Connect with us
Publicitate

Actualitate

Țările în care anul nou nu va fi 2020. De ce israelienii se pregătesc pentru 5780, iar nord-coreenii pentru 109

noul an
pixabay.com

Publicat

În timp ce mare parte din populația planetei se pregătește să intre în anul 2020, potrivit calendarului introdus de Papa Grigore Grigore al XIII-lea în în 1582,  există și țări care au alte repere temporale față de noi.

Spre exemplu, japonezii vor sărbătorii trecerea în anul 2, Thailanda în 2563, Coreea de Nord în anul 109, în timp ce în Israel urmează anul 5.780, potrivit Matador Network.

Citește și Mesaje de Anul Nou 2022 * Felicitari de Anul Nou 2022 * Mesaje de Revelion 2022 * Mesaje haioase de Anul Nou 2022 * URĂRI de La Mulți Ani 2022

Dacă calendarul gregorian începe odată cu nașterea lui Iisus Hristos, Coreea de Nord are un cu totul alt reper. Aici, oamenii urmează calendarul Juche, care începe din 1912, odată cu nașterea lui Kim Ir-sen, cel care a condus țara de la
fondarea sa, în 1948, până în 1994, când acesta a decedat. Prin urmare, nord-coreenii se pregătesc să intre în anul 109.

Pe de altă parte, Thailanda urmează calendarul budist, care începe din momentul în care Buddha a atins nirvana. Calendarul budhist are o diferență de 543 de ani față de cel gregorian, astfel că țări precum Thailanda, Sri Lanka, Cambodgia, Laos și Myanmar vor intra în anul 2563.

Ethiopienii au data cea mai apropiată de a noastră. Locuitorii statului african urmează calendarul Coptic, folosit în antichitate, care consideră că nașterea lui Hristos a avut loc cu șapte ani mai târziu decât arată calendarul gregorian. O altă particularitate a acestui calendar este că anul este împărțit în 13 luni, iar fiecare zi începe odată cu răsărit soarelui și nu la mujlocul nopții.

Un calendar antic este folosit și în Israel, fiind chiar unul dintre cele mai vechi. Calendarul evreiesc luna nouă din 7 octombrie a anului 3761 ÎEN, astfel în Israel urmează anul 5781. Cu toate că israelienii folosesc și calendarul gregorian, toate sărbătorile evreiești sau zilele de naștere sunt sărbătorite după celendarul propriul calendar.

Spre deosebire de majoritatea statelor, care folosesc calendare cu o bază religioasă, Iranul folosește un calendar a fost realizat de un grup de astronomi. Astfel, calendarul persan măsoară
timpul în funcție de rotația Pământului în jurul Soarelui, ceea ce îl face mult mai exact decât cel gregorian. Așadar, Iranul, alături de Afghanistan, se pregătesc să încheie anul 1398.

Vezi și IDEI pentru MASA de REVELION 2022. Preparate speciale pentru meniul festiv din noaptea de ANUL NOU

În Japonia, timpul este măsurat în funcție de perioada în care un împărat stă pe tron și o ia de la capăt în momentul în care acesta este schimbat. Astfel, din 1980 până în 2019 a fost era a fost era “Heisei”, a ”păcii pretutindeni”, sub împăratul Akihito. În 2019, fiul său, Naruhito a ajuns pe tron, iar Japonia se pregătește de al doilea an al erei Reiwa, tradusă ca “armonie frumoasă”.

Asemenea multor țări musulmane, Arabia Saudită folosește atât calendar islamic, cât și pe cel gregorian și are două date diferite pentru fiecare eveniment. Calendarul islamic este folosit pentru a stabili data evenimentelor religioase, dar și finalul anului următor, care în Arabia Saudită va fi 1442. Însă trecerea dintre ani nu va avea loc pe 1 ianuarie, ci în fiecare an cade într-o zi diferită. Ultima dată, Anul Nou a picat în septembrie, în timp ce acum, saudiții maia u de așteptat până pe 21 august pentru a intra în noul an.

Sursa: stirileprotv.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate