Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Statistică: DOI dintr-o SUTĂ de pacienți internați au MURIT în spitalele din județul Alba. Lista neagră a ”sănătății” din România

Publicat

analiza spitale 1 La fiecare o sută de pacienți internați în instituțiile sanitare din Județul Alba, doi dintre aceștia mor pe patul de spital. Concluzia este rezultatul unui studiu realizat de Healthcare Business Solution (HSB) Group și se referă la toate spitalele din județ, la nivelul anului 2015, ultimul an calendaristic complet pentru care există date disponibile. Din acest punct de vedere, Alba se află în prima jumătate a clasamentului, din punct de vedere cantitativ, analiza nefiind una calitativă. Numărul cel mai mic de persoane decedate în spitale se regăsește la Gorj (1%) și cel mai mare la Satu Mare (3%).  La Cluj Napoca și București, rata mortalității ajunge la puțin peste 1,5%.

Managerul și fondatorul HBS, doctorul Horea Timiș, fost director al DSP Alba, a declarat că este vorba despre o analiză strict cantitativă iar din punct de vedere calitativ, cifrele nu sunt relevante întrucât în spitalele în care se tratează cazurile mai grele, rata mortalității este mai mare, cu toate că spitalul respectiv nu este inferior unuia care se ocupă de cazuri mai ușoare și unde același indicator este mai mic. ”Spre exemplu, în Spitalul Județean de Urgențe din Alba Iulia, rata mortalității a fost de 3,22%, față de 1,57% la spitalul din Blaj, dar acest lucru trebuie judecat prin prisma mai multor indicatori, grad de complexitate al cazuisticii medicale, numar de paturi, gradul spitalului, arondament, etc” a spus Timiș.

analiza spitale 2 ”Suntem departe de o realitate și subraportam cazurile. Ne mândrim falnic că reușism să creștem cu 0,5% raportarea pe când realitatea este undeva dincolo de 6%, spre 10-11% . Tot ce am vrut este să spunem adevărul în cifre și să arătăm că ne mințim toți, si știm asta toți dar nimeni nu face nimic. Graficul ne arată realitatea unui sistem bolnav el însuși, lipsit de date reale, departe de orice realitate, o mincinună gogonată pe care o ducem mai departe. În țară suntem între noi, dar în Europa ne facem de râs cu acestea date. Mă aștept ca factorii decidenți să fie mai interesați de analize ce țin de sănătate, inclusiv de la nivel local până la nivel guvernamental. Oricum dacă nu o fac dânșii o facem noi încet, încet din privat. Pregătim o analiză de detaliu și pentru județul Alba un pic mai spre toamnă asta ca să nu ne mai lăudăm între noi și să ne și comparăm cu alte județe de la nivel de investiții până la starea de sănătate, că tot ne place să spunem strategii și medicina bazată pe dovezi” a adăugat Horea Timiș.

HBS Group are sediul la Alba Iulia și reprezintă un concept specializat pe consultanță și optimizare în managementul medical, format dintr-un grup de experți și companii din domeniul managementului medical.

Horea Timis - Test sinceritate

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Nicoleta Cosarca

    vineri, 12.05.2017 at 16:18

    Dle Timis, pe langa ca nu ai demonstrat mare lucru in cariera ta de bugetofag abonat la studii de impact- vezi kronospan, mai capusezi cu firma dumitale tot ce inseamna fonduri publice pe sanatate- vezi contractele cu CJ Arad…rusine!

  2. Wolf Edmond

    marți, 16.05.2017 at 21:53

    Analiza în privat înseamnă prelucrarea de informații furnizate de instituțiile al căror subiect sunt aceste informații. Orice analiză pertinentă trebuie să fie însoțită de sursa informațiilor pe care se bazează. Sunt informații oficiale, e vorba de scurgeri de informații din spitale (ceea ce este deosebit de grav), este hacking? De unde are o instituție privată formată din „grup de experți” informații protejate? Grupul de experți este format dintr-un administrator de firmă (medic doar pe diplomă) și o secretară. Drumul spre viitor este asigurat…

  3. Lipovan Emil

    miercuri, 17.05.2017 at 15:20

    Interesant ca nimeni nu comenteaza datele studiului doar ca de ce se face, cati bani face, respectivul, ce a facut si ce nu a facut.Adica nu conteaza unde este Alba, coteaza ca de ce are informatii cum isi permite sa aiba informatii cate secretare are, etc. Este ca si cum arunci o bomba, mor 1000 si prima intrebare este de unde are praf de pusca.Mentalitati bolnave oameni slabi, viitorul suna ca dracu cu astfel de oameni, de asta nu ma intorc eu in Romania.

    • Wolf Edmond

      luni, 22.05.2017 at 20:16

      Rămâneți acolo, domnule Lipovan! Eu doresc să fiu bine informat. Atât. Dacă eu spun că ne invadează marțienii mâine, că am eu așa o viziune, mă credeți? Când un administrator și o secretară își spun pompos „grup de experți” nu sună cam ciudat? Experți în ce? În plus, din informarea HBS Group lipsesc multe date care ne-ar oferi o altă înțelegere a stării de fapt din județ în ceea ce privește sănătatea. Nu-i normal să-mi pun întrebări? Sau să pun?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax