Actualitate
STUDIU: Majoritatea celor care practică sporturi de anduranţă se concentrează mai bine și sunt mai eficienţi la job. Care sunt sporturile preferate
Cei mai mulți sportivi români amatori au între 30 și 40 de ani, cel mai practicat sport este alergarea, urmat de ciclism. Sunt concluziile despre sporturile de anduranţă, realizat de Adrenallina, Sports PR & more, prima agenție de comunicare sportivă din România și Adrenallina.ro.
Concluziile specialiştilor în comunicare sportivă, în urma studiului, au arătat că 26% dintre practicanţii sporturilor de anduranţă au vârsta cuprinsă între 30 şi 34 de ani, 25% dintre ei au vârsta cuprinsă între 35 şi 40 de ani, iar 16% se situează între 25 şi 29 de ani.
Dar sunt şi destul de mulţi români trecuţi de 40 de ani (24%) dintre respondenţi care practică sporturi de anduranţă. Aceştia participă la maratoane şi ultramaratoane de alergare, maratoane de ciclism, competiţii de anduranţă la înot, triatlon, Half Ironman sau Ironman.
(P) Haine sport pentru orice sezon, pe FashionSport.ro. Peste 40.000 de articole sport de bărbați, femei și copii, pentru alergare, ciclism, fotbal, skate, fitness sau drumeție, de la 900 de branduri: Adidas, Jack and Jones, Nike, Pierre Cardin, Puma, Londsdale, Under Armour, Brithish Knights, New Ballance, Karrimor, Soul Cal, Everlast, Dunlop, Kangol, Vans etc. Reduceri mari în fiecare zi
În schimb, tinerii care practică sport de anduranţă sunt destul de puţin reprezentaţi: doar 7,5 % la categoria de vârstă între 18 şi 24 de ani.
Dintre amatorii sporturilor de anduranţă, 80% sunt bărbaţi şi doar 20% femei.
Potrivit sursei citate, cei care practică sporturi de anduranţă consideră că viaţa li s-a îmbunătăţit de când au descoperit această nouă pasiune şi mai ales viaţa profesională.
La întrebarea “Cum vi s-a schimbat viaţa profesională de când practicaţi sport/sporturi de anduranţă?”, 52% dintre respondenţi au spus că au devenit mai organizaţi şi mai energici, că dau mai mult randament şi se concentrează mai bine la locul de muncă.
De asemenea, 31% dintre ei spun că au dezvoltat un sistem de time management mult mai bun decât înainte, iar 17% mărturisesc că au devenit mai populari printre colegi şi o inspiraţie pentru cei din jur (colegi, şefi, subordonaţi).
3 cele mai practicate sporturi
Cei mai mulţi dintre participanţii la studio (34%) practică alergarea pe distanţe lungi şi foarte lungi (semimaraton – 21,1 km, maraton – 42,195 km, ultra – peste 42,195 km).
Al doilea cel mai practicat sport de anduranţă în România este ciclismul (19% dintre respondenți), iar al treilea cel mai practicat sport de anduranţă de către români este triatlonul – 17,5%.
De asemenea, 18% dintre sportivii de anduranță practică Half Ironman și Ironman (sporturi de anduranţă pe distanţe foarte lungi, de exemplu, 1,9 sau 3,8 km înot, 90-180 km ciclism şi 21,1-195 km alergare).
În ceea ce priveşte banii pe care îi alocă românii practicanţi ai sporturilor de anduranţă, cei mai mulţi dintre ei (49%) cheltuiesc lunar între 500 şi 800 de lei.
33% scot din buzunar pentru practicarea hobby-urilor sportive între 200 şi 500 de lei şi 12% investesc peste 800 de lei pe lună în sporturile preferate.
Studiul a fost derulat de Adrenallina, Sports PR & more, prima agenție de comunicare sportivă din România și Adrenallina.ro, cu participarea a 300 de respondenţi, bărbaţi şi femei cu vârste între 20 şi 60 de ani, care au completat chestionare distribuite online.
sursa: adrenallina.ro
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News