Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Stadiul proiectelor de modernizare la intrare în Alba Iulia dinspre Cluj şi Zlatna şi în interiorul Cetăţii Alba Carolina, la începutul verii


Publicat

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia au transmis date privind stadiile de la începutul verii privind lucrările de modernizare în trei proiecte în desfăşurare: DN 74, zona străzii Zlatnei, Calea Moţilor, ieşire Miceşti; DN1 – E81, intrarea dinspre nord şi lucrările din interiorul Cetăţii Alba Carolina.

În cadrul proiectului „Modernizare DN74 de la km 99+870 la km 103+175, strada Zlatnei şi Calea Moţilor, Municipiul Alba Iulia, sunt prevăzute reparaţii şi reabilitări ale străzilor amintite, care au „un progres fizic la începutul verii de 42,38%”.
Proiectul este implementat de Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Alba Iulia în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere, Domeniul de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub domeniul: Centre urbane având ca Organism Intermediar Agenţia pentru Dezvolatre Regională Centru şi Autoritate de Management Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Proiectul răspunde politicilor locale de îmbunătăţire a condiţiilor de acces şi tranzit pe tot teritoriul municipiului Alba Iulia şi propune ameliorarea infrastructurii rutiere în zona nord vestică a orașului. Se desfășoară în lungul DN74, traseul se suprapune cu str. Zlatnei și str. Calea Moţilor, în lungime totală de 3305 ml.

La începutul verii, sistemul rutier era reabilitat pe o suprafaţă de 2.110 mp, trotuare 5011,42 mp, pistă bicicliști 3.438 mp și zonă verde 3730 mp.

Valoarea totală a proiectului este de 21.712.036,63 lei din care 17.575.690,83 lei asistenţă financiară nerambursabilă, 377.687,00 lei cheltuieli neeligibile, 3.399.971,23 lei TVA.

Investiţiile în modernizarea intrării dinspre Nord în municipiul Alba Iulia, prin proiectul „Modernizare DN1 – E81 de la km 382+400 până la km 385+160 – strada Alexandru Ioan Cuza, inclusiv Podul peste râul Ampoi şi Pasajul peste CF Alba Iulia” sunt terminate în procent de 26%. Acestea fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Alba Iulia este implementat de Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Alba Iulia în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere, Domeniul de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub domeniul: Centre urbane având ca Organism Intermediar Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru şi Autoritate de Management Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Lucrările de reabilitare și modernizare prevăzute sunt în derulare si au fost realizate activităţi privind:

– organizare de şantier, trasare lucrări în plan, terasamente, pregătire platformă drum, canalizare pluvială;

– strat de balast, fundaţii adâncite, decapare îmbrăcăminţi asfaltice, demolare beton, demolare trotuare în zona podului, demontare si montare grinzi prefabricate la pod, cofraje trotuar pod (partea dreaptă pe direcţia Alba Iulia – Teiuş), montare armătură în placa pentru suprabetonare la pod, turnare beton în placa pentru suprabetonare, hidroizolaţii la pod, racordare terasamente pod cu sferturi de con, montare cablu alimentare, cu energie electrică pentru iluminatul public, reţea apă;

Din lungimea totală străzi urbane de 2790 ml, au fost realizate terasamente în proporţie de 26,32%, fundaţii adâncite 18,11%, suprastructură 1,42%, lucrări accesorii 15,34%. La sistemul rutier au fost reabilitate terasamentele în proporţie de 17,72% din suprafaţa totală de 38823,48 mp, la pistele de biciclisti au fost realizate terasemente în proporţie de 35,44% din suprafaţa totală de 7560,71 mp, iar la sistemul pietonal au fost realizate terasamente în proporţie de 35,44% din suprafaŢa totală de 4784,98 mp. Reţeaua de canalizare pluvială nouă este realizată în 10,30% din totalul de 270 ml.

În ceea ce priveşte lucrările prevăzute de reabilitarea podului peste râul Ampoi, au fost realizate decapări îmbrăcăminţi asfaltice 50%, desfaceri hidroizolaţii 50%, demolare trotuar 50%, demolare beton de pantă şi de egalizare 50%, montare grinzi prefabricate 50%, cofraje trotuar pod 50% (partea dreaptă pe direcţia Alba Iulia -Teiuş), montare armătură în placa pentru suprabetonare la pod 50% și turnare beton în placa pentru suprabetonare 50%.

Prin acest proiect, se urmăreşte îmbunătăţirea accesibilităţii centrului urban Alba Iulia şi a legăturilor lui cu ariile limitrofe. Valoarea totală a proiectului este de 30.375.822,06 lei din care: valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională – 19.399.627,18 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional – 4.261.399,13 lei, valoare eligibilă buget local – 482.878,09 lei , valoare neeligibilă – 6.231.917,66 lei.

Proiectul are prevăzută ca dată de finalizare a perioadei de implementare 15 mai 2013.

Proiectul „Reabilitarea Centrului Istoric Alba Iulia – Fortificaţie de Tip Vauban – Căi de acces, iluminat exterior şi mobilier urban, zona interioară” este realizat în proporţie de 68%

Proiectul este implementat de Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Alba Iulia în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere, Domeniul de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub domeniul: Centre urbane având ca Organism Intermediar Agenţia pentru Dezvolatre Regională Centru şi Autoritate de Management Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Mai multe informaţii puteţi citi aici:stadiu lucrari cetate.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Patru țări europene au format o „alianță” pentru un vaccin anti-COVID: Vrem să garantăm suficiente doze pentru Uniunea Europeană

Publicat

Franţa, Germania, Italia şi Ţările de Jos au convenit formarea unei „alianţe” care să asigure producerea unui potenţial vaccin anti-COVID-19 în Europa, au anunţat miercuri autorităţile olandeze, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Cele patru ţări „explorează în comun diverse iniţiative promiţătoare şi sunt în discuţii cu diverse societăţi farmaceutice”, a indicat Ministerul Sănătăţii Publice olandez într-un comunicat.

Obiectivul acestei alianţe este de a produce vaccinuri pe teritoriul european, acolo unde acest lucru este posibil, a adăugat ministerul citat.

„Germania, Franţa, Italia şi Ţările de Jos sunt convinse că un rezultat de succes presupune o strategie şi investiţii comune”, mai menţionează comunicatul.

Alianţa celor patru ţări îşi propune să garanteze că un număr suficient de doze de vaccin vor fi disponibile pentru Uniunea Europeană şi pentru ţări cu venituri reduse, în special din Africa.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Pista de biciclete aflată pe dealul Mamut din Alba Iulia se degradează de la o zi la alta

Publicat

Pista de biciclete aflată pe dealul Mamut din Alba Iulia, denumită și „Transalpina de Mamut”, pare să se degradeze de la o zi la alta. Porcii mistreți au făcut ravagii pe mai multe porțiuni, unde au răscolit solul și au împrăștiat pământul. În unele zone, din cauza aluviunilor aduse în urma ploilor, pământul a acoperit aproape complet trotuarul.

Nici locurile de joacă pentru copii nu au scăpat „neatinse”. Aceastea prezintă degradări și distrugeri care pot reprezenta un pericol pentru micuții care sunt lăsați nesupravegheați de părinți.

Un cititor Alba24 a surprins recent imagini de pe pista pentru bicicliști aflată pe dealul Mamut din Alba Iulia. Pe mai multe porțiuni din aceasta, aleea pietonală este acoperită aproape în totalitate de pământ și vegetație iar rigolele sunt pline de frunze uscate, spune acesta.

De asemenea, locurile de joacă pentru copii reprezintă un pericol pentru cei mici. Unele elemente din ansamblurile de joacă au dispărut complet iar altele sunt rupte / deteriorate.

O parte din problema pământului care acoperă porțiuni din trotuar sau din pista de biciclete este generată de animalele sălbatice, respectiv de porcii mistreți care au brăzdat și răscolit solul în mai multe zone.

„În urmă câteva săptămâni am văzut o turmă de porci mistreți, cred că erau peste 20, cu mai mulți pui, la 10-15 metri de pista asfaltată de biciclete și la mai puțin de 200 de metri de Pavilion”, ne-a transmis cititorul Alba24.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor pentru a pregăti deschiderea de pe 15 iunie

Publicat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit, miercuri seara, despre stadiul epidemiei de coronavirus în România și despre măsurile care fi luate în perioada următoare. ”Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor și pe 10, 11 vom da un răspuns pentru a se putea pregăti pentru deschiderea de pe 15 iunie” a spus Tătaru.

„Noi vrem să ajungem la zero și să pregătim un evantual val doi. Nu o să oprim la zero numărul de cazuri noi.

După 15 octombrie, ne gândim că ar putea apărea. Manifestarea bolii ține de mai mulți factori, de organism, de afecțiunile organismului, de contextul în care apare, de comunitatea în care apare. Ține de momentul în care îl depistăm. Decesele pe care le-am avut sunt la cei cu comorbidități.

În mijloacele de transport există un risc dacă rețeaua de climatizare nu a fost dezinfectată.

Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor și pe 10, 11 vom da un răspuns pentru a se putea pregăti pentru deschiderea de pe 15 iunie”, a anunțat Nelu Tătaru.

Sursă: B1 TV

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Amenzi de la 1.500 lei la 3.000 lei de persoană pentru munca suplimentară ilegală: decizie finală în Camera Deputaților

Publicat

pensii bani

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la legea care modifică Codul muncii şi care se referă la sancţionarea nerespectării dispoziţiilor privind munca suplimentară.

Camera Deputaţilor este decizională în acest caz.

Prin respingerea cererii de reexaminare, legea a rămas în forma sa iniţială. Aceasta prevede că „nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară să fie sancţionată contravenţional cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei pentru fiecare persoană identificată”.

Preşedintele Iohannis a formulat o cerere de reexaminare pentru această lege din considerentul că „ar trebui să se clarifice dacă înăsprirea sancţiunii pentru încălcarea dispoziţiilor privind munca suplimentară vizează doar situaţia urmărită de iniţiatori – cea a prestării orelor suplimentare dincolo de limita legală prevăzută de art. 114 din Codul muncii – sau se referă/se aplică şi altor situaţii ce pot reprezenta încălcări ale Codului muncii”.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate