Connect with us
Advertisement

Eveniment

VIDEO: Cum arată Autostrada Lugoj-Deva, pe segmentul de 21 de kilometri pe care CNAIR nu vrea să-l deschidă circulației

YouTube video

Publicat

Un segment de 21 de kilometri din Autostrada Lugoj-Deva, între Ilia și Holdea, rămâne deocamdată închis circulației, după ce miercuri seara CNAIR a recepționat celălalt lot, de la Ilia la Șoimuș. Asociația Pro Infrastructura a realizat o filmare pe cameră de bord, din care se vede că Lotul 3 ar fi perfect circulabil. Compania de Drumuri nu a recepționat lotul 3, pentru că ar exista unele neconformități la execuție.

În același timp, constructorul susține că se poate circula, iar problemele identificate pot fi remediate ulterior.

Citește și Autostrada Lugoj-Deva. Motivul pentru care nu se poate circula între Ilia și Holdea: carosabil construit în valuri

„Un tronson de 21 km perfect circulabil care este închis pentru că <responsabilii> CNAIR au refuzat recepția din căutând nod în papură constructorului. Cei care suferă, evident, sunt tot șoferii”, au scris reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Compania de Autostrăzi a invocat neconformităţi la covorul asfaltic și fisuri, pe acest lot. Lotul 3 a fost construit de de spaniolii de la Comsa, iar lotul 4, de românii de la UMB.

Purtătorul de cuvânt al Companiei de Drumuri, Alin Șerbănescu, a declarat pentru HotNews.ro că refuzul inițierii procedurii de recepție pe Lotul 3 a venit de la consultant – Asocierea Hill International – Proiect Consulting SRL.

CNAIR a deschis miercuri seara circulația pe lotul 4 (Ilia-Șoimuș) al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva, preluând nodul Ilia de la constructorul lotului 3, fără acordul acestuia.

Vezi și VIDEO: Lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva a fost deschis traficului. CNAIR a preluat nodul Ilia fără acordul constructorului

Precizările CNAIR: Pentru a deschide circulației cei 22 de km aferenți lotului 4, CNAIR a preluat în baza unui proces verbal de predare – primire cei 800 de m aferenți lotului 3 care fac posibilă circulația între acest sector de autostradă și rețeaua de drumuri naționale existentă.

Precizăm că până la recepționarea lucrărilor de pe lotul 3, CNAIR va asigura desfășurarea circulației în condiții de siguranță pe cei 800 de m preluați.

În baza unui plan pentru management al traficului stabilit împreună cu Poliția Rutieră, CNAIR va avea responsabilitatea doar pentru eventualele deteriorări cauzate de traficul rutier (parapete, marcaje sau semnalizări verticale).

Orice altă problemă legată de structura drumului rămâne în continuare în responsabilitatea Antreprenorului.

Lotul 3 are o lungime de 21,14 kilometri, iar lucrările au fost contractate la o valoare de 579,92 milioane lei, fără TVA. Din această sumă, 492,93 milioane lei, adică 85%, reprezintă Fonduri de Coeziune, iar diferenţa de 86,98 milioane lei a fost asigurată din fonduri ale Guvernului României.

Lotul 4 are o lungime de 22,1 kilometri, iar valoarea contractului este ridică la 419,39 milioane lei, fără TVA. Contractul a fost finanţat cu 356,48 milioane lei din Fonduri de Coeziune, adică 85% din suma totală. Diferenţa de 62,9 milioane lei, adică 15%, a fost asigurată din fonduri ale Guvernului României.

surse: hotnews.ro, agerpres.ro, Facebook Asociația Pro Infrastructură

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement