Educație
VIDEO: ADMITERE școli MAI 2021 – poliție, jandarmi, pompieri. Probele sportive, 18-24 martie. Toate detaliile pentru candidați
Tinerii înscriși pentru admitere în școlile MAI susțin, în perioada 18-24 martie, probele sportive. Repartizările candidaților au fost afișate de unitățile de învățământ.
Cei care vor promova probele sportive vor susține proba de verificare a cunoştinţelor, în 27 martie.
Examinarea medicală a candidaților rămași în concurs se va realiza în perioada 29 martie – 16 aprilie 2021.
Admitere MAI / școli Politie: Rezultatele finale ale admiterii sunt aduse la cunoștința candidaților prin afișare pe site-ul oficial al unităților de învățământ, până la data de 17 aprilie 2021.
Vezi toate detaliile despre ADMITERE MAI 2021 – şcolile de agenţi de POLIȚIE, subofiţeri jandarmi, pompieri. LOCURI, CALENDAR admitere, probe, condiții
La înscriere, candidaților li s-a atribuit un cod unic de identificare, folosit pe întreaga procedură de concurs.
Proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice (18 martie – 24 martie 2021): proba se desfășoară în centrele zonale de selecție, indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat.
Vezi: Probe sportive scoli MAI 2021_norme_și_bareme
Traseu aplicativ – probe sportive – agenți de poliție/jandarmi:
Vezi: Lista repartizări candidați detașamente probe sportive grafic București 2021
Vezi: Lista repartizare candidați probe sportive la Școala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina
Vezi: Grafic_examen_de_admitere 2021_probe sportive_Câmpina
Vezi: Grafic examen admitere 2021 probe sportive Cluj
Vezi Grafic probe sportive Oradea
Vezi: Grafic probe sportive jandarmi_Drăgășani_2021
Vezi: Grafic probe sportive jandarmi_Fălticeni_2021
Vezi Listele de repartizare candidați probe sportive la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni – SMSJ Fălticeni, SMSJ Drăgășani, SAP Câmpina, SAP Cluj, SPAPF Oradea
Vezi Graficul de examen la Boldești
CENTRE ZONALE DE SELECȚIE pentru susținerea probei de evaluare a performanței fizice – REZULTATELE la probele sportive vor fi publicate pe site-urile centrelor de mai jos, în fiecare zi de concurs 18-24 martie (pentru probele sportive):
– Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidații din Municipiul București și județele: Argeș, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea
– Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidații din județele: Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea
– Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – pentru candidații din județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu
– Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – pentru candidații din județele: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare, Timiș
– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – pentru candidații din județele: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea
– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni – pentru candidații din județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui
– Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești – pentru toți candidații înscriși la această școală.
Traseu aplicativ – probe sportive – pompieri:
REGULI de organizare a probelor sportive – admitere școli MAI 2021:
Candidații vor avea asupra lor formularul tip „Chestionar pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2” corespunzător completat.
Vezi Chestionar-SARS-CoV-2 – formularul pentru candidații care susțin probele sportive la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”
Vezi Declaratie COVID_Cluj – formularul pentru candidații care susțin probele sportive la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca
Vezi Chestionar COVID_Câmpina – formularul pentru candidații care susțin probele sportive la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina
Vezi Chestionar_Covid_19_Drăgășani – formularul pentru candidații care susțin probele sportive la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani
Vezi Chestionar Covid _Boldești – formularul pentru candidații care susțin probele sportive la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești
Nu se asigură candidaților vestiare/ spații speciale în vederea echipării /dezechipării, respectiv a păstrării obiectelor personale.
Candidații se vor prezenta în locațiile stabilite și comunicate conform graficului de concurs, cu cartea de identitate/ pașaport, deja echipați cu echipamentul sportiv necesar, cu cel puțin 30 de minute înainte (cu cel puțin o oră înainte la Fălticeni și București, cu cel puțin 45 de minute înainte la Oradea) de începerea probei și trebuie să fie în măsură să comunice personalului de acces codul unic de identificare propriu.
Candidații vor purta măști de protecție de unică folosință și vor fi supuși triajului epidemiologic (care va cuprinde termometrizare și antecedente personale pe simptomatologie respiratorie).
Triajul epidemiologic nu implică înregistrarea datelor cu caracter personal și constă în:
a) măsurarea temperaturii prin termometru noncontact (temperatura înregistrată nu trebuie să depășească 37,3 grade C);
b) observarea semnelor și simptomelor respiratorii (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată)
În cazul în care temperatura înregistrată depășește 37,3 grade C, se recomandă repetarea măsurării temperaturii, după o perioadă de 2-5 minute de repaus. Dacă se constată menținerea unei temperaturi peste 37,3 grade C sau/ și prezența altor simptome respiratorii, candidatului nu i se permite accesul în incintă.
Proba se execută în ținută sportivă decentă, adecvată condițiilor specifice oferite de o sală de sport (pantofi de sport, tricou, pantaloni scurți sau trening).
La proba de evaluare a performanței fizice nu se admit contestații, repetări sau examinări.
Pe timpul probelor sportive este interzis portul obiectelor de orice natură (lanţuri, cercei mari, inele ceasuri, telefoane mobile etc.), care pot constitui surse de accidentare; consumul alimentelor; continuarea executării exerciţiilor după încheierea probelor sportive; consumul de medicamente şi substanţe dopante care pot modifica performanţele motrice şi pot determina alterarea stării de sănătate fizică şi psihică, precum şi creşterea riscului producerii de accidente.
Rezultatele obținute de candidați la proba de evaluare a performanței fizice se afișează pe paginile oficiale ale unităților de învățământ la sfârșitul fiecărei zile de concurs. Candidații obțin calificativul promovat sau nepromovat
Pe perioada desfăşurării probei de evaluare a performanței fizice, candidaţilor li se asigură, gratuit, asistenţă medicală
Peste 240 de tineri din județul Alba s-au înscris la școlile de poliție pentru admiterea în acest an. Comparativ, la admiterea de anul trecut erau înscriși 196 de candidați din Alba.
La nivel național, sunt peste 2.400 de locuri la cele trei școli de agenți de poliție, precum și la școlile de jandarmi, pompieri și maiștri:
Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina – specializarea Agent de poliţie – 1.283 locuri din care 1160 IGPR, 3 DGL, 2 DGAESRI, 30 IGI, 8 DSG, 40 DEPABD, 2 CNSIS, 5 DGA, 15 DGP, 4 DRPCIV, 3 CFIC, 1 DGCTI, 10 SIE; din acestea, 25 locuri IGPR (romi) și 15 locuri IGPR (minorități)
Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca – specializarea Agent de poliție – 200 locuri din care 190 IGPR, 5 DGA, 5 DGP; dintre acestea, 4 locuri IGPR (romi) și 3 locuri IGPR (minorități)
Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – specializarea Agent de poliţie de frontieră – 220 locuri din care 200 IGPF, 10 IGI, 10 DGP (3 IGPF – romi; 3 IGPF – minorități)
Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – specializarea Agent de poliţie de frontieră – 220 locuri din care 200 IGPF, 10 IGI, 10 DGP (3 IGPF – romi; 3 IGPF – minorități)
Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani – specializarea subofiţer de jandarmi – 200 locuri din care 155 IGJR, 25 SIE, 20 SPP (4 IGJR – romi; 2 IGJR – minorități)
Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni – specializarea subofiţer de jandarmi – 200 locuri din care 175 IGJR, 25 SIE (4 IGJR – romi; 2 IGJR – minorități)
Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti
– specializare subofiţer de pompieri şi protecţie civilă (durata de școlarizare: 1 an) – 278 locuri din care 275 IGSU, 1 IGAv, 1 DGA, 1 DGPI (2 IGSU – romi)
– calificarea Maistru militar auto (durata de școlarizare: 1 an) – 22 locuri din care 5 IGSU, 2 DGPI, 1 CMPS, 3 DGCTI, 1 DGA, 4 IGPR, 5 IGJR, 1 IGAv – – Total locuri – Învăţământ postliceal
CALENDAR și detalii de organizare ADMITERE școli agenți de poliție/subofițeri jandarmi și pompieri – 2021 – sursa M.A.I. – D.G.M.R.U:
Proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice: 18 martie – 24 martie 2021
Proba de verificare a cunoștințelor: 27 martie 2021, la unitățile de selecție de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice; susținerea probei de verificare a cunoștințelor se realizează în spații destinate, pe timpul desfășurării probei, exclusiv acesteia; lista provizorie cu ierarhizarea candidaților se afișează pe site-ul fiecărei unități de învățământ.
Pentru a promova proba de verificare a cunoștințelor, candidații trebuie să obțină numărul minim de puncte stabilit, echivalent al notei 5.
Departajarea candidaţilor cu medii egale se face aplicând, în ordine, următoarele criterii: a) nota obţinută la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul examenului național de bacalaureat; b) nota obţinută la proba scrisă obligatorie a profilului din cadrul examenului național de bacalaureat; c) nota obţinută la proba scrisă la alegere a profilului și specializării din cadrul examenului național de bacalaureat; d) media aritmetică a mediilor anuale obținute pe parcursul studiilor liceale la prima limbă străină, potrivit foii matricole; e) media aritmetică a mediilor anuale obținute pe parcursul studiilor liceale la a doua limbă străină, potrivit foii matricole.
În cazul mediilor egale, candidații care nu au susținut examenul național de bacalaureat în sistemul de educație din România și dețin atestatul de recunoaștere a studiilor, nu participă la departajare, aceștia urmând să ocupe ultimul loc dintre cei cu medii egale.
Contestaţiile la proba de verificare a cunoștințelor se transmit online la adresa de e-mail a unității de învățământ și se soluționează în termenul prevăzut prin graficul concursului de admitere, la sediul acesteia. Candidaţii pot contesta numai rezultatul obţinut la propria lucrare sau locul ocupat pe lista celor declaraţi neadmis, contrar rezultatelor obţinute în urma susţinerii probelor de concurs.
Pentru candidații la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, contestațiile se depun personal, la sediul școlii, în termen de 2 ore de la afișarea rezultatelor la proba scrisă
Examinarea medicală: 29 martie – 16 aprilie 2021, pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba de verificare a cunoștințelor. Unitățile de învățământ afișează, la finalul fiecărei zile, situația candidaților care au finalizat examinarea medicală, succesiv, până la completarea numărului de locuri scoase la concursul de admitere
Rezultatele finale ale admiterii sunt aduse la cunoștința candidaților prin afișare pe site-ul oficial al unităților de învățământ, până la data de 17 aprilie 2021.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News