Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Consilierul județean Traian Ursaleș și-a pierdut mandatul, după o decizie în instanță: ”PDL s-a corcit cu PNL”

Publicat


Consilierii județeni din Alba au votat joi un proiect de hotărâre aflat pe ordinea suplimentară de zi, în urma căruia consilierul Traian Ursaleș (PMP) și-a pierdut mandatul, ca urmare a unei hotărâri a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Ursaleș a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate, după ce, în mandatul de primar al comunei Meteș a făcut parte din consiliul de administrație al școlii din localitate.

Traian Ursaleș a participat la ședință unde le-a spus colegilor că la mijloc este vorba despre o răzbunare politică venită din partea PNL. Într-o altă declarație pentru Alba24 a spus că a fost executat de PNL: ”A fost sută la sută o răzbunare și o executare, ca să zic așa politică a PNL-ului, pentru că PDL-ul a fost un partid drag mie, dar de când s-a corcit cu PNL-ul au devenit foarte răzbunători și răutăcioși, ca să zic așa”.

”Am fost un ghimpe în coasta majorității PNL și asta mă costă, nici o problemă (…) Cînd spune Dragnea de sistemul mafiot, are dreptate pentru că există cazuri similare în care primarii au fost membrii în consiliul de administrație al școlii au câștigat și doar eu am pierdut. De ce nu se ia în considerare legea care spune că prescripția intervine după 3 ani. Eu am fost membru în CA al școlii în perioada 2008-2011 (în alt mandat – n.red.)… Știam că PNL-ul mă execută, de fapt mă execută a doua oară, după ce în 2016, cu acordul dumneavoastră, domnule președinte al Consiliului Județean, am trecut în PMP, cu Băsescu, pentru că am fost băsiști cu toții și eu spre deosebire de dumneavoastră, chiar dacă l-ați avut pe Băsescu pe telefon și pe birou, am mers cu Băsescu în continuare și am făcut-o cu acordul dumneavoastră și apoi am fost dat afară din funcția de primar cu două săptămâni înainte… parcă aș fi stat în gât PNL-ului” a spus Ursaleș în fața colegilor.

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel i-a răspuns acestuia, spunându-i că plecarea din PDL a fost decizia lui și că partidul a nominalizat un alt candidat pentru primăria Meteș, care a și câștigat. Dumitrel i-a mai spus lui Ursaleș că regretă că acesta își pierde mandatul, dar că legea îi obligă pe consilieri să voteze în acest fel în prima ședință ordinară de după aflarea sentinței definitive. Președintele instituției a părut chiar mirat de acuzațiile privind o ”execuție politică” pentru că ar fi prea vocal.

”A fost sută la sută o răzbunare și o executare, ca să zic așa politică a PNL-ului, pentru că PDL-ul a fost un partid drag mie, dar de când s-a corcit cu PNL-ul au devenit foarte răzbunători și răutăcioși, ca să zic așa” a revenit Ursaleș cu acuzația. Acesta a mai adăugat că ”are tot dreptul să creadă” că liberalii din Alba au acces și pot influența deciziile ÎCCS.

De altfel, grupul de consilieri al PMP nu este chiar o forță în CJ Alba, unde PNL, majoritar, se înțelege de cele mai multe ori cu celelalte partide încă din comisii, pe aproape fiecare proiect.

Ce s-a întâmplat, de fapt

Consiliul Judeţean Alba a luat act, de fapt, în şedinţa de joi, 25 aprilie, de starea de incompatibilitate şi încetarea, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier judeţean al lui Traian Ursaleș, reprezentant PMP.

“Prin adresa nr. 9781/G/II/3 aprilie 2019 înregistrată la registratura Consiliului Județean Alba cu nr. 7025/8 aprilie 2019, Agenția Națională de Integritate – Inspecția de Integritate, comunică Raportul de evaluare nr. 25460/G/II/19 iunie 2014 cu privire la starea de incompatibilitate în care s-a aflat domnul Ursaleș Traian Nicolae, raport rămas definitiv prin Decizia nr. 773/19 februarie 2019 pronunțată de Înalta Curtea de Casație și Justiție”, se arată în proiectul de hotărâre CJ Alba.

Reamintim că ANI a constatat în 2014 că Traian Nicolae Ursaleş (pe atuni primar la Meteş) s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 septembrie 2008 – 22 februarie 2013. Odată cu funcţia de la conducerea administraţiei locale, a fost şi reprezentant CL în consiliul de administraţie al şcolii din comună.

“Simultan cu funcția de primar, a deținut și calitatea de reprezentant al Consiliului Local Meteș în Consiliul de Administrație al Școlii cu clasele I-VIII Meteș , încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, potrivit ANI.

În instanţă, Ursaleş a câştigat la Curtea de Apel, în 2015, dar în final Înalta Curte a dat dreptate Agenţiei de Integritate.

Potrivit legislaţiei în vigoare, „persoana eliberată sau destituită din funcţie potrivit prevederilor alin. (1) sau faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului. În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate ori a conflictului de interese, interdicţia de 3 ani operează potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unui conflict de interese sau a unei stări de incompatibilitate”.

Traian Ursaleș s-a înscris în Partidul Democrat în 2004, transformat mai apoi în Partidul Democrat Liberal şi ulterior a fost reprezentant PNL. Din 2016, a trecut la PMP.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

SURSE: Florin Roman intră în competiția internă din PNL, pentru candidatura la Primăria Alba Iulia

Publicat

Deputatul Florin Roman își va anunta luni intrarea în cursa pentru Primăria Alba Iulia, deocamdată doar în competiția internă a PNL, potrivit unor surse politice. Surse din interiorul PNL dau ca sigur anunțul ce va fi făcut luni de deputatul Florin Roman, prin care își va face publică intrarea în competiția internă pentru desemnarea candidatului […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

PARCĂRI cu PLATĂ la Alba Iulia: Ce surprize îi așteaptă pe șoferi de Mărțișor și cum se poate face abonament

Publicat

Șoferii care-și lasă mașinile la Alba Iulia, pe locuri marcate prin indicatoare de ”parcări cu plată”, care deja au fost montate în oraș ar putea avea mici surprize de Mărțișor. Potrivit reprezentanților Primăriei, cel mai probabil de la 1 Martie aceștia vor primi flyere în care sunt atenționați că staționează cu mașinile pe locuri cu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Alte două persoane vor fi aduse în CARANTINĂ la Secția de Boli Infecțioase din Alba. Au sunat la 112

Publicat

Încă două persoane vor fi aduse în condiții speciale de izolare la Secția de Boli Infecțioase din Alba, după ce au sunat la 112, sâmbătă dimineața, acuzând febră, dureri în gât și dificultăți de respirație, potrivit DSP Alba. Este vorba despre două persoane – bărbat și femeie – aflate în autoizolare la domiciliu, care au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, REȚINUTĂ de DNA. Ar fi luat mită 120.000 de lei și 10.000 de euro

Publicat

sorina pintea

Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a intrat în vizorul procurorilor DNA, într-o anchetă privind fapte de corupție.  Potrivit unor surse, a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA. UPDATE: DNA a comunicat oficial sâmbătă că Sorina Pintea a fost reținută. ”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate