Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Se schimbă regulile pentru ocuparea posturilor de manager de spital. Anunţul făcut de ministrul Sănătăţii

Publicat

hol spital Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat joi că Guvernul ar putea adopta săptămâna viitoare o ordonanță de urgență care să aducă schimbări majore în procedurile de selecție a șefilor de spitale. Ținta schimbărilor sunt „feudalii” din sistemul de sănătate, profesorii universitari care controlează o mare parte a deciziilor din sistemul sanitar.

Voiculescu s-a referit indirect la acești manageri, spunând că „dacă luăm oricare dintre spitalele clinice din București, dacă vrem să aducem un manager de la AKH sau managerul de la spitalul John Hopkins din SUA, acel manager nu ar putea să lucreze în România pentru că nu este cadru universitar”, potrivit Agerpres.

Potrivit actualei legislații, un candidat care nu e cadru universitar și nu e medic primar nu poate fi managerul unui spital. De asemenea, în procesul decizional privind desemnarea managerilor de spital, un rol esential îl au cadrele didactice de la universitățile de medicină.

„O altă bătălie pentru noi este profesionalizarea managementului de spital și aici vom avea o ordonanță de urgență probabil săptămâna viitoare în Guvern în care facem câteva schimbări despre care noi credem ca sunt binevenite. (…) Cred că trebuie să separăm lucrurile și să spunem: managerul trebuie să fie manager, trebuie să aibă grijă, de exemplu, ca toaletele să fie curate, ca spitalul să arate decent. Trebuie să avem grijă dacă facem investiții în echipamente de milioane de euro, atunci clădirea în care vin acele investiții să fie văruită. (…) Prin management înțelegând inclusiv să existe săpun la toaletă. (…) Lucrăm la contractul de management și în următoarele săptămâni va fi prezentată o nouă formă a contractelor de management”, a mai spus joi Vlad Voiculescu într-o dezbatere publică, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, infecțiile nosocomiale trebuie raportate „corect” și acest lucru va fi prevăzut în noul contract de management.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax