Actualitate
Trei premii pentru elevii din Alba la Concursul Made for Europe”. Ghid de predare a artei dramatice, kit de învăţare a limbii letone şi album cu poveşti de viaţă
Trei elevi din Alba s-au întors acasă de la Braşov, unde a avut loc etapa națională a Concursului „Made for Europe”, cu premii obţinute pentru proiectele prezentate. O elevă de clasa a VIII-a din Sîncel şi un tânăr din clasa a XII-a din Alba Iulia au obţinut premiul I, iar o elevă de clasa a VI-a din Alba Iulia a ocupat locul III în competiţie.
Timp de două zile, participanții s-au întrecut prezentându-și produse finale, cum ar fi: cărți, broșuri, ghiduri, dicționare, calendare, filme, website-uri, jocuri etc. Produsele finale prezentate au fost evaluate de două comisii formate din inspectori de specialitate din inspectoratele județene din toată ţara. Inspectorul de proiecte educaţionale europene Alina Bud de la ISJ Alba a fost membru evaluator în comisia naţională.
La finalul concursului, județul Alba a fost răsplătit cu trei premii: Delegația județului Alba a fost însoțită de profesorul Ioana Cătăuţă.
Locul I – secţiunea Comenius Multilateral a fost obţinut de eleva Raluca Alexandra Frăţilă, clasa a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială „Ion Pop Reteganul” Sîncel care a prezentat Ghidul de predare a artei dramatice obţinut în cadrul proiectului „From Shadow to Light”.
Locul I – secţiunea Comenius Bilateral a fost obţinut de elevul Mario Roberto Suharu, clasa a XII-a de la Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, care a prezentat Kit-ul de învăţare a limbii letone obţinut în cadrul proiectului “TTE LAVA. Train Ticket to Europe. Language Awareness through Visual Arts”
Locul III – secţiunea „Alte proiecte” a fost obţinut de eleva Miruna Orăsan, clasa a VI-a de la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa”Alba Iulia, care a prezentat Albumul „Puterea Poveştilor de viaţă” obţinut în cadrul proiectului Grundtvig ”The Power of Life Stories”/”Puterea poveștilor de viață”.
Etapa națională a Concursului Naţional „Made for Europe”, aflat la cea de-a VIII-a ediție, s-a desfăşurat în perioada 9 – 12 aprilie 2014, la Brașov, la Colegiul National „Unirea” ,. Acest concurs este cuprins în Calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de către Ministerul Educației Naționale în anul școlar 2013-2014, aprobat cu nr. 24334/8.01.2014, iar ediția de anul acesta s-a desfăşurat sub înaltul patronaj al Parlamentului European.
Scopul competiției este valorizarea, promovarea și diseminarea experienţelor pozitive acumulate de unităţile de învăţământ preuniversitar în derularea proiectelor finanţate prin programele comunitare din domeniul educației și formării profesionale și este, de fapt, olimpiada produselor finale realizate în timpul desfășurării proiectelor comunitare implementate de unitățile de învățământ.
Concursul se desfăşoară începând din anul 2007, etapele naţionale fiind găzduite de: Brăila (2007), Târgu Mureş (2008), Oradea (2009), Bacău (2010), Piatra Neamţ (2011), Bucureşti (2012), Iaşi (2013), Braşov (2014).
După ce în luna martie s-a desfăşurat etapa judeţeană, concurs care s-a desfăşurat la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, şi-au dat întâlnire la Brașov peste 130 elevi și preșcolari din 39 de județe cu cele mai bune proiecte din întreaga ţară.
Din judetul Județul Alba s- au calificat pentru faza nationala trei unităţi şcolare, câștigătorii locului I si II la faza județeană: Colegiul Tehnic „Alexandru Domsa” Alba Iulia, Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia şi Şcoala Gimnazială „Ion Pop Reteganul” Sîncel.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News