Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2019, publicate de Ministerul Educației. NOTELE elevilor absolvenți de clasa a VIII-a

Publicat

Ministerul Educației a publicat marți primele rezultate la Evaluarea Națională, clasa a VIII-a, 2019. Contestațiile se pot depune astăzi, între orele 14.00 și 20.00, la centrele de examen.

Vezi și PATRU medii de 10 la Evaluare Națională 2019 în ALBA. TOP cele mai bune 60 de rezultate la examen

Rezultatele finale vor fi cunoscute sâmbătă, 29 iunie.

Vezi AICI rezultatele în ALBA, după numele candidatului.

Vezi AICI rezultatele în ALBA, în ordinea mediilor.

VEZI AICI rezultatele pe şcoli, în judeţul Alba.

Listele cu notele la Evaluarea Naţională se regăsesc şi la centrele de examen din judeţul Alba.

IŞJ Alba atenţionează că, după reevaluarea lucrărilor, notele pot fi mărite sau micşorate.

În acest an, nu au fost cazuri de tentativă de fraudă la examen, în judeţul Alba.

Reamintim că examenul s-a desfășurat în perioada 18-21 iunie.

Vezi SUBIECTELE şi BAREMELE la ROMÂNĂ – EVALUARE Naţională VIII 2019, publicate de minister. EXEMPLU de rezolvare a cerinţelor

BAREM la MATEMATICĂ – EVALUARE NAŢIONALĂ clasa a VIII-a 2019, publicat de minister. Cum se corectează lucrările

Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obținută în cadrul EN VIII are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

Nu există notă minimă de admitere la liceu sau în școala profesională, intrarea într-o clasă sau alta fiind limitată de numărul de locuri și de concurență.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde:

MA = media de admitere;

ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a

Înscrierile la liceu încep din 3 iulie.

Vezi ADMITERE LICEU 2019 în ALBA: GHIDUL candidatului cu numărul de locuri şi ultimele medii de intrare

Cum se corectează lucrările

Fiecare lucrare de examen este corectată și punctată de către doi profesori, care lucrează în săli separate. Evaluarea lucrărilor de examen se face “cu respectarea strictă a baremului”, pe baza unui punctaj pe scara 1-100; se acordă 90 de puncte pentru răspunsurile corecte și complete și 10 puncte din oficiu. După evaluare, fiecare profesor stabilește nota prin împărțirea la 10 a punctajului obținut de elev, fără rotunjire, și o trece pe lucrare, se arată în metodologie, potrivit edupedu.ro.

Nota finală este calculată de președintele comisiei de examen și reprezintă media aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori, fără rotunjire.

Dacă diferența dintre notele puse de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, atunci lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori numiți de președintele comisiei. Nota finală este apoi calculată luând în considerare cele 4 (patru) note, după eliminarea celor două note/valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note/valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finală care se trece pe lucrare și este înregistrată în catalogul evaluării naționale. Sub nota finală semnează cei patru evaluatori și președintele comisiei.

Reguli pentru contestații

Dacă doresc să depună contestații, elevii semnează, alături de părinți, o declarație-tip, în care se menționează că au luat la cunoștință că nota pe care o vor obține la contestație poate să le modifice nota inițială fie prin creștere, fie prin descreștere.

VEZI AICI: EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Primele teste de antrenament pentru elevi, publicate de minister. Modele subiecte pentru Română și Matematică

În cadrul etapei de contestații, notele puse după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială.

Dacă se constată o diferență de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota inițială și cea de la contestații, președintele comisiei de contestații numește o a treia comisie, formată din alți doi profesori cu experiență, alții decât cei care au evaluat inițial lucrările în centrul de contestații. “Reevaluarea se face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu strictețe baremul de evaluare și notare și toate procedurile de evaluare”, se arată în ordin. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestații.

Nota de la contestații este definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota primită inițial. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de elev la proba respectivă.

Dacă doresc să vadă lucrările, elevii și părinții pot solicita acest lucru comisiei de examen, însă abia după afișarea rezultatelor finale, deci nu în perioada de contestații. Notele nu mai pot fi modificate după ce aceștia văd lucrările.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax