Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Românii care nu-şi plătesc amenzile în 30 de zile, pot fi obligaţi la muncă în folosul comunităţii. Legea a intrat în vigoare de trei zile

avatar

Publicat

Publicitate

De sâmbătă a intrat în vigoare legea privind munca în folosul comunităţii pentru românii, care nu îşi plătesc amenzile. Astfel că sancţiunile neplătite sunt înlocuite cu ore de muncă. Prestarea muncii în folosul comunităţii poate fi stabilită numai prin lege şi numai pe o durată ce nu poate depăşi 300 de ore. În cazul în care contravenientul nu îşi achită amenda în termen de 30 de zile şi nici nu există posibilitatea executării silite, atunci el poate fi obligat de instanţa judecătorească la efectuarea de activităţi pentru comunitate.

Regulile referitoare înlocuirea unei amenzi neplătite cu ore de muncă în folosul comunităţii s-au modificat. De trei zile au intrat în vigoare prevederile unei ordonanţe de guvern potrivit căreia măsurile sancţionatorii se stabilesc de instanţa din raza căreia îşi are domciliul contravenientul.

Sancţiunile contravenţionale sunt de mai multe tipuri, printre care amendă contravenţională şi prestarea unei activităţi în folosul comunităţii.

Conform OG nr. 2/2001, actul normativ care stabileşte regimul juridic al contravenţiilor, prestarea muncii în folosul comunităţii poate fi stabilită numai prin lege şi numai pe o durată ce nu poate depăşi 300 de ore. În plus, sancţiunea se stabileşte alternativ cu amendă.

Documentul citat prevede că, în cazul în care contravenientul nu îşi achită amenda în termen de 30 de zile şi nici nu există posibilitatea executării silite, atunci el poate fi obligat de instanţa judecătorească la efectuarea de activităţi pentru comunitate.

Momentan, înlocuirea amenzii cu muncă în folosul comunităţii este decisă de instanţă de judecată pe a cărei rază teritorială s-a săvârşit contravenţia, doar în bază unei sesizări a organului din care face parte agentul constatator.

Această regulă a fost schimbată, prin OG nr. 17/2014, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 629, din 27 august, şi care a intrat azi în vigoare.

Noile reglementări stabilesc că, pe viitor, doar instanţa judecătorească în a cărei circumscripţie domiciliază contravenientul va decide înlocuirea amenzii cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activitati in folosul comunitatii.

sursa: gandul.info

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

PROIECT: Suspecții de evaziune fiscală dintr-un dosar scapă de acuzaţii, dacă unul dintre ei achită prejudiciul

avatar

Publicat

Comisia juridică din Camera Deputaților a votat marți un amendament la Legea 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, potrivit căruia, dacă unul dintre inculpații acuzați pentru aceeași evaziune fiscală achită prejudiciul integral, plus 20%, toți cei acuzați scapă de urmărirea penală.„Dispozițiile art. 10 alin. (1) se aplică tuturor inculpaților care au săvârșit împreună una […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Gafă a ministrului Culturii, rector al Universității din Alba Iulia: „Am preluat, pot să spun, ștacheta”

avatar

Publicat

daniel breaz stacheta

Noul ministru al Culturii, rectorul Universității din Alba Iulia Daniel Breaz, le-a spus spus marți deputaţilor din Comisia de Cultură că în mandatul său se va axa pe preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene începând cu 1 ianuarie și că în urmă cu două săptămâni el a preluat „ștacheta” de la omologul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

12 sectoare de drumuri județene din Alba, ÎNCHISE circulației rutiere în perioada de iarnă 2018-2019

avatar

Publicat

drum zapada

În perioada de iarnă, ca urmare a traficului rutier redus, 12 sectoare de drumuri județene din Alba, cu o lungime totală de aproape 66 de kilometri, vor fi închise circulației.Asta înseamnă că în zonele stabilite nu vor intra utilaje de deszăpezire sau luate alte măsuri de întreţinere a drumurilor, iar şoferii vor trebui să aleagă […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Şedinţă la Consiliul Judeţean Alba. Taxe pe 2019, administrare drumuri, conducerea DGASPC. Ordinea de zi

avatar

Publicat

sediul CJ, prefectura AB

Consilierii judeţeni din Alba se reunesc joi, 13 decembrie, de la ora 11.00, în ședință ordinară, cu 11 proiecte pe ordinea de zi. Vor avea de aprobat, printre altele, modificarea traseului și lungimii drumului județean DJ 705 E: DN 7 – Tărtăria – Săliştea – Săliştea Deal, exercitarea cu caracter temporar a funcţiei publice de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate