Administrație
Se ține DUȘA de cuvânt? Primăria Alba Iulia începe demersurile oficiale pentru obținerea CLĂDIRILOR ARMATEI din Cetatea Alba Carolina
Administrația locală propune preluarea clădirii cazarmei armatei de lângă Poarta a III-a din Cetatea Alba Carolina, pe care vrea să o valorifice în scop turistic. Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Alba Iulia care va avea loc marți, 30 septembrie, se află proiectul de hotărâre care prevede încuviințarea cererii ce se va adresa Ministerului Apărării Naționale privind un imobil al Armatei de pe strada Mihai Viteazul. Acesta se află în domeniul public al Statului Român și în administrația Ministerului Apărării Naționale, iar autoritatea locală vrea să îl treacă în domeniul public al municipiului Alba Iulia și în administrarea Consiliului local.
Clădirile armatei din Cetatea Alba Carolina sunt nefuncționale în prezent, iar reprezentanții administrației locale intenționează să amenajeze spații de interes public. ”Cazarma 415”, care are o suprafață de 8735 mp și măsurată de 10663 mp va fi folosită în scopul promovării turismului și integrării Cetății în circuitul itinerarelor cultural-europene.
Reamintim că, prezent la Alba Iulia în data de 15 septembrie, Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat că este de acord cu retragerea activității din clădirile armatei din Cetatea Alba Carolina și cedarea unor spații administrației locale.
”Eu sunt un om care provin din administrația locală. Am mai avut această discuție cu domnul primar. Sunt de acord ca acea cazarmă din Cetate, care este dezafectată, să o transferăm Consiliului Local, sigur cu condiția ca acea clădire unde funcționează cazarma să fie reabilitată de către primărie pe exterior pentru ca, din punct de vedere architectural, Cetatea să se prezinte într-o concepție unitară și să răspundă exigențelor arhitecților care s-au ocupat de reabilitarea acesteia”, a declarat atunci Ministrul Apărării, Mircea Dușa.
Duşa a mai precizat că a mai auzit declarații prin presă că armata trebuie să iasă din municipiu. “Nu, armata este o instituție de bază a statului român, este o importantă instituție din sistemul de securitate și acolo lumea aceasta mai complicată din punct de vedere politico-militar; chiar instituția militară devine una foarte importantă și cred că trebuie să existe militari și unități militare în municipiul Alba Iulia, dar facem și noi eforturile necesare ca din punct de vedere arhitectural.
Cetatea să se prezinte cum trebuie. Cedăm acea cazarmă care este dezafectată și continuăm să avem clădire care este destinată cazarmei batalionului”, a adăugat ministrul Apărării Naţionale.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
toma
joi, 25.09.2014 at 09:34
Preluati cldirile armatei si mutati Prefectura ( chiriasa in Palatul Justitiei ) Primaria ( chiriasa in cladirea unei banci ) si alte institutii judetene sau locale, risipite in cladiri neadecvate, insalubre uneori, prin toate colturile municipiului, construiti un centru administrativ judetean si local unde intr-un perimetru restrins oricine isi poate rezolva problemele, fara a mai fi obligat sa alerge, besmetic dintr-o parte in alta a orasului.
BIBA
joi, 25.09.2014 at 20:53
Ii ajunge si lu armasaru de alba……h….a