Connect with us
Advertisement

Actualitate

Sibcoin, prima monedă electronică din România, lansată de Consorțiul ”Sibiu Capitală Gastronomică Europeană”

sibiu

Publicat

Sibiul va lansa Sibcoin, prima monedă locală din România, în pregătirea programului Sibiu Capitală Gastronomică Europeană din 2019, a anunțat Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Moneda va fi prezentată oficial în 21 noiembrie, la Bucureşti, iar denumirea ei a fost aleasă în urma unui concurs.

Problema este că Sibcoin este deja pe piață, este vorba de o criptomonedă care își are originea în Rusia. În varianta originală, Sibcoin provine de la Siberia.

Consorţiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 a anunţat că a fost aleasă denumirea noii monezi: Sibcoin. ”Eu zic că i se poate spune simplu «Sibcoin», având deja un frate virtual, «Bitcoin». Simplu şi totuşi răsunător, în acelaşi timp reprezentativ”, a declarat Eugen Ţîntar, cel care a venit cu ideea.

Alte denumiri propuse au fost: ”Sibian”, ”Cibin”, ”Cibinium”, ”EuroSibanul”, ”Oi” și ” Bulz. Există acum aproximativ 300 de monede locale în lume, fiind listate în Complementary Currency Resource Center (o bază de date mondială pentru monedele locale sau regionale).

Consorțiul nu a fost însă bine documentat atunci când a acceptat această denumire, atâta vreme cât Sibcoinul poate fi cumpărat pe piață, chiar acum, existând sub forma unei criptomonede. Sibcoin – varianta originală – provine de la cuvântul Siberia și are chiar și un site de unde se poate tranzacționa. De asemenea, această monedă apare pe majoritatea site-urilor de tranzacții pentru criptomonede. Sibcoinul și-a început activitatea în anul 2015, în Rusia și s-a dezvoltat rapid în fostele țări care formau URSS. La începutul acestui an, comunitateta Sibcoin a votat crearea Fundației Sibcoin al cărei scop a fost de a crește valoarea acestei criptomonede. Valoarea la zi pentru Sibcoin este de 0,13 dolari.

Consorţiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 este format din Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaş, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu şi Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu.

Sibiu a primit, în ianuarie 2017, la Atena, titlul oficial de Regiune Gastronomică Europeană în 2019, titulatură pe care o va împărţi cu Regiunea Egeea de Sud (Grecia). Dosarul de candidatură al Sibiului a fost depus în iunie 2016, iar în perioada 2017 – 2019 bugetul estimat al programului a fost estimat la peste opt milioane de euro.

Sursă: Turnulsfatului.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement