Connect with us
Publicitate

Eveniment

STAREA PÂRTIILOR: Weekend cu zăpadă din plin. Condiții bune pentru schi la Șureanu, Arieșeni și Arena Platoș Păltiniș

Publicat

Pârtiile din județul Alba, la Șureanu și Arieșeni își așteaptă turiștii și în acest weekend, cu multă zăpadă și distracție de sezon. În Șureanu a nins mult și e iarnă adevărată. Zăpadă din plin este și la Arieșeni. Și la Arena Platoș Păltiniș continuă sezonul de schi, în bune condiții.

Starea pârtiilor în weekend-ul 14-16 februarie

Domeniul Schiabil Șureanu (sursa: Florian-Rareș Tileagă, monitor școala de schi „Pași Liberi”, Șureanu)

Pârtii existente: 10 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2; S_3)

Pârtii funcționale: 10 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2; S_3)

Lungime totală a pârtiilor: 12 km

Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)

Altitudine maximă: 2.010 m

Altitudine minimă: 1.650 m

Tunuri de zăpadă: nu

Webcam: AICI

Nocturnă: nu

Pârtii pentru sănii: da

Semnal mobil: Vodafone (integral), Telekom (parțial), Digi Mobil (parțial), Orange (slab)

Evaluare generală: iarna a venit, la Șureanu, când nimeni nu se mai aștepta să vină. După două luni de iarnă secetoasă, cu iarbă și pietre pe pârtii, când domeniul schiabil a funcționat la limită, putem spune că zăpada a venit așa cum ne doream cu toții să vină. A nins enorm, în ultimele zile, iar zăpada proaspăt depusă va asigura o foarte bună continuare a sezonului de schi. Omăt suficient este pe toate pârtiile, iar zonele de off-piste sunt perfect accesibile. Drumul de la lacul Oașa până la pârtii este deszăpezit (dar vă trebuie lanțuri), așadar aveți toate motivele să veniți la Șureanu, în weekend. Iarna a venit, în sfârșit, iar schiul este la el acasă, la Șureanu.

Acces unic spre pârtii: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).

Starea drumului forestier lacul Oașa – drumul a fost complet deszăpezit și este 100% practicabil. Există refugii suficiente, dar recomandăm insistent să vă montați lanțurile, pentru a nu avea nici un fel de problemă de acces.

Pârtii și instalații de transport pe cablu: cele 10 pârtii (inclusiv racordurile dintre ele) sunt 100% practicabile. De asemenea, zonele de off-piste sunt accesibile, fiind omăt suficient. Instalațiile funcționale în weekend vor fi telescaunul, teleschiul „Curmătura” și teleschiul „Șureanu”. E posibil ca teleschiul „Șureanu” să nu funcționeze în afara weekendului, în cazul în care numărul turiștilor va fi foarte mic.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: pentru intervalul 15-20 februarie anunță vreme foarte bună pentru schi, cu cer preponderent senin și ninsori slabe, dar și cu temperaturi mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă. Temperaturile vor oscila între -6 și 7 grade Celsius, Vremea, pe zile, va fi astfel:

– sâmbătă, 15 februarie: ninsoare slabă, vânt slab

– Duminică, 16 februarie: cer senin, vânt slab

– luni, 17 februarie: cer senin, vânt slab

– marți, 18 februarie: cer parțial senin, vânt slab

– miercuri, 19 februarie: ninsoare slabă, vânt slab

– joi, 20 februarie: ninsoare, vânt slab

Servicii turistice: școală de schi pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în Poarta Raiului (0762 501 913); restaurant la baza pârtiilor și pe domeniul schiabil; punct Salvamont și Jandarmerie Montană, la baza pârtiilor.

Arieşeni

Pârtii existente: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

Pârtii funcționale: 2

Lungime totală a pârtiilor existente: 2 km

Instalații de transport pe cablu: 2 (2 teleschiuri)

Altitudine maximă: 1.400 m

Tunuri de zăpadă: da

Webcam: AICI

Nocturnă: da

Pârtii pentru sănii: da

Semnal mobil: toate rețelele

Evaluare generală: Se poate schia în bune condiții, având în vedere că stratul de zăpadă este consistent.

Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.

Starea drumului: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: cele două pârtii de la Arieșeni au zăpadă bună. Se schiază în bune condiții, iar sezonul continuă.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: se anunță vreme bună cu cer mai mult senin în weekend; va mai ninge vineri, luni, marți și miercuri.

Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & plăci la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.

Arena Platoş din Păltiniş

Este zăpadă suficientă şi la Arena Platoş din Păltiniş. Pârtiile sunt dotate cu tunuri de zăpadă. Stratul de zăpadă este între 50 și 80 de cm și tunurile de zăpadă completează zăpada naturală, pentru cele mai bune condiții de schiat.

Complexul are calitate austriacă la prețuri românești. Resortul dispune de aproximativ 3.5 km de pârtii, împărțite pe diferite categorii de dificultate și nivel. Pârtiile sunt dotate cu 11 tunuri de zăpadă care garantează zăpada. Pârtiile cu nocturnă sunt deservite de 4 teleschi și 1 telescaun, destinat atât relaxării fluxului de schiori și snowboarderi cât și celor care doresc să folosească pârtia de sănii dotată cu nocturnă sau să facă o urcare și coborâre fără echipament. Are și cel mai modern fun-park din România cu nocturnă, unul construit pe trei platforme, fiecare numărând câte trei elemente de dificultate mică, medie și avansată.

Acces: Traseul de la Alba Iulia este spre Sibiu (pe autostradă sau DN 1). În localitatea Săcel se virează pe DJ 106D, iar din localitatea Orlat se merge pe DJ 106J. Distanța față de Alba Iulia este de aproximativ 80 km, care pot fi parcurși în aproximativ 1 h 20 min. Drumul este asfaltat și practicabil.

Informații utile: prețuri aici, program detaliat aici.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate