Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Rezultatele la olimpiade, punctate mai mult la gradațiile de merit ale profesorilor. Criteriile pentru bani în plus la salariu

Publicat

examen profesor

Criteriile pe baza cărora profesorii, învățătorii și educatorii primesc 25% majorare de salariu prin obținerea gradației de merit vor fi modificate de Ministerul Educației. Un proiect pus în dezbatere prevede că vor fi punctate mai mult rezultatele obținute la olimpiadele școlare și participările la comisii și simpozioane.

Prin comparație cu criteriile din sesiunea 2019, sunt punctate mai puțin rezultatele pe care cadrele didactice le-au avut cu elevii din categoriile dezavantajate și crearea de resurse educaționale e-learning.

Prin gradația de merit profesorii, învățătorii și educatorii primesc 25% majorare de salariu timp de 5 ani. Gradația de merit se acordă pentru 16% din numarul de norme didactice la fiecare disciplină existente într-un județ, iar „câștigătorii” se aleg prin concurs anual de dosare, scrie edupedu.ro.

Criterii punctate mai mult față de sesiunea 2019:

Performanţe dovedite în pregătirea preşcolarilor şi elevilor distinşi la olimpiade şcolare şi/sau concursuri de profil corelat cu disciplina predată, materializate prin obţinerea premiilor I, II, III, menţiunilor/premiilor şi menţiunilor speciale la etapa judeţeană – 12 puncte (2020) / 10 puncte (2019)

Rezultate deosebite obţinute în pregătirea preşcolarilor, materializate în progresul copiilor pe domenii de dezvoltare, inclusiv examene naţionale – 12 puncte (2020) / 10 puncte (2019)

Activitate în cadrul comisiilor de etică, comisii paritare/de dialog social, comisii de evaluare şi asigurare a calităţii în educaţie, comisii de sănătate şi securitate în muncă, comisii PSI și situații de urgență, activitate în calitate de membru în comisiile de ocupare a posturilor didactice vacante – 7 puncte (2020) / 2 puncte (2019)

Metodist, membru în consiliul consultativ de specialitate de la nivelul inspectoratului şcolar, coordonator de cerc pedagogic, certificată, după caz, de inspectorul de specialitate şi de inspectorul şcolar general sau de director-  6 puncte (2020) / 1 punct (2019)

Participarea cu comunicări la simpozioane, conferinţe zonale, judeţene, naţionale şi/sau internaţionale, cursuri de perfecţionare în domeniu sau în management educaţional – 6 puncte 2020 / 1 punct 2019

Contribuția la dezvoltarea instituțională (atragerea de fonduri europene/proiecte cu finanțare nesambursabilă, progress semnificativ în dotarea spațiilor unității de învățământ, participare comisii și consilii școli, parteneriate instituționale) – 10 puncte 2020 / 5 puncte 2019

Criterii punctate mai puțin față de sesiunea 2019:

Rezultate deosebite obţinute în pregătirea preşcolarilor/elevilor din categorii dezavantajate – 5 puncte (2020) / 10 puncte (2019)

Elaborarea/participarea la elaborarea de îndrumătoare/ghiduri metodice, suporturi de curs – 7 puncte (2020) / 10 puncte (2019)

Realizarea/participarea la realizarea de softuri educaţionale în specialitate, platforme de e-learning pentru susţinerea progresului şcolar – 2 puncte (2020) / 10 puncte (2019).

Vezi integral: Proiect metodologie gradatie merit 2020

și Metodologie_gradatii_merit_ 2019

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax