Eveniment
Un fost polițist, propunerea USR PLUS pentru funcția de subprefect al județului Alba. Cine este Viorel Rașcovici
Viorel Rașcovici este propunerea USR-PLUS pentru funcția de subprefect al județului Alba, decizia fiind luată de conducerea centrală a partidului, în urma analizei celor trei candidaturi înaintate de filiala județeană.
Viorel Rașcovici are 52 de ani și este președintele USR Cergău, fiind ales anul trecut consilier local în Cergău.
Este fost polițist în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Alba, unde a ocupat funcții precum agent șef principal în cadrul Secției nr.5 Poliţie Rurală Blaj și organ de cercetare penală al poliției judiciare, în perioada 2005 – 2016.
CV-ul acestuia poate fi vizualizat AICI
USR-PLUS Alba a organizat o competiție internă pentru funcția de subprefect al județului, iar în urma votului Biroului Județean au fost aleși trei candidați: Cosmina Maria Mariș (PLUS), de profesie inspector în cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia, Viorel Rașcovici (USR), fost polițist în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Alba și Adrian Simion (USR), profesor.
Cele trei candidaturi au fost analizate de Biroul Național, iar membrii acestuia au decis ca Viorel Rașcovici să fie propunerea USR-PLUS pentru funcția de subprefect al județului Alba, au transmis într-un comnunicat de presă reprezentații USR Alba.
Propunerea va fi înaintată și premierului, Florin Cîțu, urmând ca numirea în funcție să aibă loc, cel mai probabil, în prima parte a lunii martie.
„Este o onoarea nominalizarea mea pentru funcția de subprefect al județului Alba și le mulțumesc colegilor mei pentru încrederea acordată. Vă asigur că voi fi un garant al respectării legalității și un sprijin pentru cetățenii județului, pe care îi voi reprezenta cu cinste și demnitate ”, a spus Viorel Rașcovici.
Rașcovici este absolvent al Școlii de Agenți de Poliție Câmpina și al Facultății de Drept Legislație Internațională Comparată, Diplomație și Consultanță Juridică-Economică, din cadrul Academiei de Tehnoeconomie și Cooperare Româno-Americană din București, dar și al unui curs post universitar de un an în Psihologie Judiciară absolvit la Facultatea de Psihologie, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
pilu
joi, 25.02.2021 at 12:39
Ma, voi in afara de securisti si politisti nu mai aveti alte cadre ? Pai daca de acolo proveniti este si normal sa nu stiti altceva.
Lenuta garga
joi, 25.02.2021 at 14:20
Buna alegere USR!
Elena
joi, 25.02.2021 at 16:09
CV incomplet. Ce a facut dl intre 2016-2019?
Gelu
vineri, 26.02.2021 at 19:13
Un politai cu facultate la o universitate fantoma, care nu a ajuns in corpul ofiterilor cu toate studiile lui si care nu a avut nici un merit in afara faptului ca a fost sef de post in mediul rural la Cergau. Si culmea e beneficiar al unei pensii speciale de la varsta de 45 de ani. Asta e usr cand are atatia oameni de valoare cu studii serioase si doctorate propune subprefect o nonvaloare
Gelu
vineri, 26.02.2021 at 19:18
Ce naiba de profesor diriginte cand el avea studii liceale la liceul tehnoton Iasi. E o gogorita ca sa dea bine la cv si absolvent al universitatii de tecnoeconomie romano- americana, o fantoma romano- americana . Halal viitor subprefect de Alba. Va faceti de rusine partidul.
Gelu
vineri, 26.02.2021 at 21:13
Universitatea-fantomă: Cum poți deveni licențiat în finanțe sau drept cu câteva sute de euro pe an
Publicat: 28-09-2016
O universitate fantomă din București eliberează diplome pe bandă rulantă, fără ca acestea să fie recunoscute.
Vorbim de Universitatea Tehnoeconomia Europeană care funcționează fără autorizație, dar care nu duce lipsă de studenți.
Tinerii dau câteva sute de euro pe an pentru a constata apoi că diplomele în drept sau economie, obținute extrem de ușor, nu le sunt recunoscute nicăieri.
Chiar dacă autoritățile știu de existența universității-fantomă nu pot face nimic pentru că…legea nu le permite.
Universitatea Tehnoeconomia Europeană are sediul pe strada Părintele Galeriu, sector 2, București.
Chiar dacă în ultimii 25 de ani a funcționat fără autorizație, instituția a eliberat diplome pe bandă rulantă.
Practic, oricine putea deveni licențiat în drept, finanțe sau turism.
Subiectele de la examene erau trimise prin email, iar prezentarea de pe site-ul universității confirmă acest lucru: învățământ la distanță, fără frecvență, prin corespondență.
tehnoeconomia-europeana
Autoritățile cunosc problema, dar ridică din umeri. Anton Hadăr este membru al Agenției de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) spune că legea nu permite închiderea imediată a universităților care funcționează ilegal.
”Funcționează ca un simplu SRL care mai dă și diplome. Aici avem mari probleme: legislația este una șchioapă, este una făcută cu picioarele, mai puțin cu capul și nu permite închiderea unei universități imediat ce se constată că ea funcționează ilegal”, a declarat, pentru Europa FM, Anton Hadăr.
Universitatea își vede, așadar, de treabă și încă mai face înscrieri. Reporterul Europa FM – Ciprian Ioana – a sunat la secretariatul universității și a pretins că vrea să devină student la Drept.
”Aveți nevoie de cerere de înscriere tipizată – o luați de la noi de la secretariat sau o descărcați de pe site, trei poze tip buletin 3/4, diploma de bacalaureat – copie legalizată, certificatul de naștere – copie legalizată. Taxa este de 330 de euro pe an, achitabilă în 4 rate”, ne-a spus o reprezentantă a Universității, care a spus că ”nu știe despre ce este vorba” atunci când i s-au semnalat articolele din presă referitoare la diplomele nerecunoscute.
Să mai spunem că și statul a angajat persoane cu diplome nerecunoscute.
Acum 4 ani, o angajată a Companiei de Drumuri și Autostrăzi a fost descoperită cu o diplomă în economie, obținută la aceată Universitate. În urma anchetei interne efectuate la acea vreme a fost retrogradată din funcție.