Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cum arată cel mai înalt bloc de locuințe din România, construit la Cluj-Napoca. Un apartament poate costa 500.000 de euro


Publicat

Cel mai înalt bloc de locuințe din România este în construcție pe Calea Florești, la ieșirea din Cluj-Napoca spre Florești. 

Construcția va fi terminată în luna martie a anului viitor, conform reprezentanților dezvoltatorului imobiliar, Ardeal Construct, citați de cluj24.ro.

West City Tower (WCT) are 25 de etaje (plus casa tehnică de la etajul 26), cinci niveluri de parcare la demisol și subsol cu intrare și ieșire de pe Calea Florești și strada Bucium, spațiu de joacă pentru copii, 182 apartamente cu 1, 2, 3 camere si patru penthouse-uri cu 5 camere.

Pe acoperișul turnului se găsește o terasă generoasă, cu o panoramă minunată. Din cele 182 de apartamente, doar 145 au fost scoase la vânzare.

Valoarea întregului proiect este de aproximativ 12 milioane de euro.

Apartamentele de vânzare au suprafețe utile începând de la 43 de metri pătrați (mp) – cele cu o cameră – și până la 200 – 220 de metri pătrați – apartamentele de lux.

Prețuri

Cele mai scumpe, respectiv cele patru penhouse-uri, sunt scoase la vânzare cu prețuri cuprinse între 487.000 și 505.000 de euro (fără TVA, care este de 19%) în stadiu de semifinisat și sunt construite pe două niveluri, la etajele 24 și 25.

Suprafețele celor patru apartamente de lux diferă, dar nu substanțial, de aceea și diferența de preț.

Fiecare penthouse este structurat astfel: la etajul 24, suprafața de 100 de metri pătrați cuprinde un living mare, bucătărie, baie, terasă generoasă de 30-35 mp; la etajul 25, suprafața de 100 de metri pătrați cuprinde trei dormitoare, două băi și, la fel, o terasă foarte mare.

Primele cinci etaje ale turnului de pe Calea Florești au fost gândite pentru a fi exploatate în regim hotelier.

De la etajul 6 până la etajul 23, sunt apartamente de una, două și trei camere. Pe acoperiș, turnul are o terasă cu o panoramă excepțională, la care constructorul și dezvoltatorul mai reflectă cu privire la utilitatea ei.

”Casele din nori”

O echipă de la cluj24.ro a vizitat, la începutul acestei săptămâni, câteva apartamente din cel mai înalt bloc din România.

O parte din apartamentele din turn sunt finalizate la interior (în stadiu de semifinisat), iar potrivit reprezentantului dezvoltatorului Ardeal Construct, imobilul integral va fi recepționat în luna martie a anului viitor.

„Blocul este un punct forte al Clujului, al Transilvaniei și, până la urmă, al României, dat fiind că este cel mai înalt imobil de locuit din țară. Credem că e o mândrie pentru Cluj!

Noi am numit cele patru penthouse-uri <casele din nori>, deoarece fiecare are suprafața cât ar avea o casă.

Până acum, am vândut un penthouse, iar altul este deja rezervat”, a explicat reprezentantul dezvoltatorului.

Din cele 145 de apartamente scoase la vânzare, până acum au fost vândute aproape jumătate.

Acesta a explicat, pentru cluj24.ro, care este segmentul targetat pentru apartamentele din acest bloc, cireașa de pe tort fiind, evident, cele patru penthouse-uri.

„Cui vindem? Fiind un bloc cosmopolit, așa cum sunt zgârâie-norii din toată lumea, segmentul la care ne referim este format din oameni de afaceri, manageri de firmă, expați, companii multinaționale, oameni cu bani care vor să investească în imobil.

Clienții noștri sunt din toată țara, nu numai din Cluj sau din Transilvania. Sunt din Moldova, din Muntenia și din Banat, oameni interesați să cumpere.

Pe de altă parte, avem un client, un cuplu de tineri din Cluj, care dorește să investească într-un penthouse și să-l închirieze în regim hotelier.

