Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vinurile județului Alba vor fi desemnate vineri, la Gala Vinurilor 2014. Peste 40 de producători s-au înscris în concurs


Publicat

Gala Vinurilor Alba 2014, organizată de Consiliul Județean Alba va oferi, pentru al treilea an consecutiv, un produs turistic semnificativ și anume vinurile care vor reprezenta zona Alba în următorul an. Funcționând ca vector de imagine în strategia de promovare turistică a județului Alba, vinurile vor fi esențiale pentru definirea identității județului.

Pentru ca aceste vinuri să ajungă acolo unde se cuvine, în vinoteci, în pivnițe, în crame, pe mesele recepțiilor oficiale, în restaurantele unităților de cazare, pe mesele localnicilor, în rucsacul turiștilor și, nu în ultimul rând, pe rafturile magazinelor de specialitate și nu numai, vinurile județului Alba vor fi oferite de către o serie de producători. Ei sunt producători mari (Jidvei), producători medii (Domeniile Boieru) și producători mici (membri ai Asociației „Țara Vinului”). Mai precis, vinurile județului vor fi desemnate după cum urmează: un vin din partea producătorului Jidvei, unul din partea producătorului Domeniile Boieru, un vin din partea micilor producători, în urma unui concurs organizat de Asociația „Țara Vinului”, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, care va avea loc vineri, 16 mai, ora 10.00, la Alba Iulia, în spațiile de lângă Poarta III a Cetății.

La concurs vor participa vinuri mai puțin controlate, cu cantitate variabilă, create de micii producători din toate podgoriile județului (Alba Iulia, Aiud, Sebeș-Apold, Târnave). Acest concurs va fi jurizat de către 7 experți din țară și străinătate, provenind din țări renumite pentru vinurile lor.

Conferința de lansare a acestui eveniment a avut loc joi în prezența vicepreședintelui CJ Alba – Alin Cucui, președintele Asociației Ţara Vinurilor – Ioan Stanciu, precum și vicepreședintele asociației, Toth Csaba.  Aceștia au explicat cum se va desfășura concursul și cum se vor alege câștigătorii. Potrivit acestora, în concurs s-au înscris peste 40 de producători care vor avea de trecut prin aproximativ 80 de probe.

„Pentru că județul nostru are un potențial vitivinicol foarte important, ne-am gândit să organizăm acestă gală a vinurilor, în care vor fi premiate vinurile județului Alba. Premierea se va face în urma unui concurs care va începe mâine. Pentru că în județ avem mai multe categorii de producători, această gală și concurs va avea trei secțiuni. La secțiunea mari producători, un sortiment de vin care va fi desemnat de către societate va fi vinul reprezentativ al județului Alba. Pentru că avem în județ și producători de nivel mediu, va fi desemnată un vin din partea acestor producătorului care va reprezenta vinul județului pentru următorul an. Scopul acestei gale este de a alege un vin al județului din categoria vinurilor produse de micii producători. Vom avea în cadrul concursului peste 40 de producători care fac parte din Asociația Țara Vinului, iar în urma jurizării se va desemna un vin al județului care să reprezinte micii producători”, a declarat vicepreședintele CJ Alba, Alin Cucui.

„Suntem la cea de-a treia ediție a concursului de vinuri la micii producători. Față de anul trecut avem mai mulți producători și se adună între 80 și 90 de probe. Anul trecut au fost 64 de probe s-au acordat 12 medalii de aur 15 de argint și 25 de bronz” a spus președintele Asociației Țara Vinului, Ioan Stanciu.

Acesta a mai precizat că viticultura în județul Alba are cele mai bune condiții dintre toate ramurile agriculturii iar acest lucru a fost valorificat de CJ Alba prin revigorarea plantațiilor dar și prin promovarea vinurilor. „Vinurile albe care se realizează în județul Alba nu se pot realiza în niciun județ din țară.” a mai adăugat acesta.

Gala vinurilor Alba 2014 va avea loc vineri, 16 mai 2014, la ora 19.00, în Sala Unirii din Alba Iulia. În cadrul acestui eveniment, va fi desemnat vinul județului Alba din partea micilor producători (în urma concursului). Totodată, în cadrul galei, atât producătorul Jidvei, cât și producătorul Domeniile Boieru vor oferi câte un tip de vin (premiat și recunoscut peste hotare) care va fi reprezentativ pentru județul Alba, alături de vinurilor micilor producători care au concurat. Vor participa, la eveniment, membrii juriului, oficialități ale județului, proprietari de pensiuni și hoteluri din rețeaua HORECA, producători de vinuri, șefi ai instituțiilor de presă și colaboratori ai Asociației „Țara Vinului” din județul Alba.

De asemenea, Gala Vinurilor. Alba 2014 va fi un eveniment integrat în festivalul Alba Jazz, desfășurat între 16-18 mai 2014. Astfel, în fața Sălii Unirii vor fi amplasate căruțe cu vânzare de vinuri, iar întregul program jazz-vin va purta numele de Wine Jazz.

Aceștia sunt invitații Galei Vinurilor 2014:

Radu ILEA – somelier

„Somelierul se aseamănă cu vinul, el are o personalitate aparte, ușor de remarcat prin prezența distinsă și spirituală, delicată și puternică în același timp. Plin de savoare, dulce, dar și sec atunci când este cazul, astfel poate fi caracterizat maestrul vinului. În ceea ce mă privește, aplecarea meticuloasă asupra detaliilor și dorința de a înfăptui fiecare lucru aproape de perfecțiune sunt regulile după care îmi desăvârșesc cariera. La baza cărții mele de vizită stă o experiență de 12 ani în domeniu, premiile și distincțiile obținute în tot acest timp și, nu în ultimul rând, orele de studiu și seriozitatea pentru munca pe care o fac cu multă pasiune.”

Acestea sunt cuvintele cu care își prezintă pasiunea transformată în profesie și activitatea pe care a desfășurat-o de peste 10 ani. Din 2011 este membru fondator și al consiliului de conducere a Organizației Somelierilor din România.

Dorin POPA – președinte juriu

Cu peste 30 de ani de experiență în domeniul vitivinicol, doctor în științe agronomice și cadru didactic al Universității din Oradea, Facultatea de Protecția Mediului, titular al disciplinelor Tehnologia Prelucrării Produselor Horticole, Oenologie, Analiză Senzorială, Dorin Popa și-a dedicat întreaga activitate profesională vinului și culturii și civilizației ce s-a clădit în jurul acestuia. El este membru fondator și membru în conducerea mai multor organizații profesionale naționale de profil, cum ar fi Asociația Degustătorilor Autorizați din România (Prim-vicepreședinte), Asociația Consultanților Oenologi (Președinte), Oficiul Național al Viei și Produselor Vitivinicole (Șeful Comisiei de Legislație și Marketing), Organizația Națională Interprofesională Vitivinicolă (membru în consiliul de conducere), iar urmare a pasiunii și profesionalismului de care a dat dovadă pe parcursul timpului a fost primit ca membru al Academiei Vinului din Ungaria și membru al Ordinului Cavalerilor Vinului European.

Având în vedere că primii pași în profesia pe care a îndrăgit-o atât de mult i-a făcut în județul Alba și experiența bogată ca degustător și jurat a numeroase concursuri, anul acesta este desemnat președinte al juriului ediției a doua a Concursului de Vinuri al Micilor Producători din județul Alba.

Francois GERARD – membru juriu

S-a născut în regiunea Rhone (Franța) și a dobândit brevete de tehnician agricol în viticultură și vinificație la Valence și Beaune. Încă din anii ’70 se ocupă de viticultură și vinificație, la domeniile Vidal Fleury, apoi Bonserine și, în anul 1980, intră în rândul producătorilor de vinuri, prin crearea unui domeniu cu soiurile Côte Rôtie şi Condrieu, domeniu pe care l-a cedat apoi fiului său Xavier în anul 2012. Din 1987 până în prezent este administrator al Creditului Agricol. De asemenea, este ales în cadrul Camerei Agricole din 2005 până în 2012, devenind membru asociat. Din 2007 este președinte al SDRR (Solidarité Développement Rhône-Roumanie).

Aurelia ALDEA – membru juriu

S-a născut la Blaj și a absolvit, în 1985, Facultatea de Tehnologie Chimică Cluj-Napoca și a obținut doctoratul în chimie analitică acum 13 ani. A lucrat, imediat după terminarea facultății, ca inginer chimist la Blaj și face parte din Asociația Degustătorilor Autorizați din România și din Societatea pentru Agricultură Ecologică Cluj-Napoca. A obținut, de asemenea, o serie de specializări în oenologie și activează, în prezent, în cadrul LCCCIV, filiala Blaj, ca șef de birou.

Florin ALDEA – membru juriu

Florin Aldea a absolvit în anul 1984 cursurile Facultății de Agricultură și Horticultură din cadrul prestigiosului Institut Agronomic din Cluj-Napoca. Încă de la începuturile carierei de inginer horticol, a lucrat în domeniul vitivinicol, în județul Alba, fiind angajat după terminarea facultății ca inginer horticol, devenind apoi, după doar 4 ani, şef de fermă la SCDVV Blaj. Este membru al Societății pentru Agricultură Ecologică din 1993 și al Asociației Degustătorilor Autorizați din România din 2005.

În prezent este inspector în cadrul ONVPV (Oficiul Național al Viei şi Produselor Vitivinicole- Podișul Transilvaniei), organism care gestionează la nivel național, în principal, potențialul de producție, denumirile de origine, indicațiile geografice şi mențiunile tradiționale pentru produsele vitivinicole.

Zoltán POLGAR

Născut în 1948, în Kajdacson, județul Tolna (Ungaria), Zoltán Polgár este inginer agronom zootehnist. A lucrat timp de 40 de ani în cadrul Asociației Cooperatiste Agricole din Paks, în diferite funcții, dar cel mai mult timp a condus o fermă de porcine, până în 2008, când a ieșit la pensie. Din 1973 se ocupă de viticultură și vinificație, în 1980 a descoperit tainele degustării vinurilor iar de atunci încoace este activ în acest domeniu. În 2001 a înființat Asociația Proprietarilor de Crame din Sárgödör, unde este vicepreședinte și degustător autorizat. Este inițiatorul și îndrumătorul de specialitate al Festivalului Național Siller din Paks, eveniment care în 2014 a ajuns la a VII-a ediție. La acest festival participă și țările vecine Germania, România, Slovacia și Serbia.

Rodica PĂRĂU – membru juriu

Rodica Părău este unul din cei mai apreciați specialiști în domeniul agricol din județul Alba. Cartea sa de vizită cuprinde în cei 38 de ani de activitate o permanentă preocupare pentru susținerea dezvoltării agriculturii din județul Alba, în special preocuparea pentru o calitate superioară a produselor agricole. Din 2002 este președinta Asociației Alba-Afroda, prin intermediul căreia a promovat participarea la schimburile de experiență ale agricultorilor din județul Alba cu agricultori din Franța. Este membră a Asociației Degustătorilor Autorizați din România, de peste 19 ani și a participat ca membru în comisiile de jurizare a mai multor concursuri naționale și internaționale.

Pentru pasiunea pe care a pus-o în activitatea sa profesională din domeniul agricol și pentru experiența ca un foarte bun cunoscător al vinurilor din Alba, a fost desemnată ca membră a juriului Concursului de Vinuri al Micilor Producători din județul Alba.

Vitalie BOGHIU

În Republica Moldova, unde s-a născut și unde locuiește în prezent, Vitalie Boghiu este un recunoscut inginer tehnolog în producerea vinurilor spumante. A absolvit Universitatea Tehnică din Moldova, în 2005 și muncește ca tehnolog șef în cadrul Întreprinderii de Stat „Combinatul Vinuri de Calitate Mileștii Mici”.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Zăpadă de 7-8 metri pe Transfăgărășan, la mijlocul lunii iunie. Când se se va putea circula pe cea mai spectaculoasă șosea

Publicat

Stratul de zăpadă atinge și opt metri pe Transfăgărășan, la mijlocul primei luni de vară. Pe 15 iunie, drumarii au continuat intervenţia pentru deszăpezirea DN 7C – Transfăgărăşanul, deşi în unele zone grosimea stratului de zăpadă depăşeşte chiar şapte-opt metri.

„Cu toate că iarna pare că s-a instalat definitiv în zona alpină, continuăm eforturile pentru deszăpezirea Transfăgărăşanului.

Indiferent de condiţiile meteo intervenim cu excavatoare, încărcătoare şi freze pentru îndepărtarea stratului de zăpadă care pe alocuri depăşeşte şi 7-8 metri”, au transmis, marţi, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

Un strat proaspăt de zăpadă s-a aşternut în Masivul Bucegi, unde a început din nou să ningă. Meteorologii anunţaseră, de altfel că, în noaptea de duminică spre luni şi pe parcursul zilei de luni, vremea se răceşte şi apar precipitaţii mixte pe creste.

Şi la Bâlea-Lac temperaturile scăzute au dus la menţinerea stratului de zăpadă, dar drumarii intervin pentru deszăpezirea Transfăgărăşanului.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei regionale de drumuri Braşov, Robert Elekes, a declarat că drumarii intervin cu excavatoare, freze de zăpadă, încărcătoare frontale pentru deszăpezirea părţii superioare a drumului.

În funcţie de condiţiile meteo, Transfăgărăşanul ar putea fi deschis la 1 iulie.

sursa foto/video: DRDP Brașov, CNAIR

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Biletele de acces în Salina Turda s-au scumpit, din 15 iunie. Lista noilor tarife de vizitare pentru adulți și copii

Publicat

foto: facebook.com/salinaturda

Bilete de la acces în Salina Turda s-au scumpit de marți, 15 iunie. Programul este de luni până duminică, între orele 09:00-17:00, iar ultima intrare este ora 16:00.

Un adult va trebui să plătească 50 de lei pentru a intra în Salina Turda, în zilele de luni până vineri. Pentru weekend și sărbătorile legale, tariful va fi de 60 de lei pentru adulți. 

Pensionarii, copiii și studenții vor plăti 30 de lei (pe baza cuponului de pensie / abonamentului de student sau elev vizat la zi).  

Grupurile de cel puțin 50 de persoane vor plăti 1000 de lei pe oră, pentru vizitele în afara programului. De asemenea, ghidul va costa 100 de lei. 

Staționarea în parcare va costa 5 lei pe oră.

Lista completă a tarifelor la Salina Turda

Societatea Salina Turda SA este deținută de Primăria Turda. Motivul majorării tarifelor nu a fost explicat, dar Salina Turda a fost în permanență în scandaluri privind numirile pe posturi care se fac acolo.

*Pensionarii vor prezenta cupon de pensie și actul de identitate

**Elevii și studenții vor prezenta carnetul sau legitimația vizata la zi

**Copii cu vârsta cuprinsă între 3-18 ani

 • Copiii sub 3 ani beneficiază de intrare gratuită
 • Grupurile organizate de min. 20 pers. beneficiază de ghid gratuit, cu programare prealabilă și în limita personalului disponibil
 • La grupurile organizate, de peste 10 persoane, se acordă un voucher de intrare gratuită pentru fiecare a 11-a persoană (cu condiția achitării taxei pe același bon fiscal)
 • Copilul cu dizabilități precum și persoana care îl însoțește beneficiază de gratuitate, în baza documentelor dovedioare ale condiției
 • Adultul cu dizabilitate gravă sau accentuată, precum și persoana care îl însoțește beneficiază de gratuitate, în baza documentelor doveditoare ale condiției;
 • Adultul cu dizabilitate medie sau ușoară beneficiază de bilete de intrare în aceleași condiții ca pentru elevi și studenți, în baza documentelor doveditoare ale condiției;
 • Ghizii atestați obțin gratuitate pe baza unei cereri scrise și aprobate și a atestatului de ghid;
 • Biletul de intrare = bonul fiscal și permite accesul o singură dată/zi

sursa: salinaturda.eu

Foto: facebook.com/salinaturda

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum se va tranșa războiul de la vârful Primăriei Sebeș, dintre Nistor și Bogdan. Ce poate pierde fiecare din acest conflict

Publicat

Cetățenii din Sebeș așteaptă cu nerăbdare ședința de consiliu de miercuri, 16 iunie, în care primarul Dorin Nistor (PNL) propune consilierilor locali eliberarea din funcție a viceprimarului Adrian Bogdan (PNL), aflat în această funcție de aproximativ 20 de ani.

Este o luptă la vârful administrației între două persoane care au lucrat împreună mulți ani. Fiecare poate pierde ceva din acest război administrativ.

Adrian Bogdan ar putea pierde venituri consistente pe care i le aduce funcția de viceprimar, iar Nistor s-ar putea alege cu un adversar politic redutabil, dacă Bogdan va face pasul spre un alt partid.

Oficial, lui Bogdan i se reproșează prestația administrativă slabă legată de atribuirea contractului de transport public și interesele pe care le-ar avea la Ocolul Silvic, unde soția sa este consilier juridic.

Dincolo de asta, mai sunt și alte lucruri care nu sunt exprimate public, dar sunt intens discutate pe culoarele institției. Printre acestea, petrecerile la care se afișează viceprimarul și investiția acestuia într-un apartament de lux situat pe două etaje ale unui bloc nou din Sebeș.

Decizia, în consiliul local

Consiliul Local Sebeș dezbate miercuri o hotărâre pentru eliberarea din funcție a viceprimarului Adrian Bogdan, aflat într-un conflict deschis cu primarul Dorin Nistor.

Amândoi fac parte din PNL, ceea ce face ca lupta să se dea în interiorul consiliului local, dar și în interiorul organizației locale a partidului.

Mai vechi în partid, Adrian Bogdan a construit în bună parte organizația politică din Sebeș, însă în ultimii ani, Dorin Nistor a reușit să echilibreze forțele și chiar să își impună oamenii de încredere, inclusiv în consiliul local.

L-a ajutat și funcția de primar, poziție din care a putut să supravegheze cu atenție interesele locale ale celor din PNL Sebeș, inclusiv pe cele ale lui Bogdan.

Decizia va fi luată în CL Sebeș, controlat de PNL. Liberalii au 14 consilieri, iar PSD deține 5 mandate.

Practic, PNL nu are nevoie de social-democrați pentru a schimba viceprimarul și pentru a instala altul. În această situație, contează mai mult cine controlează organizația locală: Nistor sau Bogdan.

Ce ar putea pierde Bogdan

Pe scurt, Adrian Bogdan a avut până acum, pe lângă un salariu consistent, o felie importantă de gestionat din administrația locală.

În 2020, Adrian Bogdan a încasat de la primărie 100.380 de lei, iar soția sa, consilier juridic la Ocolul Silvic Sebeș RA, 59.248 de lei.

O sumă importantă, pe care Bogdan o va pierde în situația în care proiectul de hotărâre va trece de consiliul local.

De asemenea, ar putea pierde și influența locală asigurată de postul de viceprimar. În aceste condiții, Dorin Nistor nu ar mai fi nevoit să își împartă influența cu Bogdan.

De cealaltă parte, este puțin probabil ca Adrian Bogdan să își încheie cariera politică, dacă pierde funcția de primar. Având în vedere experiența sa în domeniu, acesta ar putea opta pentru o altă formațiune politică.

De altfel, sursele noastre spun că acesta ar fi curtat deja de mai multe partide, inclusiv de AUR.

Războiul din administrația Sebeș, faza pe documente

Scandalul dintre cei doi mocnește de o bună bucată de timp. Din câte se pare, problemele au pornit din încercarea viceprimarului Bogdan de a influența luarea unor decizii la Ocolul Silvic Sebeș, unde soția acestuia este angajată pe funcția de jurist.

Motivele pentru care primarul Nistor cere schimbarea viceprimarului sunt cuprinse în expunerea de motive a hotărârii privind schimbarea din funcție a acestuia.

Practic, lui Bogdan i se reproșează ”îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor” care i-au fost delegate pentru realizarea documentației pentru procedura de atribuire a serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate în Municipiul Sebeș.

 • ”Ținând cont de faptul că în data de 01.10.2021 expiră contractul nr. 65/14.09.2015 de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate și având în vedere că nu s-a întreprins niciun demers de prelungire a respectivului contract, Municipiul Sebeș se află în pericol ca după data de 01.10.2021 să nu aibă asigurat acest serviciu.
 • Având în vedere importanța serviciului de transport public local pentru întreaga comunitate, pentru miile de cetățeni ai Sebeșului care folosesc transportul în comun și pentru mediul economic, neîndeplinirea atribuțiilor delegate pune în pericol desfășurarea unui serviciu public obligatoriu, respectiv a transportului public local de persoane în Municipiul Sebeș” – se arată în document.

De asemenea, i se mai reproșează modul în care a condus Direcția de Asistență Socială dar și că ”nu și-a îndeplinit obligația legală de a anunța la începutul ședințelor Consiliului Local al Municipiului Sebeș interesul personal pe care îl avea la adoptarea hotărârilor referitoare la bugetul, organizarea, statul de funcții, retribuirea salariaților Ocolului Silvic Sebeș R.A., instituție în cadrul căreia activează ca angajat un membru al familiei sale, în fapt soția domnului Bogdan Adrian, doamna Bogdan Loredana”.

Documentul AICI: pr.180 eliberarea din funcție a viceprimarului

Ce spune viceprimarul

Viceprimarul municipiului Sebeș, Adrian Bogdan, a răspuns acestor acuzații, într-o postare pe Facebook.

Titlul din mesajul acestuia sugerează o amenințare voalată: ”Adevărul ne va face liberi! E drept, poate nu pe toți”.

”Cred că am tăcut destul și am înghițit prea multe. Totul ține de un bun simț, pe care eu încă nu l-am pierdut, dar și de dorința de a construi împreună ce am promis locuitorilor din Sebeș.

Înțeleg că, acest lucru nu mai este dorit de domnul primar Dorin Nistor și vom vedea dacă visul lui va fi și voința PNL Sebeș!

Fără a mă disculpa în vreun fel în fața glumelor folosite pe post de acuzații, pe care posibil viitorul meu fost coleg mi le aduce, țin doar să punctez mici detalii.

Pentru unii vor conta, pentru cei mai mulți vor ridica un semn de întrebare, iar pe dl Nistor Dorin îl va umple de ridicol, de la un capăt la altul al expunerii motivelor sale pentru care mă vrea plecat din Primăria Municipiului Sebeș.

Și poate chiar și din localitatea în care eu chiar trăiesc, spre deosebire de domnia sa” a scris Bogdan.

Ședința pentru demiterea viceprimarului va fi transmisă live pe paginile de Facebook și Youtube ale Primăriei Sebeș.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Consiliul Județean Alba cumpără panouri de semnalizare pentru mai multe obiective turistice. LISTA zonelor unde vor fi amplasate

Publicat

Consiliul Județean Alba cumpără 33 de panouri de semnalizare pentru mai multe obiective turistice din județ și peste 1.600 de indicatoare rutiere necesare drumurilor județene. 

Consiliul Județean Alba a lansat miercuri, 15 iunie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru furnizarea de indicatoare rutiere și panouri de semnalizare.

Valoarea totală estimată este de 169.166,47 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, se vor achiziționa, de asemenea, panouri de semnalizare a obiectivelor turistice, respectiv 16 panouri de semnalizare obiectiv turistic, trei panouri de direcționare spre obiectiv turistic și 14 panouri de semnalizare „VIA VINUM”. Valoarea estimată a acestor panouri este de 23.500 de lei, fără TVA.

Panouri de semnalizare – locul amplasării:

 • Biserica „Cuvioasa Paraschiva” – Ighiel
 • Biserica „Cuvioasa Paraschiva” – Ighiu
 • Ansamblul bisericii reformate – Ighiu
 • Ansamblul bisericii reformate – Șard
 • Lacul Iezer Ighiel – Ighiu
 • Biserica „Nașterea Maicii Domnului” – Galda de Jos
 • Biserica „Cuvioasa Paraschiva” – Mesentea
 • Biserica „Sfinții Arhangheli” – Galda de Jos
 • Cheile Gălzii – la intrarea în Cheile Gălzii
 • Cheile Gălzii – la ieșirea din Cheile Gălzii
 • Cheile Întregalde – la intrarea în Cheile Întregalde
 • Cheile Întregalde – la ieșirea în Cheile Întregalde
 • Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli” – Dealu Geoagiului
 • Ansamblul bisericii reformate fortificate – Cricău
 • Cetatea Dacică Piatra Craivii – Cricău
 • Cetatea Dacică Cugir – Cugir

Panou de direcționare – locul amplasării:

 • Panou de direcționare spre Piatra Craivii – Bucerdea Vinoasă
 • Panou de direcționare spre Piatra Craivii – Craiva
 • Panou de direcționare spre Biserica Sfinții Apostoli – Modolești

14 panouri de semnalizare „VIA VINUM” urmează să fie amplasate astfel: două la Bucerdea Vinoasă, două la Cricău, unul la Făgădaiele Gălzii, unul la Galda de Jos, patru la Ighiu, unul la Sântimbru și trei la Șard.

De asemenea, se vor achiziționa următoarele tipuri / forme /indicatoare rutiere, necesare drumurilor județene:

 • indicatoare rutiere triunghiulare, L = 700 mm – 800 buc.
 • indicatoare rutiere circulare, diametru = 600 mm – 170 buc.
 • indicatoare rutiere pătrate, pătrate = 650 mm – 400 buc.
 • indicatoare rutiere octogonale „STOP” = 800 mm – 10 buc.
 • indicatoare rutiere dreptunghiulare, 1500 x 500 mm – 180 buc.
 • trecere la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere – 2 buc.
 • panouri pentru trecerea la nivel cu calea ferată – 6 seturi (1 set = 3 buc.)
 • indicatoare rutiere de formă săgeată, direcția spre localitatea indicată, 1100 x 330 mm – 3 buc.
 • indicatoare rutiere dreptunghiulare, intrare/ieșire din localitate, 1250 x 800 mm – 19 buc.
 • indicatoare rutiere dreptunghiulare, baliză direcțională care indică ocolirea obstacolului prin dreapta, 250 x 1000 mm – 20 buc.
 • indicatoare rutiere dreptunghiulare, baliză direcțională care indică ocolirea obstacolului prin stânga, 250 x 1000 mm – 20 buc.
 • indicator rutier dreptunghiular, distanța între indicator și începutul locului periculos – 1 buc.
 • stâlp din metal pentru indicatoare de circulație rutieră, diametru 48 mm, lungime 3,5 metri – 410 buc.
 • baliză plastic direcțională cu două fețe + talpă cauciuc, 250 x 1000 mm  – 20 buc.
 • oglindă rutieră stradală, diametru 800 mm – 15 buc.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate