Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

SURSE: Daimler se pregătește să producă autoturisme Mercedes la Sebeș. Suprafețe mari de terenuri au fost achiziționate în jurul fabricii STC

Publicat

STC2 Grupul Daimler, unul din­tre cei mai mari con­structori auto din lu­me, are în plan să devină nu­mă­rul unu în segmentul premium până în 2020. Pentru ca Mercedes-Benz să depășească vânzările BMW, lider pe segment anul trecut, Daimler va deschide o nouă fabrică. Potrivit unor surse neoficiale, noua uzină care va produce autoturismele de lux se va deschide la Sebeș. Aceleași surse spun că deja compania a achiziționat mare parte din terenurile care se află în zona Star Transmission pe platforma industrială de la Sebeș.

Intenția de a deschide o uzină în România a fost exprimată public de către Dieter Zetsche, preşedintele consi­liului de ad­ministraţie al Daimler AG.

(P) Piese auto originale și aftermarket de la Auto-Zilla.ro. Comenzi și consultanță online, livrare prin prin curier rapid

Decizia privind o nouă uzină este un proces foarte raţional, în care com­parăm toate aspectele legate de nivelul edu­caţional, disponibilitatea forţei de muncă, logistică, infrastructură, cât de uşor este să faci afaceri în acea ţară, dis­tan­ţa faţă de furnizori şi clienţi. Ro­mâ­nia poate fi o soluţie. În România avem o experienţă pozitivă datorită fabricii de cutii de viteze, care este una foarte bu­nă. Şi reprezintă un avantaj pentru Ro­mânia faptul că avem acolo o uzină pen­tru cutii de viteze“, a declarat Dieter Zetsche, preşedintele consi­liului de ad­ministraţie al Daimler AG, pentru zf.ro.

Cei mai avantajați de această decizie ar fi locuitorii din județul Alba, unde, potrivit unor surse neoficiale, ar urma să se construiască uzina. Deja ar fi fost cumpărate o  mare parte din terenurile aflate în jurul fabricii existente de la Sebeș, spun aceleași surse. Dacă acest lucru se va dovedi a fi real, în Sebeș vor fi produse primele mașini Mercedes pe teritoriul României, investiţie care va crea în jur de 6.000 noi de locuri de muncă.

Cea mai nouă uzină construită de Mercedes-Benz pe continent este în Un­ga­ria, investiţie care a ajutat ţara vecină să depăşească puternic România în ce­ea ce priveşte producţia totală de autoturisme.

În România, grupul Daimler a de­ma­rat în 2013 un plan de investiţii de 300 milioane de euro în fabrica de cutii de viteze de la Sebeş, unde în primăvara aces­tui an va începe să producă, pe lân­gă cutiile de viteze actuale şi noua 9G Tronic, produsă deja în Germania, dar pentru care există cerere tot mai mare, pe măsură ce aproape toate noile modele pot fi echipate cu aceasta.

Pentru un număr de ani am putut creşte rapid în lume, şi am beneficiat de aceste momente. Noi deja producem dincolo de capacitatea tehnică pe care o avem instalată prin schimburi supli­men­tare, iar la un moment dat vom ajun­ge într-un punct în care vom avea ne­voie din nou de capacitate supli­men­tară de producţie. Acum extindem în Brazilia, Africa de Sud şi alte ţări, în China spre exemplu. Dar va veni mo­mentul în care vom avea nevoie de o no­uă uzină şi la nivel european. Este puţin probabil să adăugăm capacitate supli­mentară de producţie în Germania, de­oarece nu de acolo vine creşterea“, a spus Zetsche.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alexandru

    joi, 03.03.2016 at 10:03

    Buna ziua, o uzina de asamblare automobile are nevoie de sute de hectare.cel mai probabil se intentioneaza constructia unei noi hale de asamblare cutii de viteze.si atat.sorry.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax