Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIZE temporare SUA 2015: Toate informaţiile pentru solicitanţi. Rata de refuz a cererilor a scăzut în ultimii ani, potrivit statisticilor ambasadei


Publicat

statistica vize SUARata de refuz a solicitărilor pentru viză în Statele Unite a scăzut în România, potrivit consulului general al SUA la Bucureşti, Henry Leighton. Potrivit datelor puse la dispoziție de Ambasada SUA, în anul fiscal 2014 au existat peste 42.000 de interviuri pentru vize temporare, iar mai mult de 90% din solicitările de viză au fost acceptate.

„Numărul de aplicații pentru viză a scăzut an de an după ce România a intrat în Uniunea Europeană. În ultimii doi ani, numărul de aplicații pentru viză a început să crească din nou. Anul acesta am primit cu 10% mai multe aplicații ca anul fiscal trecut în aceeași perioadă. Dacă această tendință continuă, ne așteptăm la 45.000 de aplicații anul acesta. Pe măsură ce numărul de aplicanți pentru viză a crescut, rata de refuz a vizelor a scăzut. În general, cu cât mai stabilă și prosperă e țara, cu atât mai probabil este ca rata de refuz să scadă”, a spus Leighton, într-o conferință de presă la Ambasada SUA.

Oficialul american a explicat că un criteriu important pentru eligibilitatea la viză este acela ca aplicantul să aibă legături puternice cu țara sa, astfel încât să aibă argumente să se întoarcă. De altfel, el a afirmat că autoritățile americane fac analize statistice pentru a constata câți din cei care au primit viză revin în țară.

„Românii care călătoresc în Statele Unite sunt sfătuiți să se conformeze tipului de viză pe care îl dețin. Dacă viza nu-ți permite să lucrezi în SUA, nu lucra fără autorizație legală și nu sta peste perioada permisă de viză. Studiile pe care le facem (…) ne oferă o imagine în ceea ce privește numărul de oameni care stau în SUA peste perioada admisă. Dacă rata este foarte scăzută, este un argument logic să emitem, poate, mai multe vize, dacă este foarte crescută, este posibil ca ceva să nu meargă bine”, a spus consulul american.

Henry Leighton a arătat că există și posibilitatea ca o persoană căreia i s-a respins solicitarea de viză să o poată obține, totuși, la o următoare aplicație. „Depinde când li s-a respins viza. Dacă li s-a respins în urmă cu 10 ani și există circumstanțe în viața lor care s-au schimbat — poate că acum 10 ani nu aveau un loc de muncă, tocmai terminaseră școala, nu-și făcuseră o carieră, nu aveau un apartament și lucrurile s-au schimbat în timp — verificăm de fiecare dată când vin și depun o cerere de viză. (…) Pe de altă parte, dacă unei persoane i s-a refuzat viza în urmă cu o săptămână și acum se întoarce, am vrea să știm ce s-a schimbat în circumstanțele sale într-o săptămână”, a explicat acesta.

El a subliniat însă că legăturile economice cu țara nu sunt singurele de care se ține cont în decizia de eliberare a unei vize. Leighton a dat ca exemplu cazul ipotetic al unui preot, care deși nu are un venit mare are legături cu comunitatea din care face parte.

Potrivit datelor puse la dispoziție de Ambasada SUA, în anul fiscal 2014 au existat peste 42.000 de interviuri pentru vize temporare. În 2013 — 35.000 de interviuri pentru vize, în 2012 — 34.000, în 2011 — 35.000, în 2010 — 36.000.

În anul 2014, mai mult de 90% din solicitările de viză au fost acceptate, au fost acordate peste 1.000 de vize temporare de lucru, aproximativ 400 de vize de studii, în jur de 200 de vize de logodnă, aproximativ 1.000 de vize de imigrare, trei vize de adopții internaționale.

De asemenea, au primit vize peste 5.400 de participanți la programul Summer Work Travel și la programe de schimburi culturale, fiind emise și peste 400 de vize pentru programul Loteria Vizelor.

Procedura pentru obţinerea vizei temporare în SUA

Înaintea interviului la ambasadă, solicitanţii care doresc să obţină o viză temporară în SUA trebuie să urmeze etapele:

fotografia (componentă importantă a solicitării de viză) solicitantului; trebuie să fie recentă (făcută în ultimele şase luni), color, cu fundal alb, expunerea feţei trebuie să fie de 3cm din creştet până la bărbie, persoana trebuie să privească direct spre aparatul foto, fără ochelari, capul trebuie descoperit, cu excepţia situaţiilor de ordin religios, dar, chiar şi atunci, acoperământul nu trebuie să mascheze nicio parte a feţei. Fotografia digitală se încarcă online în format jpeg, în formularul DS-160. Dacă sistemul nu acceptă fotografia, puteţi aduce o fotografie la interviu – dimensiunile trebuie să fie de 5 x 5 cm. Puteţi face fotografii şi la Consulat în ziua interviului (15 RON pentru un set de şase fotografii standard)

formularul online DS-160: se completează online şi se tipăreşte pagina de confirmare (care conţine date biografice şi cod de bare): este obligatoriu pentru toţi solicitanţii de viză temporară; pentru completarea acestuia veţi avea nevoie de date din paşaport, despre călătoriile anterioare, solicitări de viză anterioare, planuri de călătorie etc.; informaţiile trebuie să fie corecte şi complete

înregistrare online şi crearea profilului pentru programarea la interviu: după înregistrarea online AICI, trebuie să tipăriţi ordinul de plată solicitat de BRD pentru achitarea taxei MRV; pe lângă tipărirea ordinului de plată, veţi selecta un centru TNT pentru a vă prelua paşaportul cu viza, după ce a fost aprobată şi eliberată

achitarea taxei pentru interviu: în majoritatea cazurilor, solicitanţii de viză, inclusiv copiii, trebuie să achite taxa nerambursabilă şi netransferabilă Machine Readable Visa (MRV), indiferent dacă viza este aprobată sau nu; taxa depinde de tipul vizei solicitate; plata taxei de viza se poate face fie în numerar la orice sucursală BRD din România, după ce aţi descarcat si tiparit ordinul de plata cu cod de bare, fie online prin serviciul TrustPay; fiecare solicitant de viză trebuie să achite taxa MRV utilizând  formularul de plată individual, generat de site-ul pentru solicitarea vizelor (ex. o familie formată din patru membri trebuie să mearga la BRD cu patru formulare de plată cu patru coduri UID diferite.); dacă solicitaţi mai multe tipuri de viză în aceeaşi zi(de exemplu B1/B2-afaceri/turism şi I- scop jurnalistic), trebuie să achitaţi două taxe pentru interviu; singura excepţie este pentru cei care solicită o viză B1/B2 (afaceri/ turism) şi o viză C1/D (membru de echipaj în tranzit) în aceeaţi zi, şi vor achita o singură taxă MRV (echivalentul în lei a 160 USD); plata se va face în numerar în moneda naţională (RON). După încasarea sumei de bani, BRD va elibera o chitanţă. Va trebui să păstraţi chitanţa pentru că aveţi nevoie de numărul chitanţei pentru a vă programa interviul.

programarea interviului: online sau prin intermediul call center +40 31 7800 260 din Romania sau 703-988-7105 din SUA (aveţi nevoie de numărul chitanţei de la BRD)

interviu la ambasadă: programările pentru interviu de fac din jumătate în jumătate de oră, de la 7:30 a.m. până la 11:00 a.m.; întregul proces la Ambasadă durează aproximativ o oră: înainte de a intra în Ambasadă, personalul va verifica dacă aveţi toate documentele necesare; apoi, în secţia consulară, solicitanţii obţin un tichet, pe care trebuie să îl păstreze până la plecare şi sunt invitaţi să aştepte să fie chemaţi la unul dintre ghişee; orice solicitant va fi chemat de trei ori: la primul ghişeu pentru verificarea documentelor, la al doilea ghişeu pentru luarea amprentelor şi la cel de al treilea pentru interviul pe care trebuie să îl susţină, în limba română, cu un ofiţer consular.

paşapoartele cu vizele aprobate vor fi livrate prin TNT: dacă viza este aprobată, va trebui să lăsaţi paşaportul la Secţia Consulară pentru a vă tipări viza; paşapoartele vor fi trimise către centru TNT pe care l-aţi ales când aţi programat interviul; paşapoartele vor fi livrate de TNT, gratis, la unul dintre centrele de livrare din Romania sau puteţi opta pentru preluarea paşaportului în aceeaşi zi, de la sediul TNT Romania SRL Str. Aurel Vlaicu Nr. 49 075100, Otopeni, Romania).

surse: agerpres, romania.usembassy.govDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

Surse: 27% pentru construcția de autostrăzi din PNRR. Comisia Europeană ar fi acceptat propunerea, cu câteva condiții

Publicat

Construirea de autostrăzi în România va fi finanțată cu 27% din fondurile PNRR, pe lângă alocările pentru Sănătate, Educație și Energie.

Printre condițiile puse de Comisia Europeană este cea ca PNRR să fie prezentat în Parlament, potrivit unor surse Digi24.

Premierul Florin Cîțu a încercat să convingă autoritățile de la Bruxelles ca România să primească toți banii din Planul Național de Redresare și Reziliență.

PNRR, ce cuprinde proiecte în valoare de 29 de miliarde de euro, ar urma să fie depus la Comisia Europeană în 31 mai.

Principalele proiecte cu probleme erau cele care vizau infrastructura, programele de irigații, dar și infrastructura de gaze.

În urma discuțiilor, pentru autostrăzi și rețeaua de căi ferate, s-au obținut 27% din banii pentru PNRR, adică proiectul propus inițial România.

De asemenea, patru miliarde de euro vor viza programe de sănătate și două miliarde de educație.

Comisia Europeană a pus câteva condiții: ministerele trebuie să elaboreze proiectele în detaliu, iar autoritățile locale trebuie să vină cu proiecte clare și exacte pentru a obține banii.

O altă condiție este ca PNRR să fie prezentat în Parlament.

sursă: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

953 cazuri COVID în România în ultimele 24 de ore. 75 decese noi, 829 pacienți la ATI. Date oficiale, 13 mai

Publicat

Au fost raportate 953 noi cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore, la nivel național, potrivit datelor transmise joi, 13 mai, de Grupul de Comunicare Strategică.

Județul Alba rămâne pe locul I ca incidență COVID, cu 1,44, urmat de Cluj (1,38), Ilfov (1,32) și București (1,3).

Citește și ALBA: 25 cazuri COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Incidența actualizată în localitățile din județ

Grupul de Comunicare Strategică:

”Până astăzi, 13 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.069.770 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.020.194 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 953 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 29.308 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 12.05.2021 (10:00) – 13.05.2021 (10:00) au fost raportate 75 de decese (47 bărbați și 28 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 8 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 19 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 25 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 21 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

73 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.475. Dintre acestea, 829 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 7.587.984 de  teste RT-PCR și 1.004.165 de teste rapide antigenice.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 22.532 de teste RT-PCR (12.908 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.624 la cerere) și 10.690 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 16.007 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.955 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 41.631 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 139 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.054 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 810 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 12 mai, 3.595 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 763.990 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost întocmit, ieri, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal”.

Situația cazurilor noi pe județe / top incidență COVID:

Județ/populație/cazuri noi/incidența COVID:

Alba – 20917 – 26 – 1,44

Cluj – 56956 – 65 – 1,38

Ilfov – 44759 – 22 – 1,32

Mun. București – 182185 – 95 – 1,3

Prahova – 34693 – 68 – 1,19

Caraș – Severin – 11244 – 26 – 1,17

Sibiu – 26148 – 26 – 1,16

Bihor – 28872 – 23 – 1,13

Mureș – 23700 – 21 – 1,07

Timiș – 53949 – 46 – 1,02

Brașov – 43293 – 29 – 1

Argeș – 27006 – 32 – 0,99

Covasna – 8408 – 15 – 0,91

Sălaj – 10846 – 10 – 0,89

Hunedoara – 22712 – 17 – 0,88

Harghita – 8166 – 7 – 0,86

Teleorman – 13569 – 14 – 0,81

Arad – 23475 – 14 – 0,8

Galați – 27345 – 24 – 0,77

Brăila – 13142 – 9 – 0,75

Constanța – 42615 – 41 – 0,75

Mehedinți – 8232 – 12 – 0,75

Bistrița – Năsăud – 11761 – 9 – 0,74

Neamț – 18646 – 22 – 0,71

Vâlcea – 16242 – 21 – 0,71

Dolj – 26399 – 25 – 0,62

Tulcea – 8298 – 4 – 0,61

Vrancea – 10569 – 15 – 0,6

Buzău – 12415 – 18 – 0,57

Călărași – 9962 – 15 – 0,56

Giurgiu – 10922 – 8 – 0,56

Olt – 14441 – 25 – 0,56

Dâmbovița – 22326 – 16 – 0,53

Ialomița – 10683 – 3 – 0,53

Iași – 42041 – 15 – 0,51

Bacău – 25892 – 21 – 0,49

Botoșani – 14022 – 11 – 0,44

Satu Mare – 12900 – 5 – 0,38

Vaslui – 15841 – 9 – 0,37

Maramureș – 20246 – 13 – 0,33

Suceava – 24018 – 15 – 0,3

Gorj – 9161 – 2 – 0,22

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 256 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Județ / cazuri reconfirmate pozitiv

Municipiul Bucureşti – 46

Constanţa – 26

Prahova – 15

Cluj – 14

Galaţi – 14

Argeş – 9

Ilfov – 9

Botoşani – 8

Timiş – 8

Mureş – 7

Suceava – 7

Caraş – Severin – 6

Iaşi – 6

Sibiu – 6

Alba – 5

Braşov – 5

Hunedoara – 5

Ialomiţa – 5

Neamţ – 5

Teleorman – 5

Buzău – 4

Olt – 4

Arad – 3

Covasna – 3

Satu Mare – 3

Bacău – 2

Brăila – 2

Dâmboviţa – 2

Dolj – 2

Giurgiu – 2

Gorj – 2

Harghita – 2

Maramureş – 2

Sălaj – 2

Vâlcea – 2

Vaslui – 2

Bihor – 1

Bistriţa – Năsăud – 1

Călăraşi – 1

Mehedinţi – 1

Tulcea – 1

Vrancea – 1

sursă: Grupul de Comunicare Strategică

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Medici și asistenți ai DSP Alba și Spitalului Județean din Alba Iulia, voluntari la primul ”Drive Thru” de vaccinare anti-COVID

Publicat

Medici și asistenți ai Direcției de Sănătate Publică Alba și ai Spitalului Județean din Alba Iulia vor fi voluntari pentru două zile la primul centru de vaccinare de tip „Drive Thru” din oraș.

Timp de trei zile – vineri, sâmbătă și duminică, patru medici de la DSP Alba, cinci ai Spitalului Județean și peste șapte asistente și voluntari care se vor ocupa de parte logistică, îi vor aștepta pe cei care vor să se imunizeze împotriva COVID-19, între orele 8.00-20.00.

Voluntarii vor lucra timp de trei zile în ture: o tură de la ora 8 la ora 14 și tura a doua de la ora 14 la ora 20.00, au precizat pentru alba24.ro, reprezentații Direcției de Sănătate Publică Alba.

CITEȘTE ȘI: ALBA: 25 cazuri COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Incidența actualizată în localitățile din județ

Vaccinul folosit pentru imunizare va fi cel de la Pfizer și nu va fi nevoie de programare prealabilă. Singura procedura este cea a completării unui formular, ce poate fi descărcat de aici sau poate fi completat la punctul de triaj.

Potrivit unor surse, un om de afaceri din Alba Iulia, care dorește să își păstreze anonimatul, plătește din buzunarul propriu 300 de spălări ale autoturismelor celor care se prezintă la vaccinare, la una dintre spătătoriile auto din oraș.

Vor fi impuse restricții de circulație în zona respectivă, astfel încât totul să se desfășoare în maximă siguranță pentru toată lumea.

Proprietarii autoturismelor parcate în zona din fața stadionului sunt rugați să elibereze locurile de parcare.

Va fi acolo, în permanență, un echipaj al Poliției Locale care îi va direcționa pe proprietarii de parcări rezidențiale către locurile provizorii.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 25 cazuri COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Incidența actualizată în localitățile din județ

Publicat

Au fost înregistrate 25 de cazuri noi COVID-19 în județul Alba, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise de DSP Alba joi, 13 mai.

De la începutul pandemiei, în județul Alba, 21.020 de persoane au fost confirmate pozitiv.

În același interval, au fost 19.893 persoane vindecate și 651 decese. Miercuri, în Alba au fost prelucrate 638 probe (307 la DSP și 331 la SJU). Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 209.193.

Cea mai mare incidență este la Râmeț, de 9,28 (față de 7,42 anterior) și Cergău – 8,57 (anterior 6,73). Dintre orașe, la Blaj incidența este în scădere 3,81 (anterior 3,85). Alba Iulia se menține la 2,32.

Lista localităților din care provin persoanele confirmate în ultimele 24 de ore:

Urban (14 cazuri noi)

Alba Iulia – 11

Ocna Mureș – 2

Cugir – 1

Rural (11 cazuri noi)

Mihalț – 2

Șona – 2

Valea Lungă – 2

Cergău – 1

Livezile – 1

Noșlac – 1

Ohaba – 1

Sântimbru – 1

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba este de 1,44 (anterior 1,46):

TOP localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile (județul Alba):

Mediul urban:

Localitate – cazuri la 14 zile – incidența cazurilor COVID-19:

Blaj – 79 cazuri – 3,81 (anterior 3,85)

Alba Iulia – 178 cazuri – 2,32 (anterior 2,32)

Ocna Mureș – 17 cazuri – 1,22 (anterior 1,22)

Baia de Arieș – 4 cazuri – 1,05 (anterior 1,05)

Cugir – 27 cazuri – 1,05 (anterior 1,05)

Sebeș – 30 cazuri – 0,91 (anterior 0,82)

Aiud – 22 cazuri – 0,87 (anterior 0,91)

Câmpeni – 6 cazuri – 0,82 (anterior 0,96)

Zlatna – 4 cazuri – 0,50 (anterior 0,50)

Teiuș – 3 cazuri – 0,41 (anterior 0,55)

Abrud – 2 cazuri – 0,38 (anterior 0,38)

Mediul rural:

Localitate – cazuri la 14 zile – incidența cazurilor COVID-19

Râmeț – 5 cazuri – 9,28 (anterior 7,42)

Cergău – 14 cazuri – 8,57 (anterior 6,73)

Roșia de Secaș – 5 cazuri – 3,09 (anterior 1,86)

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate