Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Albalact cumpără prin ofertă publică acţiuni ce reprezintă 3% din capitalul social al companiei. Valoarea totală este de 3,11 milioane lei

Publicat

Albalact deschide ofertă publică de cumpărare pentru un pachet de 19,5 milioane de acțiuni emise de societate. Oferta a fost aprobată de Autoritatea de Supraveghere Financiară în 4 februarie 2014 şi vizează 3% din capitalul social al companiei. Iniţiativa face parte din programul de răscumpărare de acțiuni cu scopul reducerii capitalului social.

Este vorba despre 19.581.000 de acțiuni emise de societate. Oferta publică de cumpărare se va derula în perioada 11 februarie – 3 martie 2014, prin intermediul SSIF Carpatica Invest S.A.

Prețul oferit de Albalact pentru o acțiune în cadrul ofertei publice este de 0,159 lei/acțiune, iar valoarea totală a ofertei se ridică la 3.113.379 lei.

Achiziția de acțiuni de către Albalact face parte din programul de răscumpărare de acțiuni aprobat prin Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor societății, în octombrie 2013, cu scopul reducerii capitalului social. După finalizarea răscumpărării, se va supune aprobării acționarilor societății reducerea capitalului social prin anularea acțiunilor proprii care au făcut obiectul răscumpărării.

Numărul maxim de acțiuni care va face obiectul răscumpărării este de 130.340.000 acțiuni emise de Albalact.

Oferta publică de cumpărare se va derula cu utilizarea exclusivă a sistemelor pieței pe care se tranzacționează acțiunile societății, permițând astfel accesul nelimitat al tuturor potențialilor vânzători (persoane fizice și juridice), fără a se determina în vreun fel persoanele cărora le este adresată.

Toate documentele de ofertă și detaliile privind condițiile de derulare pot fi găsite pe site-ul companiei Albalact în secțiunea Pentru Investitori/Rapoarte și Hotărâri, dar și pe site-ul Carpatica Invest.

Albalact Alba Iulia este unul dintre primii trei producători de lapte şi produse lactate din România si cea mai mare companie cu capital majoritar românesc din industrie. Înfiinţată în anul 1971 şi transformată în societate comercială pe acţiuni în 1990, Albalact a fost privatizată în 1999. Compania Albalact are peste 800 de angajaţi şi peste 5000 de acţionari şi este listată la categoria Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti. Albalact deţine și 99,01% din pachetul de acţiuni al societăţii Rarăul Câmpulung Moldovenesc. Albalact comercializează produse proaspete pasteurizate şi UHT sub brand-urile sale Fulga, Zuzu, Fruzu, De Albalact şi Rarăul.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax