Connect with us
Publicitate

CUGIR

Se modernizează industria de apărare. Utilaje de peste 5 milioane de lei, la Fabrica de Arme din Cugir

Publicat

fabrica de arme cugir 2

Fabrica de Arme din Cugir cumpără utilaje în valoare de 5,3 milioane de lei, pentru modernizarea producției și creșterea productivității. 

În perioada 13 – 21 octombrie 2020, Compania Națională Romarm SA București – Filiala Societatea Fabrica de Arme Cugir SA a lasat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) mai multe licitații pentru achiziția de strunguri și echipamente de frezare, dar și a unui motostivuitor.

Valoarea totală estimată este de 5.300.000 de lei, fără TVA.

Echipamentele și utilajele sunt cuprinse în Planul de achiziții pe anul 2020 și sunt destinate înlocuirii parțiale a utilajelor existente și, pe această cale, modernizării producției și creșterii productivității. De asemenea, se urmărește reducerea rebuturilor și îmbunătățirea calității produselor.

Motostivuitoriul va fi destinat asigurării ritmicității producției, prin aprovizionarea cu diverse bunuri și semifabricate necesare în procesul de producție – toate acestea în condițiile existente și distanțele mari dintre magazii și Secția producție.

Lista utilajelor achiziționate:

– Strung CNC cu lineta fixă – 2 bucăți (valoare totală estimată: 650.000 de lei, fără TVA)

– Centru de prelucrare cu masă indexabilă în 4 axe – 1 bucată (valoare totală estimată: 1.000.000 de lei, fără TVA)

– Centru vertical de frezare în 4 axe – 1 bucată (valoare totală estimată: 500.000 de lei, fără TVA)

– Centru vertical de frezare în 3 axe – 6 bucăți (valoare totală estimată: 3.000.000 de lei, fără TVA)

– Motostivuitor – 1 bucată (valoare totală estimată: 150.000 de lei, fără TVA)

Reamintim faptul că în luna septembrie Fabrica de Arme Cugir SA a lansat o licitaţie pentru achiziţia unei linii de turnare a pieselor din oţel, în valoare de 1,34 milioane de lei, alcătuită din echipamente specializate si tehnologia aferentă acestora, pentru modernizarea fluxului tehnologic de turnare a pieselor cu modele usor fuzibile din Cadrul Turnătoriei de Precizie, folosind ceară de tip RAMONTA si vopsea refractară pe bază de silice coloidale si silicat de zirconiu. Procedura de licitație a fost însă anulată automat deoarece la data limită de depunere a ofertelor nu au existat ofertanți.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax