Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO: Fabrica Bosch din Blaj a inaugurat un spațiu de studiu inspirațional la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDFwQkksMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Publicat

Bosch, partener pentru învăţământul universitar din judeţul Alba. Fabrica Bosch din Blaj a inaugurat un spaţiu de studiu inspiraţional, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. 

  • Bosch Blaj contribuie la formarea de specialişti în domeniul tehnic şi comercial
  • Bosch este un angajator desirabil în ceea ce priveşte programele pentru studenţi
  • Fabrica din Blaj este un partener de încredere în mediul educational din regiune

Bosch Automotive Blaj în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia a găzduit miercuri, 24 februarie, un eveniment de inaugurare a unui spaţiu de studiu inspiraţional. La eveniment au fost prezenţi directorii companiei Bosch din Blaj alături de alţi reprezentanţi ai acesteia, conducerea instituţiei universitare din Alba Iulia, dar şi preşedintele ligii studenţilor.

 

Atât social cât şi economic ne aflăm cu toţii în mijlocul unor vremuri extraordinare din punct de vedere al transformării, situaţie generată de descoperiri în domeniul automatizării sau în aria inteligenţei artificiale, dar şi de accesibilitatea facilă la date. Inovațiile aduc mari beneficii societății, dar în același timp transformă viitorul muncii atât în domeniul competenţelor cerute de piaţă cât şi în cel al maşinilor unelte sau roboţilor industriali. Aceasta înseamnă fără doar şi poate că ceea ce învățăm, dar şi cum învăţăm trebuie să țină pasul cu noile tehnologii.

În acest sens Bosch Blaj se află în parteneriate educaţionale cu universităţi din trei judeţe din regiune: Mureş, Sibiu şi Alba.

Parteneriatul între Bosch Automotive Blaj şi Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, e indiscutabil benefic deopotrivă pentru studenţi şi cadrele didactice universitare precum şi pentru companie: universitatea dezvoltă în rândul studenţilor competenţe cerute de piaţa muncii, iar compania beneficiază de personal calificat încă din timpul programului de angajare pentru studenţi.

Inugurarea spaţiului de studiu inspiraţional reprezintă un pas în plus către o implicare din ce în ce mai consistentă în pregătirea studenţilor conform cu competenţele de care fabrica are nevoie.

O următoare etapă a parteneriatului o reprezintă un program pentru studenţii UAB din anii III și IV, care va debuta în aprilie 2021, programul Bosch Academy care oferă studenților o perspectivă de ansamblu asupra proceselor din fabrică. Timp de o săptămână, studenții vor aborda mai multe subiecte: provocările de management și leadership din industria automotive, conceptul de lean management, tehnologia de automatizare, industria 4.0@Bosch, logistică industrială, controlling ori Problem solving. La finalul programului, studenții vor avea o sesiune de evaluare și vor primi certificatul Bosch.

Programul de working student, part time sau full time oferă studenţilor la nivel de licenţă sau masterat, posibilitatea de a lucra pe perioada studiilor într-un mediu multicultural ce îi ajută să îşi îmbogăţească nivelul de cunoştinţe, dar şi competenţele practice. Pe baza performanţelor de-a lungul acestui program, studenţii devin eligibili pentru celelalte programe Bosch. În prezent în compania din Blaj lucrează un număr de 130 de studenţi, douăzeci şi cinci de procente dintre aceştia fiind studenţi UAB.

“Bosch este cea mai bună opţiune pentru studenţii din județul Alba. Considerând oportunitate de a învăța și de a te dezvolta ca inginer, dar și ca om. Eu lucrez încă din anul întâi de facultate, iar la Bosch am întâlnit oameni extraordinari și o echipă foarte tare. Programul de Working Student îți permite să înveți meseria la fața locului si totodată îți permite să ajungi și la cursuri, având program flexibil plus o mulțime de alte beneficii. Recomand tuturor studenților să aplice pentru post de Working Student, este cel mai bun început în cariera de inginer şi nu numai.” (Marius, working student Bosch Automotive).

Pentru acei studenţi care îşi doresc să-şi petreacă vara într-un mod productiv, compania din Blaj le oferă oportunitatea de a se înscrie în programul plătit de internship, pe durata a două luni. Astfel, studenţii pot observa zilnic cum se lucrează într-mediu profesional, alături de specialişti cu experienţă, având posibilitatea dezvoltării unor proiecte proprii pentru facultate, sub îndrumarea permanentă a unui mentor.

Parteneriatul între UAB şi compania din Blaj constituie o reţetă de câştig reciproc prin intermediul parteneriatelor, accentuând faptul că prin viziune, determinare şi implicare se poate ajunge la performanță și profitabilitate ȋntre instituțiile de învățământ superior şi industrie.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2018, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 452 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,2 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Mai multe informaţii pe www.bosch.ro.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2019, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 436 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii și servicii. Acesta are aproximativ 394.500 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2020). Conform cifrelor preliminare, vânzările companiei au atins cifra de 71,6 miliarde de euro în 2020. Operațiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluții de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum și Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 și mobilitate conectată. Bosch urmărește viziunea unei mobilități sustenabile și sigure. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată, prin intermediul produselor și soluțiilor care ori conțin inteligență artificială (IA), ori au fost dezvoltate sau fabricate cu ajutorul ei. Bosch îmbunătățește calitatea vieții la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare care generează entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viață”. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH și cele aproximativ 440 de filiale și companii regionale din 60 de țări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie, inginerie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare.

În cele 126 locaţii din lume, Bosch are aproape 73.000 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, precum și aproximativ 30.000 de ingineri software.

Compania a fost în+inţată în 1886 la Stuttgart de către Robert Bosch (1861-1942), sub denumirea „Atelier de mecanică fină și inginerie electrică”. Structura specială a acţionariatului Robert Bosch GmbH asigură libertatea antreprenorială a grupului Bosch, permiţând companiei să planifice pe termen lung şi să facă investiţii semnificative pentru asigurarea viitorului său. 92 de procente din acţiunile Robert Bosch GmbH sunt deţinute de fundaţia caritabilă Robert Bosch Stiftung GmbH. Majoritatea drepturilor de vot sunt deţinute de Robert Bosch Industrietreuhand KG, un trust industrial. Funcţiile de conducere antreprenorială ale grupului sunt îndeplinite de acest trust. Restul de acţiuni sunt deţinute de familia Bosch și de Robert Bosch GmbH.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dolfi

    miercuri, 24.02.2021 at 17:32

    se potrivesc politrucii comunistoido-talhari cu businessul si traditia germana ca nuca in perete…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate