Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sistemul Național de Gaze, în stare de pre-alertă, marți dimineață. A scăzut consumul și s-au dublat importurile

Publicat

Timp de 10 ore a fost stare de pre-alertă la Transgaz, după ce gazoductele au strâns un surplus neașteptat de gaz, ce risca să arunce în aer întreaga clădire. 

Potrivit companiei Transgaz, citat de Economedia, s-a ajuns aici pentru că a scăzut foarte mult consumul, importurile s-au dublat, în vreme ce exporturile rămân constante.

  • ”În perioada 1-2 octombrie 2022 (zile de weekend), consumul de gaze naturale a fost foarte mic, odată datorită faptului că au fost zile libere, coroborat cu oprirea consumului de la centrala de la Brazi.
  • De asemenea, raportat la ultima zi din luna septembrie, volumele de gaze importate în zilele de 1 și 2 octombrie s-au dublat, în condițiile în care volumele exportate au rămas aproximativ la aceeași valoare”, răspuns Transgaz către Economedia.

Chiar și așa, Transgaz susține că nu s-au înregistrat probleme de operare și că siguranța n-a fost pusă în pericol.

Potrivit datelor interactive Transgaz, 82 de milioane de metri cubi circulau prin SNT, de unde starea de pre-alertă începea de la 78 de milioane de metri cubi.

În fapt, la 83 de milioane de metri cubi, începe starea de alertă, când cantitatea de gaze pune o presiune exagerată pe gazoducte, cu riscul aferent de accident.

La ora 12.00, cantitatea de gaze transportată scăzuse semnificativ, până la 80,5 milioane de metri cubi, SNT intrând în zona „normală” de funcționare.

Reglarea sistemului ar putea fi pusă pe seama faptului că gazele în surplus au fost stocate în depozite.

Astfel, 16 milioane de metri cubi sunt depozitate azi în subteran, cu mult mai mult decât media ultimelor săptămâni, când doar 10-11 milioane de metri cubi se stocau.

Este posibil ca aceasta să fi fost soluția găsită de Dispecerul Național de Gaze, care este în subordinea Transgaz, pentru a reduce presiunea din conducte.

Sursă foto: Transgaz, site

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax