Actualitate
Spitalul Orășenesc Cugir, evaluat de o comisie a Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate. A primit aprecieri pozitive
Timp de patru zile, Spitalul Orășenesc Cugir a fost supusa evaluării unei comisii a Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate ( A.N.M.C.S.). Au fost trecute prin lupa evaluatorilor serviciile medicale, condițiile hoteliere, condițile de hrană, mediul de îngrijire și siguranță, procedurile de lucru, circuitul pacienților, gradul de satisfacție al angajaților și al pacienților, prevenirea și gestiunea riscurilor, etc. Constatările comisiei de evaluare vor face obiectul unui raport de care va depinde acreditarea Spitalului Orășenesc Cugir.
Săptămâna trecută, Comisia de Evaluare a invitat personalul medical, conducerea spitalului și conducerea administrațieie locale la o întâlnire ce a marcat finalul vizitei de evaluare. Aceasta etapă a fost trecuta cu bine, ba mai mult decât atât, coordonatorul comisiei a declarat că “situația e mult mai bună decât în documentele pe care le-am avut la dispoziție.”
Acesta a felicitat întregul personal medical pentru pregătirea profesională și pentru efortul depus în acest demers de acreditare, a apreciat managementul unității medicale, și a considerat exemplară implicarea consiliului local și a primarului Adrian Teban în susținerea financiară și modernizarea spitalului.
Potrivit reprezentanților A.N.M.C.S. mai sunt aspecte care trebuie corectate sau îmbunătățite, întrucât întotdeauna este loc pentru mai bine. „Știm că nu este ușor, că sistemul medical din România are multe probleme, însă dacă continuați acest trend ascendent, veți fi tot mai căutați de către pacienți.”
Cordonatorul comisiei de evaluare a precizat că un rezultat al evaluării va fi dat abia peste câteva luni, posibil în toamnă, însă i-a asigurat pe cei prezenți ca spitalul va primi cu siguranță acreditarea.
Primarul Adrian Teban invitat la întâlnire a declarat că aprecierile evaluatorilor “ne bucură mai ales pentru că spitalul din Cugir s-a aflat în urma cu câțiva ani pe lista neagră a ministerului sănătății, fiind propus pentru închidere. S-au făcut eforturi mari de atunci și până acum pentru ca oamenii din oraș să aibă acces la servicii medicale decente, iar ceea ce ați văzut până acum nu este tot ceea ce am reușit la Cugir. Mai sunt încă dotări de ultimă generație care încă nu au fost puse în funcțiuene și care vor crește calitatea actului medical. Speram că peste cinci ani când spitalul va fi din nou evaluat, să nu mai avem nici o emoție în ceea ce privește acreditarea”
La rândul său, managerul Florin Arion a ținut să mulțumească tuturor medicilor pentru solidaritatea de care au dat dovada în această perioadă.”
Pregătirea tuturor celor necesare pentru acreditare a fost un proces complex care a solicitat timp, implicare, multă muncă. A fost un exercițiu pentru noi și mă bucur că am reușit să fim o echipa unită.
Trebuie spus ca evaluarea unităților spitalicești se face pe baza unor standarde și criterii stabilite de ministerul sănătății, ce cuprind 11 referințe, 80 de standarde, 344 de criterii și 2200 de indicatori pe care spitalele ar trebui să le îndeplinească.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
cugir
luni, 27.06.2016 at 18:58
si doctorii unde sunt??? daca te duci noaptea la urgente ,bate vantul in spital dorm toate asistoantele ..nu au seringi nu au medicamente .nu sunt doctori ..deci laudele sunt binevenite doar pentru faima primarului ..ca doamne ce primar avem…face de toate numai ce trebuie nu
doru
luni, 27.06.2016 at 19:00
si doctorii unde sunt ?????la adunat de ciuciuleti???