Vin festivalurile, UNTOLD-ul și celelalte, iar ei consideră că o asemnea investiție are un potențial foarte mare. Așa ceva nu există în Cluj”, a mai spus directorul de vânzări al societății Ardeal Construct.

Cum se explică întârzierile

Reprezentanții dezvoltatorului clujean au explicat și de ce lucrările la cel mai înalt turn de locuințe din România merg atât de anevoios și de ce termenele de finalizare au fost amânate de câteva ori.

Proiectul a fost gândit în urmă cu aproape 13 ani, iar construcția efectivă a turnului a început în 2016.

„Este un proiect inedit, unic în România, și a avut nevoie de foarte multe avize și aprobări.

Blocul respectă toate standardele de construcție, inclusiv cele privind securitatea la incendiu.

Într-un eventual caz, evacuarea se face cu ajutorul celor trei lifturi, două de interior și cel panoramic: unul are o capacitate de șase persoane, celălalt, care permite și o targă, de 10 persoane. Plus cel panoramic.

Pe de altă parte, normele la cutremure ne cer ca imobilul să reziste la un seism de 3,5 grade pe scara Richter. Ei, bine, acest imobil rezistă la un cutremur de 7 grade pe scara Richter, aproape de cel din 4 martie 1977.

Gata în martie 2022

Ceea ce, spun specialiștii, e puțin probabil să se producă în această zonă. În plus, lucrările la exterior se fac manual și asta înseamnă mult timp.

De aceea se lucrează greu, de aceea s-au devansat termenele de recepție. Estimăm, totuși, că în martie anul viitor, lucrările la acest imobil vor fi finalizate”, a mai explicat angajatul dezvoltatorului clujean, adăugând că apartamentele vor fi predate semifinisate, iar clientul își va putea aranja casa așa cum dorește.

„Multă lume crede că prețurile apartamentelor din acest bloc sunt mari, dar oamenii nu iau în considerare că la construcția acestui imobil s-au folosit materiale premium.

De exemplu, calitatea betonului în stâlpi și plăci este la fel cu cea folosită în barajele de la Tarnița sau de la Vidraru. La instalația electrică, s-au folosit doar materiale de cea mai bună calitate.

De exemplu, un metru de cablu electric folosit aici este de patru ori mai scump decât un metru de cablu folosit în alte construcții.

Ușile de la intrare sunt ignifuge (antifoc – n.r.), iar o bucată costă 500 de euro, nu 200-300 de lei cât sunt la blocurile obișnuite.

S-au investit foarte mulți bani în instalațiile de ventilație, care au voleți ce, în cazul unui incendiu, se deschid automat și scot fumul.

În alte blocuri, nu găsești așa ceva. Categoric, prețul diferă, dar toate lucrurile ăstea se reflectă în preț”, a explicat, pentru cluj24.ro, unul din inginerii respnsabili cu acest proiect.

Punct forte pentru Cluj

„Este un punct forte pentru Cluj și credem că putem fi mândri de asta!

Avem nenumărate cereri din țară de poze, de filmulețe cu apusuri, mai ales că de aici se văd foarte bine Munții Apuseni.

Este, până la urmă, o atracție! Pentru Cluj, pentru Ardeal și, de ce nu, pentru România!”, a mai spus reprezentantul de vânzări al firmei Ardeal Construct.

Date tehnice și de când datează proiectul turnului cu 26 de etaje din Cluj

Cel mai înalt bloc de locuințe din România – West City Tower (WCT) – dispune de două lifturi de interior ce coboară până în parking, la cele două subsoluri și trei demisoluri.

Potrivit constructorului, lifturile urcă de la parter cu o viteză de 2,4 metri/secundă (care se poate regla din interior), ceea ce înseamnă că în 40-50 de secunde ai ajuns la ultimul nivel.

Proiectul West City Tower, așa cum este denumit blocul turn în actele oficiale, datează din 2008, atunci când a fost înaintat comisiei de urbanism a municipalității, fiind gestionat de firma Ardeal Construct și anterior de Imperial Development, controlate de omul de afaceri clujean Radu Vlas.

Cine este Radu Vlas, omul care a investit în turnul de 26 de etaje

Clujeanul Radu Vlas (51 de ani), cel care controlează societatea Ardeal Construct SRL, dezvoltatorul care ridică blocul de 25 de etaje pe Calea Florești, este implicat și în alte domenii de business, având afaceri în domeniul energiei electrice.

Detalii pe cluj24.ro

Foto: westcitytower.roDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Forțe noi la IPJ Alba. Patru ofițeri și-au început activitatea în cadrul inspectoratului. În ce domenii vor lucra

Publicat

Patru ofiţeri, absolvenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, şi-au început activitatea la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba. Aceştia vor lucra în domeniile investigaţiilor criminale, criminalistic şi rutieră.

Luni, 26 iulie 2021, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, s-au prezentat, pentru a-şi prelua atribuţiile de serviciu, 4 ofiţeri, absolvenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, promoţia 2021.

Subinspectorii de poliţie Aldea Cosmina Georgiana, Zinca Mircea Adrian, Pascu George Andrei şi Bobocea Stănel îşi vor desfășura activitatea la Birourile de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiilor Municipale Blaj şi Sebeş, Serviciul Criminalistic, respectiv Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

În numele întregului colectiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, comisarul şef de poliţie Dogaru Florin Constantin, şef al inspectoratului, le-a urat „bun venit” noilor colegi şi succes în cariera de poliţist, asigurându-i de tot sprijinul de care vor avea nevoie, pentru a-şi putea îndeplini, în mod corespunzător, noile atribuţii.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Călin Matieș: Unele firme românești care lucrează la autostrăzi au restanțe de peste 6 luni la încasarea facturilor

Publicat

În urma mai multor audiențe pe care le-am avut în ultima perioadă mi s-a adus la cunoștință faptul că o parte dintre firmele românești care lucrează la marile proiecte de infrastructură din România ar putea intra în faliment până la finalul anului. Și asta pentru că deși statul român își respectă sau nu termenele de plată, marii contractori nu fac plățile mai departe, iar statul român pare că nu are nicio problemă cu asta.

Pentru a-și recupera banii pentru care au muncit, firmele românești vor fi nevoite să meargă la instanțele de judecată din Budapesta, conform contractelor semnate, dar nimeni nu garantează că vor mai supraviețui până atunci.

În practică, la momentul licitării lucrărilor mari de infrastructură, de fiecare dată se califică cu un punctaj substanțial companii străine foarte mari sau consorții formate din două sau mai multe firme străine. Ulterior, după începerea proiectului, acestea subcontractează majoritatea lucrărilor de construcție către companiile românești care dispun de utilaje și forță de muncă calificată, dar care nu au forța necesară să se poată înscrie pentru a licita un proiect complet de infrastructură.

În realitate, companiile românești realizează lucrările în parametrii agreați de Guvern prin forțe financiare proprii, plătind utilaje și salariile muncitorilor, iar ulterior așteaptă luni de zile decontarea tuturor acestor cheltuieli din partea contractorului principal sau din partea Guvernului, ajungând în cele mai multe cazuri în pragul falimentului, așa cum mi s-a semnalat și în acest moment. Practic străinii vin, câștigă licitații, încasează banii, subcontractează și apoi dispar, iar firmele românești rămân cu datorii, cu facturi și cu salariile neplătite. Așa ceva nu se mai poate accepta!

Voi susține mai multe amendamente prin care statul român să își poată proteja firmele românești, în sensul în care firmele care intră la licitațiile pe marile proiecte de investiții să nu aibă datorii la bugetul de stat, dar nici drepturi litigioase cu antreprenorii sau subantreprenorii din celelalte proiecte avute anterior pe teritoriul României! Voi propune eliberarea unui certificat de bună practică în domeniu, care să fie impus ca portofoliu obligatoriu la prezentarea la orice licitație cu statul român. Nu mai putem accepta să fim bătaia de joc a nimănui, indiferent de steagul sau naționalitatea contractorului principal!

Trebuie să se învețe toți cei care vin să lucreze pentru Guvernul României, că țeparii nu vor mai fi tolerați, dar nici nu vor mai câștiga contracte cu statul!

#fărățeparilaautostrăzi

Senator PSD Alba, 

Călin Gheorghe Matieș

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Polițist din Alba, condamnat după ce a falsificat semnătura unui martor, într-un dosar de droguri. Ce pedeapsă a primit

Publicat

Un polițist din Blaj a fost condamnat de instanța de judecată pentru fals intelectual, după ce a falsificat semnătura unui martor, pe un proces verbal într-un dosar de consum de droguri. 

Fapta pentru care Dumitru M., agent de poliție al Poliției Municipiului Blaj, a fost condamnat s-a petrecut la jumătatea anului 2019, însă o condamnare în instanță a venit abia pe 9 iulie 2021.

De asemenea, în urma condamnării în instanță, motivarea magistraților a fost făcută public, motivare în care este detaliat cum polițistul din Blaj a falsificat semnătura martorului.

Mai mult de atât, după o expertiză criminalistică realizată în data de 9 martie 2020, de către IPJ Alba, în care s-a constatat că nu se poate stabili dacă semnătura de pe procesul verbal a fost făcută de către martorul în cauză, s-a dispus o soluție de renunțare la urmărirea penală față de polițist.

Însă, în data de 1 septembrie 2020, magistrații din Blaj au desființat soluția de renunțare la urmărirea penală și au dispus trimiterea cauzei la procuror pentru completarea urmării penale.

După o altă expertiză realizată la Cluj s-a stabilit că semnătura de pe procesul verbal nu a fost realizată de martorul din cauză.

Atunci, în urma expertizei din Cluj s-a pus în mișcare acțiunea penală față de polițist.

În cele din urmă polițistul a solicitat încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției.

Ce s-a întâmplat

”În drept, fapta inculpatului Dumitru M., care la data de 30.06.2019, în calitate de agent de poliție, a consemnat în mod neadevărat în procesul verbal de constatare a infracțiunii împrejurarea că martorul (…)., inițial martor asistent în cauză a fost prezent la data de 30.06.2019 la sediul Poliției municipiului Blaj, cu ocazia constatării de către organele de cercetare penală din cadrul acestei instituții a infracțiunii ce a făcut obiectul dos.nr.48/D/2019 ( o infracțiune de trafic de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept privind pe (…)),contrafăcând totodată semnătura acestuia, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de fals intelectual, prev. de art.321 alin.1 Cod penal”, se arată în motivarea instanței din Blaj.

Mai exact, în procesul verbal polițistul a scris că martorul în cauză a fost prezent la sediul poliției din Blaj și a falsificat semnătura pe document a bărbatului ce avea calitatea de martor.

Ce pedeapsă a primit

În urma acordului de recunoaștere încheiat între polițist și procuror, magistrații Judecătoriei Blaj l-au condamnat pe acesta, pentru infracțiunea de fals intelectual, la pedeapsa de 8 luni de închisoare cu amânare.

De asemenea a mai fost obligat la plata a 1300 de lei cu titlul cheltuieli judiciare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din Vințu de Jos, REȚINUT de polițiști după ce l-ar fi amenințat cu acte de violență pe un consătean

Publicat

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos au reţinut un bărbat, care este cercetat pentru ameninţare și tulburarea ordinii şi liniştii publice. Ar fi provocat un scandal și l-ar fi ameninţat, cu acte de violenţă, pe un consătean, în timp ce se afla pe o stradă, din comună.

Potrivit IPJ Alba, la data de 25 iulie 2021, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de un bărbat de 34 de ani, din comuna Vinţu de Jos, care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ameninţare și tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În sarcina acestuia sa reținut faptul că, la data de 25 iulie 2021, în jurul orei 21.00, în timp ce se afla pe o stradă din comuna Vinţu de Jos, ar fi provocat scandal şi l-ar fi ameninţat, cu acte de violenţă, pe un bărbat, de 66 de ani, din comună, tulburând ordinea și liniștea publică.

Cercetările sunt continuate.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate