Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VEZI PE CINE AI ALES: Consilierul local Raul Tudorașcu nu-și face publice proiectele pentru comunitate, ca să nu i le „fure” opoziția

avatar

Publicat

După ce am aflat ce planuri au câțiva consilieri locali de la PNL, PSD și PP-DD, a venit rândul PDL-istului Raul Tudorașcu să ne spună ce și-a propus să realizeze și ce a realizat până acum din postura de consilier local. Pentru a vă arăta „pe cine ați ales”, l-am convocat la o întâlnire, iar după mai bine de o săptămână de amânări, iată ce am reușit să aflăm.

„Am încercat să ajut, să identific unele probleme și am încercat să le rezolvăm”, acesta a fost răspunsul politicianului la întrebarea „Ce aţi făcut până în acest moment de când ați fost ales consilier local?”.

Originar din Petroșani, Raul Tudorașcu s-a mutat în Alba Iulia – alături de soția sa, Mihaela Miruna, care este prodecan la Facultatea de Drept din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” și fetița lor de 10 ani, Daria Ana – în anul 2004, când a primit un post de specialist IT la „Roşia Montană Gold Corporation”, funcție de care s-a bucurat până în anul 2006.

La cinci ani după sosirea sa în inima Ardealului, mai exact în martie 2009, a decis că intre în politică din proprie inițiativă, iar cel mai bine s-a regăsit în doctrina Partidului Democrat Liberal, aflat atunci la putere.

Acesta spune că a fost crescut „cu principiile de dreapta”, bunicii săi fiind membri PNL, respectiv PNȚCD.

„Am intrat în politică pentru că am considerat și consider că la ora asta lucrurile în România nu sunt cum trebuie și am ales PDL pentru că aveam foarte muți prieteni acolo și mi-au plăcut oamenii pe care îi cunoșteam și pe care i-am cunoscut ulterior”, mărturiseşte Tudoraşcu.

A fost secretar general interimar la organizația de municipiu, din luna septembrie 2012 până în februarie anul acesta, iar acum este membru al Biroului Permanent Județean al PDL.

În anul 2012, Raul și-a dat demisia din funcția de subprefect al județului Alba, pe care o deținea din anul 2009, pentru a candida la un post în Consiliul Local, pe care l-a și obținut, iar în acest moment este președinte la Comisa juridică.

Din postura de consilier am încercat să ajut, să identific unele probleme și am încercat să le rezolvăm și în același timp am lucrat împreună cu ceilalți colegi pentru a susține și a duce mai departe proiectele care sunt în derulare sau care apar acum la primărie”, precizează Tudoraşcu.

Din iunie 2012 și până în prezent PDL-istul nu a reușit să inițieze nici un proiect. „Am vrut să inițiez câteva, dar, din păcate, după un studiu mai amănunțit al legilor, nu am avut ocazia” a declarat acesta.

În ceea ce privește planurile și proiectele pe care acesta le are din funcția sa de la consiliu, politicianul nu a dorit să dezvăluie foarte multe: „Ca și consilier local, mi-am propus să fac o apropiere între cetățeni și Consiliul Local. Am încercat să povestesc cu cât mai mulți oameni din oraș să văd care sunt problemele lor și cum se poate veni în întâmpinarea acestora”. Acesta a precizat că, deși este foarte greu, dorește să delimiteze administrația de politică.

Nu a dorit să ne dezvăluie vreun proiect concret. A dat de înțeles că, în cazul în care le va face publice, ar putea fi „furate” de opoziție.

Jocurile pe calculator, filmele și cărțile – pasiunile de care cu greu mai are timp să se bucure

Deși jocurile pe calculator reprezintă o pasiune pe care a dezvoltat-o în timpul facultății, politicianul spune că în ultimii ani se bucură destul de rar de acestea: „Nu mai am timp de câțiva ani, dar rămân o pasiune. Am ajuns la nivelul în care urmăresc doar noutățile”. Raul a mai declarat că în timpul anilor de studenție pierdea nopțile „în rețea”, alături de colegii săi. Printre jocurile care i-au „mâncat” somnul se numără „Warcraft” și „Command and Conquer”.

O altă pasiune este lectura, în special SF, cartea preferată fiind „Jocul lui Ender” („Ender`s Game”) de Orson Scott Card. La capitolul filme, „cap de afiş” este „Matrix”, iar printre actorii favoriți se numără Al Pacino și Robert De Niro.

Raul este și un suporter al echipelor care care fac cinste județului Alba și participă cu mare plăcere la fiecare meci de volei sau de baschet.

Cât de pline îi sunt cardurile

Potrivit declarației de avere, Raul Tudoraşcu deține un teren intravilan de 649 mp şi casă de 147 mp, în Şard, cumpărate în 2008, un apartament de 88 mp moştenit în Alba Iulia şi un autoturism Opel, cumpărat. Nu are depozite la bănci, dar areun  credit de 35.000 de euro, scadent în 2038. Din funcţia de subprefect, anul trecut a obţinut 42.094 lei, la care se adaugă norma de hrană de 7.868 lei, iar ca membru ATOPA a primit 4.764 lei. Din funcția de lector  la Universitatea „1 Decembrie 1918”, soția sa a primit, în 2012, 16.822 lei și 44.665 lei ca membru într-o echipă de implementare a unui  proiect la UAB Alba Iulia.

După ce am trecut în revistă mai multe aspecte din viața consilierului local, a venit momentul să ne întoarcem mai mult în trecutul său și să vedem formarea profesională.

Raul Tudorașcu este absolvent al Liceului de Informatică din Petroșani și al Facultății de Automatizări și Calculatoare. În prezent, este student în anul III la Facultatea de Drept de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

În perioada 2004-2006 a lucrat ca specialist IT la „Roșia Montană Gold Corporation”, în intervalul 2006-2009 a fost director la compartimentul de informatică la  compania „Decar”, iar din 2009 a fost numit subprefect al județului, până în 2012, când și-a dat demisia. În 2012 și-a deschis propria afacere, o firmă de construcții.  Spune că firma lui nu are nici un contract cu Primăria Alba Iulia.

2 Comentarii

2 Comments

 1. avatar

  utu

  miercuri, 10.04.2013 la 17:28

  Adica este student unde d-na Tudorascu este prodecan ?!! s-a orientat prost nu v-a termina curand !!!!

 2. avatar

  guta

  joi, 11.04.2013 la 12:21

  O nulitate la indigo, precum multi pdl-isti !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Simpozionul Național cu tema „Pentru România Mare, curaj și devoțiune la feminin”, la Alba Iulia

avatar

Publicat

Sâmbătă, 22 septembrie, la Alba Iulia va avea loc Simpozionul Național cu tema „Pentru România Mare, curaj și devoțiune la feminin”. Evenimentul se va desfășura la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, începând cu ora 9:00, în Aula Dumitru Stăniloae.La simpozion vor fi prezente reprezentante ale societăților femeilor ortodoxe din România si din Chișinău […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

METEO de WEEKEND în ALBA: Temperaturi maxime de 28 de grade Celsius, predominant însorit. Vremea până duminică

avatar

Publicat

Soarele se va mai face simțit și în weekendul următor, din fericire nu sunt semnalate ploi sau furtuni în județul Alba. Temperaturile maxime urcă până la valori 27-28 grade Celsius.Vă prezentăm condiţii meteo în perioada 21-23 septembrie, în localităţile din judeţul Alba.Vineri, 21 septembrie Alba Iulia: minime de 10 grade Celsius, maxime de 28 grade […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Sistemul RO-alert, testat joi pentru prima dată în județul Alba. Localitățile în care cetățenii vor primi mesaje pe telefon

avatar

Publicat

Primele teste în judeţul nostru, ale sistemului RO-alert, se desfășoară astăzi, în intervalul orar 17.00-19.00, a anunțat Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Alba. Cetățenii din mai multe localități ale județului vor primi mesaje pe telefonul mobil, cu condiția ca acesta să fie configurat. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va transmite un mesaj pe telefoanele […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Mircea Hava mulțumește public celor care l-au oprit pe șoferul care conducea haotic prin oraș: Au salvat Alba Iulia de o tragedie

avatar

Publicat

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava a decis să le mulțumească public, printr-o postare pe facebook, celor doi bărbați care s-au mobilizat pentru a-l opri, miercuri, pe șoferul care conducea haotic prin centrul orașului. „Pentru felul responsabil și implicat în care cel care a sesizat ce se întâmpla ieri pe străzile din Alba Iulia a refuzat […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Subvenții APIA 2018: Cât se plătește pe hectar pentru schemele de plăți directe

avatar

Publicat

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va achita plățile în avans pentru schemele de plăți directe, din 16 octombrie.Schemele din care se va plăti avansul APIA pe 2018 sunt următoarele: schema de plată unică pe suprafațăplata redistributivăplata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu, denumită plata pentru înverzireplata pentru tinerii fermierischema de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate