Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

REZIDENȚIAT 2019: LISTA posturilor din ALBA, pe specialități, scoase la concurs. Înscrierile continuă până MARȚI

Publicat


medic rezident

Ministerul Sănătăţii organizează în 8 decembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. Concursul se desfăşoară în centrele universitare: Bucureşti, Cluj Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Sunt 4.350 de locuri scoase la concurs, număr mai mic faţă de cel de anul trecut.

În județul Alba, sunt disponibile posturi la următoarele unități medicale:

Unitatea sanitară / loc de muncă / specialitate / centrul universitar de pregătire

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia (5 posturi)

– Secția Medicină Internă – Medicină Internă – Cluj-Napoca

– Secția Neurologie – Neurologie – Cluj-Napoca

– Dispensar TBC – Pneumologie – Cluj-Napoca

– Secția Psihiatrie Acuți- Psihiatrie – Cluj-Napoca

– Compartiment Urologie – Urologie – Cluj-Napoca

Spitalul Orăşenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud (2 posturi)

– Camera de Gardă – medicină de urgență – Cluj-Napoca

– Compartiment Neonatologie – neonatologie – Cluj-Napoca

Spitalul Orăşenesc Cugir (1 post)

– Camera de Gardă – medicină de urgență – Cluj-Napoca

Vezi integral: LISTA posturi REZIDENTIAT 2019

Vezi Lista locuri REZIDENTIAT 2019

Candidații se mai pot înscrie până marți, 19 noiembrie, la direcţiile de sănătate publică, respectiv prin ministerele cu reţea sanitară proprie, între orele 9.00 – 16.00.

Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore. Întrebările sunt diferite, în funcţie de domeniu 

Alegerea unui loc sau post este condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de  promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. 

 Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut,  în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare naţională pentru fiecare domeniu.

La concurs post participa absolvenții cu diplome de licenţă în profil medico-farmaceutic uman sau o diplomă echivalentă cu aceasta; rezidenţii aflaţi în pregătire, specialiştii care doresc să efectueze pregătire într-o altă specialitate. Specialiştii care au efectuat programul de pregătire prin rezidenţiat, forma pe post, pot obţine a doua specialitate după îndeplinirea condiţiei din actul adiţional încheiat la contractul de muncă.

Sunt admişi la concurs numai candidaţii care sunt apţi din punct de vedere medical (fizic şi neuropsihic) pentru exercitarea activităţii în domeniul pentru care candidează, conform certificatului medical aflat la dosarul de înscriere. 

Pentru candidaţi medici specialişti, formarea în a doua specialitate se poate obţine numai în regim cu taxă. Taxa anuală pentru pregătirea într-o nouă specialitate, obţinută prin concurs de rezidenţiat, este aceeaşi cu cea prevăzută pentru a doua specialitate fără concurs de rezidenţiat. 

Taxa de concurs este în valoare de 400 lei/participant.

Listele cu candidaţii admişi în concurs, pe centre universitare şi domenii, se afişează pe site-ul rezidentiat.ms.ro în 27 noiembrie.

În 5 decembrie, candidaţii pot afla sala şi ora începerii probei de concurs, pe paginile de internet ale universităţilor de medicină şi farmacie sau site-ul rezidentiat.ms.ro.

Concursul se desfăşoară duminică, 8 decembrie 2019, începând cu ora 8,30, când candidaţii pot intra în sala în care au fost repartizaţi. La intrare se legitimează în faţa şefului de sală cu buletinul/cartea de identitate sau paşaportul, documente ce trebuie să fie în termen de valabilitate.

Candidaţii sunt aşezaţi în sală în ordine alfabetică, iar de la ora 9.00 se împart grilele pentru răspuns şi câte o cariocă de culoare neagră pentru completarea grilei (atât pentru completarea răspunsurilor considerate corecte, cât şi pentru completarea datelor de identitate).

Sacii sigilaţi conţinând caietele cu întrebări vor fi aduşi la săli în jurul orei 9,30.

La ora 10.00 se desigilează sacii în toate sălile de concurs din toate centrele universitare. Li se împart apoi candidaţilor caietele cu întrebări, ţinându-se cont de tipul de grilă primit anterior. Din momentul în care în sala de concurs a fost distribuit ultimul caiet începe măsurarea timpului de concurs, care este de 4 ore. Candidaţii care nu sunt prezenţi în sală în momentul deschiderii sacilor cu caietele cu întrebări (ora 10,00) nu mai au acces în sala de concurs. 

Pe durata corectării lucrărilor candidaţii rămân pe locurile stabilite la intrarea în sală. Eventualele contestaţii privind răspunsurile corecte sunt depuse de candidaţi până la ora 16.00 în ziua de 9 decembrie.

În perioada 17-19 decembrie, alegerea locurilor/posturilor în specialitate şi a centrelor de pregătire se face prin teleconferinţă, pe baza punctajului şi a clasificărilor anunțate, în intervalul orar 9.00 – 19.00. Candidaţii se vor putea prezenta în unul din centrele universitare: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş sau Timişoara. Dacă repartiţia nu se finalizează în prima zi, va continua în zilele următoare, în acelaşi interval orar, sau, după caz, în cea de-a treia zi, până la epuizarea locurilor/posturilor publicate la concurs sau a candidaţilor care au drept de a alege loc/post. Locurile şi posturile rămase disponibile se vor afişa pe pagina de internet la sfârşitul fiecărei zile de repartiţie.

În perioada 6-14 ianuarie se semnează contractele individuale de muncă cu unitățile sanitare, iar repartiția pe clinici de pregătire se face în 14-16 ianaurie.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Mizerie în loc de apă potabilă, la robinetele unor locuitori din Alba Iulia. ”Unde sunteți autorităților?”

Publicat

Apă murdară la robinetele albaiulienilor. Un cititor Alba24 a transmis un video înregistrat sâmbătă, în care se observă că pe țeava pe care ar trebui să curgă apă potabilă, curată și bună de băut, așa cum este taxată de operator, curge un fel de mâl maro.  ”Vi se pare normal să plătim o astfel de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat necunoscut, găsit mort în apropierea bisericii din cartierul Tolstoi din Alba Iulia. Se întorcea de la cumpărături

Publicat

Un bărbat a fost găsit mort, sâmbătă în jurl orei 10.00, în zona Bisericii Ortodoxe din cartierul Tolstoi din Alba Iulia, a anunțat un cititor Alba24. Acesta fusese cu bicicleta la cumpărături, după obiectele pe care le avea în bagaje. Nu avea însă acte asupra lui, astfel încât nu se știe cine este. Un echipaj […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Recomandări pentru prevenirea infectării cu malware la accesarea atașamentelor sub forma unei facturi

Publicat

Primiți un email cu o notificare de plată din partea unui furnizor, a unei companii cu care colaborați, sau poate chiar să impersoneze o altă adresă de email din instituție (de obicei adresa șefului instituției). Acestui email îi este atașat un fișier malițios, sub forma unei facturi, care, odată accesat vă poate infecta calculatorul cu […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

Marcela Dărămuș și-a anunțat DEMISIA de la Inspectoratul Școlar Alba, în fața colegilor. De când pleacă șefa instituției

Publicat

Șefa Inspectoratului Școlar Județean Alba, Marcela Dărămuș și-a anunțat demisia începând de la 1 ianuarie 2020. Declarația a fost făcută în cadrul unei ședințe care a avut loc la sediul instituției, în fața unor colegi. Aceasta avea mandat până în aprilie 2020.  Schimbarea din funcție a Marcelei Dărămuș a fost vehiculată imediat după preluarea conducerii […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate