constanța; Cluj-Napoca pentru posturile publicate în județele Alba, Bihor, Cluj, Maramureș, Sălaj, Satu Mare și pentru locurile publicate în centrele universitare Cluj-Napoca și Oradea; Craiova pentru posturile publicate în județele Brașov, Dolj, Gorj, Mehedinți și Vâlcea.

Concursul va fi susținut și în: Iași pentru posturile publicate în județele Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Vrancea și pentru locurile publicate în centrele universitare Iași și Galați; Târgu Mureș pentru posturile publicate în județele Bistrița-Năsăud, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu și pentru locurile publicate în centrele universitare Târgu Mureș și Sibiu; Timișoara pentru posturile publicate în județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timișoara și pentru locurile publicate în centrele universitare Timișoara și Arad.

Candidații de la ministerele cu rețea sanitară proprie și cei pentru Ministerul Educației Naționale vor susține concursul numai în centrul universitar București.

Centrele universitare care organizează concursul desemnează comisii locale de concurs, aprobate prin act administrativ al rectorului universității.

În cazul în care într-un centru universitar se vor constata încălcări flagrante ale metodologiei de concurs sau vicierea rezultatelor de concurs, Ministerul Sănătății își rezervă dreptul de a anula rezultatele concursului din centrul universitar respectiv, situație în care concursul va fi reluat în același centru, pe cheltuiala universității de medicină și farmacie respective.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO INTERVIU: Voicu Paul, candidatul PNL pentru Primăria Alba Iulia, la Testul de Sinceriate. Despre trecut, prezent și viitor

Publicat

Actualul viceprimar cu atribuții de primar și candidatul PNL Alba pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, a fost prezent la Testul de Sinceritate. 

În talk show-ul politic moderat de Dan Lungu, Voicu Paul a vorbit despre ce l-a motivat să intre în cursa pentru Primăria Alba Iulia, ce îl recomandă pentru funcția de primar al Municipiului, proiecte în implementare, dar și planuri de viitor pentru oraș. 

”În toți acești ani pe care i-am petrecut în Primăria Alba Iulia, pentru că nu am fost în altă parte am participat la toate proiectele care au fost scrise în acest oraș. Am colaborat cu o întreagă echipă de experți, de proiectanți, de executanți, funcționari publici, primari, viceprimari și pot spune că peste ani în Primărie au rămas cei mai buni oameni”, a declarat Voicu Paul în cadrul emisiunii.

De asemenea, Voicu Paul a mai vorbit despre proiectele care trebuie continuate în oraș pentru albaiulieni, dar și despre modul în care se poate îmbunătăți interacțiunea dintre autorități și cetățeni.

Mai mult de atât, candidatul PNL pentru funcția de primar al Municipiului a vorbit și despre una dintre problemele cu care se confruntă orașul: parcările.

Voicu Paul a prezentat ce proiecte derulează Primăria Alba Iulia în acest moment pentru amenajarea de parcări auto, dar și planurile de viitor în acest sens.

Vedeți răspunsurile date de Voicu Paul la fiecare întrebare în parte, în emisiunea ”Testul de sinceritate” pe Alba24.ro, moderată de Dan Lungu.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Problemă de securitate pentru cardurile VISA contacless. Ce vulnerabilitate conțin

Publicat

card

Conform cercetătorilor în domeniul securității cibernetice de la ETH Zurich, cardurile contactless VISA (inclusiv VISA Credit, Visa Debit, Visa Electron și V Pay Cards) conțin o vulnerabilitate.

Aceasta permite atacatorilor să efectueze tranzacții mari prin intermediul cardurilor pierdute sau furate, fără a cunoaște PIN-ul acestora. 

De asemenea, atacatorii pot realiza tranzacții offline neautentice la PoS.

Vulnerabilitatea este exploatată prin intermediul unui atac tip „man-in-the-middle”, fiind utilizată o aplicație pentru Android ce transmite terminalului informația că verificarea prin PIN nu este necesară, întrucât aceasta a fost efectuată pe dispozitivul clientului.

Informația a fost făcută publică și de către Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibertentică – CERT – RO, care citează Hackernews.com

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de reparații pe drumurile comunale și sătești din Bistra. Licitație de 1,9 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

Primăria comunei Bistra a lansat marți, 22 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de reparații străzi, drumuri comunale și sătești. 

Valoarea estimată a lucrărilor este cuprinsă între 1.600.000 ș1.900.000 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, având în vedere starea precară a străzilor şi drumurilor din comuna Bistra datorate degradărilor evolutive sub acţiunea factorilor climaterici şi mecanici, este necesară executarea lucrărilor de întreţinere specifice acestor tipuri de drumuri, în vederea aducerii acestora la o stare normală de exploatare şi care să asigure siguranţa şi confortul circulaţiei.

Pentru aceasta sunt necesare achiziţionarea a diverse tipuri de piatră – concasată, de construcţie, de carieră, nisip, balast, beton, etc. (livrarea + transportul) şi prestarea de servicii cu utilaje specifice reparaţiilor şi întreţinerii drumurilor (autobasculantă, autogreder, compactor, buldozer, etc.) lucrări reparații străzi asfaltate.

Durata contractului este de 36 luni.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Mesajul ministrului Nelu Tătaru, la Alba Iulia, pentru cei care protestează împotriva purtării măștilor în școli și licee

Publicat

Prezent marți, la Alba Iulia unde a viziat Spitalul Județean de Urgență Alba, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat de reporteri cum comentează protestele din ultimele zile împotriva purtării măștilor de copii în școli.

Acesta a pus accentul pe prevenție și că masca este cea mai sigură metodă de precauție în spații închise în lupta cu pandemia de coronavirus.

De asemenea, la poarta spitalului au fost prezente și câteva persoane care săptămâna trecută au protestat la Alba Iulia, în fața Prefecturii Alba, împotriva purtatului de măști în școli. Aceștia ar fi vrut să vorbească cu Nelu Tătaru despre acest subiect însă nu au avut ocazia.

”Tot ce înseamna studii, tot ce înseamnă recomandări, tot ce înseamnă evaluări, în această pandemie ne-au arătat că cea mai sigură metodă de precauție este portul măștii. Celelalte sunt complementare.

Unde nu putem respecta și dinstanțarea (n.r. în interiorul claselor de curs) portul măștii rămâne obligatorie. Suntem în spațiu închis, în spațiul de clasă, sunt reguli pe care mă gândesc părinții sau bunicii lor le-au indicat și trebuie să le respecte.(…)

Vrem să avem grijă de ei, vrem să avem grijă de cei de acasă, vrem să terminăm odată cu pandemia asta, trebuie să respectăm regulile”, a declarat Nelu Tătaru la Alba Iulia.

Reamintim că un grup de părinți au protestat în ultimele zile la Alba Iulia, dar și în țară împotriva purtării măștilor în unitățile de învățământ.

VEZI ȘI: VIDEO: Acțiune împotriva purtării măștilor la școală, organizată de un grup de părinți din Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate