Administrație
Administrația investeşte în locuri de relaxare: Ştrandul de la Schit va deveni complex de agrement
După ani în care singurul loc de recreare pentru albaiulieni, pe timp de vară, a fost albia „ecologizată” a râului Mureş, autorităţile locale sunt dispuse să investească în spaţiile de agrement din Alba Iulia. Într-o stare vădită de deteriorare, Ştrandul „Terasa Viilor”, situat în cartierul Schit intră în renovare. Primăria municipiului a hotărât să investească jumătate de milion de euro de la bugetul local, pentru crearea unui loc de relaxare în zilele toride de vară. În plus, tot la capitolul locaţii pentru practicarea înotului, autorităţile locale anunţă finalizarea lucrărilor la bazinul olimpic din municipiu.
Faţă nouă, de o jumătate de milion de euro, pentru Ştrandul de la Schit
În decursul anilor, Ştrandul „Terasa Viilor” s-a transformat într-un spaţiu impropriu, însă, cu toate acestea, în fiecare vară, zeci de albaiulieni hotărâţi să profite de orele de soare îşi intindeau păturile printre pâlcurile de mărăcini ce acopereau zona de „verdeaţă” din jurul bazinelor. Deşi autorităţile locale au intenţionat de nenumărate ori să închidă ştrandul, acesta a rămas în continuare deschis vizitatorilor, fără să fie investite fonduri pentru reabilitarea lui.
Primele demersuri pentru modernizarea ştrandului au fost făcute abia anul acesta, când primarul Mircea Hava a semnat cu Biroul de Proiectare Străjan tema de proiectare, în vederea demarării lucrărilor de amenajare la bazine şi terenul de tenis din zona Schit. „Tot ce este acolo va fi ras. Se vor amenaja alte bazine, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, iar ştrandul va fi prevăzut cu tobogane, locuri de joacă pentru cei mici, o zonă de restaurant, cu spaţii de luat masa şi vestiare. Proiectul prevede crearea unor plaje de nisip, dar şi o zonă cu verdeaţă şi umbră. Noi am propus deja tema, iar, în cursul săptămânii viitoare, aşteptăm şi variantele proiectantului. Lucrările de execuţie sunt programate să înceapă cel mai devreme în luna iunie, după ce va avea loc licitaţia şi vom avea proiectul în forma finală”, a explicat Mircea Hava. Acesta a anunţat că se doreşte acoperirea piscinelor de apă cu panouri solare, care să permită accesul la ştrand chiar şi în lunile târzii de toamnă.
Deşi noul ştrand va fi redeschis vizitatorilor cel mai probabil în vara anului viitor, autorităţile locale ne asigură că nu va exista termen de comparaţie între ceea ce a fost până acum şi spaţiul de agrement dotat la standarde europene. Primarul Mircea Hava susţine că se va încerca finanţarea integrală a investiţiei din bugetul local. „Avem la dispoziţie o jumătate de milion de euro pentru finalizarea lucrărilor. Credem că vor fi suficienţi, dar, în cazul în care trebuie, vom solicita şi bani de la Guvern”, a declarat Mircea Hava.
Veste bună şi pentru „olimpici”
Singurul Bazin Olimpic din Alba Iulia, intrat în renovare anul trecut va fi redat în folosinţă cel târziu în luna iulie. Lucrările de reamenajare realizate din banii Consiliului Naţional de Investiţii se apropie de final şi se ridică, potrivit estimărilor primarului Mircea Hava, la suma de 3 milioane de euro. „A fost nevoie de reparaţii capitale. În prezent, se finalizează izolarea construcţiei, iar apoi va fi schimbată integral gresia şi faianţa, partea de ventilaţie şi tot ce este vechi. Bazinul va fi prevăzut cu instalaţie de încălzire pe panouri solare şi se vor reamenaja vestiarele, băile, sala de fitness şi sauna”, a explicat Mircea Hava.
În viitor, administraţia locală şi-a manifestat intenţia de a construi, pe terenul situat lângă clădirea Bazinului Olimpic, o piscină exterioară şi alte trei terenuri de tenis pentru albaiulieni.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Pentru înotătorii albaiulieni
miercuri, 25.05.2011 at 14:58
Astăzi, 25.05.2011, când recitesc articolul referitor la la Ştrandul de la Schit şi Bazinul Olimpic din Alba Iulia constat că la Bazinul Olimpic nu se mai lucrează de 2 luni (în nici un caz nu se vor finaliza lucrările în iulie, poate în octombrie, nu specific anul) iar, la Ştrandul de la Schit nu încep lucrările anul acesta ci……..mai târziu. Săracii copii care fac înot trebuie să se antreneze la sfârşit de săptâmână la Sibiu şi Hunedoara în bazine de 25 m, că la al nostru nu se mai lucrează.