Connect with us
Advertisement

Actualitate

UE ar putea să taxeze țigările electronice: 16 state membre cer modificarea legislației

Țigările electronice vor fi accizate în funcție de nivelul de nicotină

Publicat

Comisia Europeană ar putea să taxeze țigările electronice, după ce 16 state membre UE au cerut acest lucru, luni. În prezent, aceste produse nu sunt incluse în reglementările existente privind taxarea produselor din tutun.

Potrivit g4media.ro, iniţiativa condusă de Ţările de Jos, are sprijinul Croaţiei, Cehiei, Danemarcei, Estoniei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Letoniei, Slovaciei, Spaniei, Belgiei, Bulgariei, Irlandei, Sloveniei şi Portugaliei.

Miniștrii de Finanțe din 16 țări au trimis o scrisoare Executivului european în care cer revizuirea directivei din 2011 privind taxarea produselor din tutun. Ei susțin că fiecare țară aplică propriile reguli pentru accize, deoarece nu există o reglementare europeană pentru dispozitivele de vapat, ceea ce afectează piața unică.

„Conform actualei directive, majoritatea acestor produse nu pot fi taxate la fel ca produsele tradiţionale din tutun.

Prevederile actualei directive sunt insuficiente sau prea limitate pentru a face faţă provocărilor cu care se confruntă administraţiile fiscale din ţările membre, având în vedere ofertele în continuă evoluţie ale industriei tutunului”, scrie în scrisoarea consultată de Reuters.

Revizuirea reglementărilor privind tutunul și vapatul în Uniunea Europeană

Revizuirea directivei privind taxarea produselor din tutun ar fi trebuit să aibă loc la finalul anului 2022, însă aceasta a fost amânată, iar guvernele europene doresc ca noua Comisie, care a preluat atribuțiile pe 1 decembrie, să rezolve această problemă cu prioritate.

Comisia Europeană a stabilit unele standarde pentru țigările electronice, incluzând limite privind conținutul de nicotină și etichete care avertizează că aceste produse nu ar trebui să fie utilizate de non-fumători.

Producătorii sunt obligați să se înregistreze înainte de a putea comercializa produsele. Totuși, reglementările diferă semnificativ de la o țară la alta.

Dispozitivele de vapat de unică folosință au atras în mod special atenția parlamentarilor din diverse state membre ale UE, din cauza preocupărilor legate de impactul lor asupra mediului și sănătății, potrivit g4media.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement