Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De ASTĂZI: Arheologi din România, Germania şi Republica Moldova participă la un simpozion în Alba Iulia despre depozitele de obiecte preistorice descoperite la Tărtăria

Publicat

tartariaMuzeul Naţional al Unirii, în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României, organizează la Alba Iulia, în perioada 17-19 august, un simpozion ştiinţific, de specialitate, cu participare internaţională.

Tema evenimentului este “Noi perspective asupra depozitelor de bronzuri din Transilvania/ New perspectives on the new bronze hoards from Transylvania”, fiind organizat în cadrul unui proiect de cercetare.

În acest context sunt investigate pluridisciplinar – ca studiu de caz – cele două depozite de obiecte preistorice din bronz și fier descoperite în anul 2012, în cuprinsul sitului hallstattian Tărtăria – Podu Tărtăriei vest (judeţul Alba).

La lucrările simpozionului, care se desfăşoară în sala de conferinţe a Hotelului Transilvania, participă arheologi de la muzeele şi institutele de cercetare din România, precum şi reputaţi specialişti din Germania și Republica Moldova.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax