Connect with us
Advertisement

Eveniment

Secțiile de Cardiologie și Medicină Internă ale Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia intră în reparații. Lucrările propuse

Publicat

Secțiile de Cardiologie și Medicină Internă ale Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia vor beneficia de reparații capitale. Se va proceda la înlocuirea totală a finisajelor, tâmplăriei interioare si exterioare precum și a instalațiilor electrice, sanitare și termice, sisteme de semnalizare a incendiilor, apelare medicală.

Lucrările de construcții vizează recompartimentări ale spațiilor prin demolarea unor pereți de compartimentare (nestructurali) și realizarea de noi pereți de compartimentare, respectiv realizarea de goluri noi pentru asigurarea circulațiilor, conform cu noua compartimentare a spațiilor din punct de vedere a asigurării normelor specifice de funcționare a spitalelor.

Citește și Un bebeluș a murit la două zile după naștere prin cezariană la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia

Licitația pentru realizarea lucrărilor de reparații capitale la secțiile de Cardiologie și Medicină Internă, amplasate la etajul IV al SJU Alba Iulia, a fost lansată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 2.325.528,65 de lei, fără TVA, și este finanțată în totalitate de către Consiliul Județean Alba, în subordinea căruia se află spitalul.

Citește și Reparații capitale la secțiile de Cardiologie și Medicină Internă ale Spitalului din Alba Iulia. Investiție de 2,3 milioane lei

Sunt propuse următoarele lucrări:

– desfacerea și înlocuirea finisajelor existente și realizarea de finisaje noi specifice activității desfășurate în noile spații propuse;

– desfacerea și înlocuirea totală a tâmplăriei interioare;

– realizarea unei recompartimentări a spațiilor prin demolarea unor pereți de compartimentare (nestructurali) și respectiv realizarea de noi pereți de compartimentare;

– închiderea unor goluri de uși și realizarea de goluri noi pentru asigurarea circulațiilor conform cu noua compartimentare a spațiilor;

– desfacerea totală a instalațiilor (acolo unde este cazul sau dacă este necesar pentru a se putea realiza instalațiile nou propuse) și realizarea de noi sisteme de instalații electrice, sanitare și termice;

– realizarea de sisteme speciale, specifice activităților desfășurate (apelare asistente), inclusiv de semnalizare a incendiilor respectiv instalații pentru fluide medicale.

De asemenea, prin proiect se propune modernizarea integrală a sistemelor de instalații, respectiv electrice, sanitare, termice, fluide medicale precum și sisteme noi precum cele de semnalizare a incendiilor și de hidranți interiori.

Finisajele interioare vizează mai multe aspecte.

Refacerea pardoselilor în:

– cabinete, saloane, săli de tratament, gardă, oficiu, holuri aferente – covor pvc.

– grupuri sanitare, holuri aferente și alte încăperi administrative – gresie.

Refacerea pereților în:

– cabinete, saloane, săli tratament, gardă, oficiu, holuri aferente – zugrăveli lavabile sanitare antimicrobiene.

– grupuri sanitare, holuri aferente și alte încăperi administrative – faianță pe o înaltime de 2,10 m și zugraveli lavabile sanitare antimicrobiene.

Refacerea tavanelor în:

– cabinete, saloane, săli tratament, gardă, oficiu, holuri aferente – zugraveli lavabile sanitare antimicrobiene.

– grupuri sanitare, holuri aferente și alte încăperi administrative – zugrăveli lavabile sanitare antimicrobiene.

Ușile interioare vor fi uși pentru spații medicale în 1 sau 2 canate mobile batante, cu foaia de ușă din panou acoperit cu hpl de 0.90 mm pe placa suport din hdf cu balamale din oțel inoxidabil și tamplarie metalica cu margini rotunjite din tablă de oțel zincat vopsită în câmp electrostatic. Ușile vor fi prevazute cu mânere antiagatare din otel inoxidabil și pervaze metalice pe ambele părți ale peretilor. Ușile de acces vor fi din tâmplarie metalică cu geam termopan, iar cele de la casele de scară vor fi uși metalice rezistente la foc minim 15 minute.

Holurile de circulație vor fi prevăzute cu mână curentă din aluminiu cu acoperire din material plastic iar colțurile pereților aferenți holurilor de circulație vor fi prevazute cu colțare de protecție din aluminiu cu acoperire din material plastic.

Toate materialele și produsele utilizate vor avea certfifcate de conformitate și calitate, respectiv vor avea agremente tehnice pentru utilizarea acestora în spatii medicale din unități sanitare.

Toate spațiile ocupate cu personal și spatiile în care este necesar, conform normativelor în vigoare, vor fi dotate cu instalații de climatizare.

Durata previzionată de realizare a lucrărilor de construcții este de 18 luni de la începerea lucrărilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement