Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Subiecte Limba română la simulare Evaluare Națională 2024. Care au fost cerințele pentru elevii de clasa a VIII-a

Publicat

Evaluare Nationala

Subiecte Limba Română la simulare Evaluare Națională 2024. Elevii de clasa a VIII-a au susținut luni simularea probei de Limba și literatura română de la Evaluarea Națională 2024. Aceștia au primit două texte la prima vedere.

Primul text este un fragment din romanul „În umbra ei” de Simona Antonescu, iar al doilea este din articolul profesorului Liviu Papadima „Pisica mea în sala de lectură”, publicat în Dilema veche în 2017, scrie Edupedu.ro.

Pe baza celor două texte, elevii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat mai multe cerințe.

Vezi AICI subiectele (în format .PDF).

Subiecte Limba română la simulare Evaluare Națională 2024 – cerințele la Subiectul I A și B

La Subiectul I A, primele patru puncte din cadrul  au fost de tip grilă. Mai exact, elevii au trebuit pună litera corespunzătoare răspunsului corect într-o casetă.

La punctul 5, elevii au avut de bifat dacă enunțurile date sunt false sau adevărate, câte trei enunțuri din fiecare text, potrivit broșurii de examen consultată de Edupedu.ro.

Citește și Evaluare Națională 2024. Modele de subiecte la ROMÂNĂ și MATEMATICĂ. Toate variantele pentru elevi, publicate de minister

La punctul 6 elevii au avut de identificat o trăsătură a unui personaj, pe baza unui text dat. În acest caz era vorba despre Sada, mama îngrijorată că nu putea să-și culce fata.

Cerința la punctul 7 a fost de identificare a unui element de conținut comun al celor două texte date, cu valorificarea unei „secvențe relevante” din fiecare text. Enunțul scris de elev trebuia să aibă minimum 30 de cuvinte.

Plecând de la textul lui Liviu Papadima, la punctul 8 elevi au fost întrebați dacă „cred că există mai multe feluri de a descifra lumea în care trăim?” Subiectul aștepta un răspuns motivat în 50-100 de cuvinte.

Punctul 9 cerea o asociere pe care elevul să o facă între fragmentul din romanul „În umbra ei” de Simona Antonescu, primit la probă, și un alt text literar. Asocierea putea fi făcută cu un text studiat la clasă sau cu unul din lectura suplimentară a adolescenților. Argumentarea ar fi trebuit să fie făcută în 50-100 de cuvinte și în cadrul acesteia să valorifice „o valoare comună”.

La Subiectul I B, punctele 1 – 8 au fost cerințe de vocabular și gramatică. Primele 4 erau notate cu câte 2 punte, iar următoarele 4 cu câte 6 puncte.

Care a fost cerința la Subiectul al II-lea

La Subiectul al II-lea, elevii au avut de făcut un rezumat al textului de Simona Antonescu în 100-150 de cuvinte. Subiectul era notat cu 20 de puncte, din care 8 erau acordate pentru respectarea regulilor de redactare, claritate, coerență, ortografie, punctuație.

Baremul de notare va fi anunțat de Ministerul Educației la ora 15:00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax