Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Imaginea dezolantă din centrul municipiului Alba Iulia. Mahalaua agroalimentară din Cealaltă Capitală

Publicat

YouTube video

Piața agroalimentară temporară din centrul municipiului Alba Iulia s-a transformat într-o adevărată „mahala”, după ce comercianții au fost mutați din vechiul amplasament, în urmă cu mai bine de trei ani, până la finalizarea lucrărilor la noua construcție. Pentru a rezista condițiilor meteo, vânzătorii și-au amenajat corturi și barăci cu acoperșuri din plastic, tablă sau bannere publicitare.

piata temporara centru

În urmă cu trei ani, agricultorii și comercianții din piața agroalimentară din centrul municipiului Alba Iulia au fost nevoiți să își mute tarabele într-o locație temporară amenajată lângă sediul Electrica. Administraţia locală a decis atunci mutarea activităţii comercianţilor pentru a putea începe lucrările de reabilitare şi modernizare a noii pieţe, o investiție de peste 2,7 milioane lei. Deși urmau să se încheie în același an, respectiv în toamna anului 2015, lucrările au avansat cu dificultate, lucrurile nu au mers „șnur” și nici până astăzi noua construcție nu este finalizată.

piata temp centru alba iulia 2

Stadiul lucrărilor la piața din centrul municipiului Alba Iulia s-a oprit la aproximativ 80%. Valoarea inițială a pieței a fost de 2.764.897,89 lei cu TVA, contractul fiind atribuit firmei Telecerna din Deva. Câștigătorul licitației inițiale nu și-a respectat termenul și a tărăgănat lucrările mai bine de 2 ani, astfel că Primăria Alba Iulia a luat-o de la capăt cu o nouă expertiză tehnică și cu un nou constructor. Recent, administrația locală a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor, în valoare de 399,137.37 lei, firmei Alfa Construct SRL din Alba Iulia.

Citește și Primăria Alba Iulia încearcă să finalizeze Piața din centru cu un nou constructor. O firmă ”mai de-a casei”

colaj piata temporara centru

La câțiva metri de șantier, în Piața Consiliului Europei, stau întinse, de mai bine de trei ani, tarabele celor care așteaptă să se finalizeze noua piață pentru a avea un spațiu decent unde să își vândă marfa. Comercianții dar și cumpărătorii au fost nemulțumiți încă de la început de condițiile oferite în locația temporară, care servea drept loc de parcare. Vânzătorii au încercat să-şi protejeze bunurile de vânt şi ploaie cu mici „improvizaţii”, adică umbrele, corturi și barăci acoperite cu prelate sau bannere. În momentul în care plouă, întreaga piața se inundă, motiv pentru care fiecare și-a construit un podium din lemn pentru a nu sta cu picioarele în nămol și bălți.

La sfârșitul anului 2015, comisarul-șef regional pentru Protecția Consumatorului Brașov,  Sorin Susanu, împreună cu comisari din cadrul CJPC Alba au derulat un control „fulger” în locația temporară din centrul orașului. Din concluziile de la faţa locului, piața temporară nu avea autorizație de funcționare.

Vezi și FOTO-VIDEO: Razie cu final penal în piața din centrul orașului Alba Iulia, făcută de șeful șefului de la Protecția Consumatorului Alba

Din punctul nostru de vedere, nu sunt condiții igienico-sanitare corespunzătoare pentru funcționarea comerțului alimentar aici. Mai mult decât atât, produsele, în felul acesta în care se vând, nu conferă siguranță nici pentru cei care le vând, nici pentru cei care le cumpară”, a spus atunci șeful CRPC Brașov, Sorin Susanu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Ionel

    miercuri, 04.04.2018 at 19:31

    Prezentul ne doboară dar să ne mândrim cu trecut și cu viitorul orașului!

  2. pilu

    miercuri, 04.04.2018 at 20:41

    Susanu a avut un punct de vedere si atat. Pai, pentru ce mama dracului te-ai mai deplasat de la Brasov ? Care au fost concluziile in urma vizitei ? A uitat sa le scrie ca masa si spritul i-au luat mintile ! Bine ca stai pe salar mare, ca in rest emiti puncte de vedere. Jenibil !!!

  3. ABC

    joi, 05.04.2018 at 09:03

    Despre sobolanii din zona nu pomeniti nimic?

  4. adolf

    joi, 05.04.2018 at 22:19

    e bine ca v-ati luat drona. si e bine ca exersati! Acuma la subiect: la ce te astepti stimate reporter de la o administratie locala obosita? Tu n-ai vazut cum arata orasul de la Fortuna pana la Semafoarele din Ampoi 3? Spatii comerciale puse parca cu furca… Cartierele chinezesti din marile orase ale lumii ar fi invidioase pe un asemenea… aranjament! In ultimii 30 de ani in afara de disparitia spatiului verde pentru inghesuirea parcarilor, a „punerii in valoare” a cetatii pe bani foarte multi, spatiile astea comerciale fara nici o logica au rasarit sa sufoce orasul… Si multe dintre ele facute intre blocuri pe langa ca stau goale, se degradeaza aiurea.
    Dar merge, ca romanii tac si inghit.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax