Connect with us
Publicitate

Eveniment

UPDATE VIDEO: ”Depozit” de copaci tăiați în poiana cu narcise de la Slevășoaia-Negrileasa, locul unde ar trebui să crească flori

Publicat

Trunchiuri de copaci tăiați, ce alcătuiau un adevărat ”depozit de lemne”, au fost surprinși în imagini ”poiana cu narcise” din Apuseni și postate pe rețeaua de socializare.

UPDATE: Autorul postării a revenit cu precizări. Potrivit acestuia, locația în care a fost făcută filmarea ”nu e aceeași poiană cunoscută ca Poiana cu Narcise de la Negrileasa, deși aici, aproape de Negrileasa, în Slevășoaia, e cea mai mare populație de narcise din județ”, prin urmare nu face parte din spațiul de ”arie protejată”. Este ”la aproximativ 2 km de aria protejată și în afara limitelor sitului natura 2000 cu aproximativ 500 de metri”.

Potrivit sursei citate, ”în partea superioară a drumului din imagini, e teritoriul administrativ al comunei Bucium și practic singura zonă importantă unde mai sunt narcise în număr mare din această comună. În partea inferioară a drumului, e teritoriul administrativ al orașului Zlatna”.

Știrea inițială

Persoana care a făcut publice imaginile spune că acestea au fost filmate duminică, 23 mai.

”Așa arată poiana cu narcise de la Slevășoaia-Negrileasa: depozit întreg de lemne, pe locul în care apăreau narcisele. Asta e România anului 2021. După lemne au apărut narcisele, și așa puține. Atâta s-a putut”, spune bărbatul.

Poiana Narciselor din Apuseni – arie protejată

Poiana Narciselor (Negrileasa-Bucium) a fost declarată din anul 1995 arie protejată național.

Rezervaţia se află în Munţii Metaliferi, la est de vârful Vâlcoi (1348m), pe interfluviul dintre Valea Negrilesii şi Valea Grozei.

Aparţine administrativ de comuna Bucium, sat Bucium Poieni. Poienile cu narcise ocupă culmea şi versantul nord-vestic al Dealului Buciumanilor, la altitudini cuprinse între 1150 şi 1250 metri; după o mică întrerupere, ele se continuă pe versantul nord-estic al muntelui Vâlcoi.

Rezervaţia are o suprafaţă de 4,5 ha în lungul culmii, până la limita pădurii; se întind spre est până la înşeuarea de sub vârful cu cota 1260, iar la vest până la versantul sud-estic al muntelui Vâlcoi.

sursă imagini: Facebook (Adrian Puiuleț)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate