Connect with us
Advertisement

Eveniment

Romsilva reabilitează două drumuri forestiere din zona Feneș – Zlatna. Vor asigura accesul la peste 570 ha de fond forestier

Publicat

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, prin Direcția Silvică Alba, va reabilita două drumuri forestiere din zona Feneș – Zlatna, în lungime de peste 3,8 kilometri.

Drumul forestier Valea Dâmbăului și drumul forestier Feneșasa asigură accesul la peste 57o de hectare de pădure, majoritatea arborilor având vârsta de peste 80 de ani. 

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva RA, prin Direcția Silvică Alba, a lansat joi, 12 mai, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), două licitații pentru lucrări de reabilitare a unor drumuri forestiere din zona orașului Zlatna. Este vorba despre drumul forestier Valea Dâmbăului și drumul forestier Feneșasa.

Valoarea totală estimată este de 1.471.300 de lei, fără TVA (392.100 lei pentru drumul forestier Valea Dâmbăului și 1.079.200 lei pentru drumul forestier Feneșasa).

Potrivit caietului de sarcini, drumul forestier Valea Dâmbăului are lungimea de 980 metri. Acesta este situat în nord-vestul localității Feneș, localitate ce este în subordinea administrativă a orașului Zlatna.

Acest drum forestier deservește o suprafață de 111.92 ha fond forestier proprietate publică a statului. Volumul total de masă lemnoasă accesibilizată este de 10.054 mc, de peste 80 de ani (preexploatabil și exploatabil), cota anuală de exploatat fiind de 1.392 mc.

Potrivit documentului citat, în prezent starea fizică a drumului nu permite accesul autovehiculelor de transport lemne decât în perioadele uscate din an.

Drumul forestier Feneșeasa propus spre reabilitare are lungimea de 2,9 km. Acesta este situat în nord-vestul localității Feneș, localitate ce este în subordinea administrativă a orașului Zlatna.

Acest drum forestier accesibilizează 464,35 ha de fond forestier, din care 463,90 ha fond forestier proprietate publică de stat și 0,45 ha fond forestier aflat în alt tip de proprietate. Volumul de masă lemnoasă accesibilizată de drum, numai pentru fondul forestier proprietate publică a statului este de 169.193 mc, din care volumul arboretelor cu vârsta de peste 80 de ani este de 142.494 mc. Cota anuală stabilită este de 2.745 mc.

Structura rutieră

Potrivit documentației, se va realiza o suprastructură pentru partea carosabilă, platforme de întoarcere, stațiile de încrucișare și racordurile cu drumurile laterale alcătuită din:

– 30 cm piatră spartă poligranulară 0-70 fără impanare

– 15 cm piatră spartă poligranulară 0-40 cu impanare

Profil transversal:

– viteza de proiectare: 20 Km/h

– platforma: 3,50 m

– parte carosabilă: 2,75 m

– acostamente: 2 x 0,375 m

Pe traseul actual al celor două drumuri forestiere există podeţe tubulare cu diametru de la 0,60 la 1,00 m, precum și podeţe dalate. Se vor înlocui podeţele degradate şi înfundate şi se vor repara podeţele aflate în stare mai bună.

De asemenea, pentru siguranţa circulaţiei si exploatarea raţională a drumului se vor prevede stâlpi de dirijare din lemn de foioase și indicatoare pentru orientarea și reglementarea circulației (de avertizare pentru locurile periculoase, de interzicere, de sens obligatoriu, de orientare și diverse).

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement