Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

La Ocna Mureş demarează lucrări de aproape 800.000 de lei. Vor fi reabilitate şapte străzi şi podul peste râul Mureş

Publicat

În Ocna Mureş vor demara în acest an lucrări de modernizare la şapte străzi  şi la podul peste râul Mureş, de la intrare în oraş. Lucrările au fost câştigate de „Tulip Alba” SRL Alba Iulia, care a mai efectuat lucrări de modernizare şi în cartierul Soda şi „Ceziana Star” SRL Baia de Arieş, care se va ocupa de reabilitare podului construit în 1986.

Licitaţia pentru proiectul de modernizare cartier Blocuri Uioara de Sus, în valoare de 16.000 de lei fără TVA, s-a desfăşurat în perioada 6-21 decembrie şi cuprinde lucrări pe patru artere:

– strada Lungă – asfaltare pe o lungime de 400 m carosabil şi trotuar, începând de la baza dealului Hagău

– strada Salcâmilor – modernizare prin bordurare şi asfaltare carosabil (lăţime 5,5 m) şi trotuar pe partea cu casele (1,2 m lăţime).

– strada Blocurilor – modernizare prin bordurare şi asfaltare carosabil (lăţime 5,5 m) şi trotuar pe partea cu casele (1,2 m lăţime).

– Aleea Independenţei – se va amenaja complet cu trotuare, bordurări, asfaltare; de asemenea, se vor amenaja spaţii verzi cu mobilier urban, parcuri de joacă şi terenuri de sport. Iluminatul public în zonă va fi modernizat în totalitate.

Contractul pentru aceste lucrări a fost semnat cu „Tulip Alba” SRL, la valoarea de 11.900 lei fără TVA.

Al doilea proiect este de modernizare pe străzile V. Alecsandri, Dr. Ion Raţiu şi T. Vladimirescu”, cu o valoare de 8.064 lei fără TVA.

– strada Vasile Alecsandri – cale de rulare cu lăţimea de 5,5 m şi trotuare de 1,2 m lăţime pe ambele părţi acolo unde terenul permite executarea lor; amenajarea intersecţiilor şi realizarea scurgerii apelor pluviale

– strada Tudor Vladimirescu – cale de rulare cu lăţimea de 5,5 m acolo unde terenul permite această execuţie. Trotuarul se va proiecta la 1,2 m lăţime, iar acolo unde sunt porţiuni mai înguste acesta nu va avea mai puţin de un metru, drumul urmând a fi proiectat pe lăţimea rămasă; amenajarea intersecţiilor şi realizarea scurgerii apelor pluviale.

– strada Dr. Ion Raţiu – cale de rulare cu lăţimea de 5,5 m acolo unde terenul permite această execuţie. Trotuarul se va proiecta la 1,2 m lăţime, iar acolo unde sunt porţiuni mai înguste acesta nu va avea mai puţin de un metru, drumul urmând a fi proiectat pe lăţimea rămasă; amenajarea intersecţiilor şi realizarea scurgerii apelor pluviale.

Contractul pentru aceste lucrări a fost semnat cu firma „Tulip Alba” SRL, în valoare de 5.900 de lei.

Pentru lucrarea de reabilitare a podului peste râul Mureş, Primăria Ocna Mureş a pus la dispoziţie un buget de până la 840.842 lei fără TVA, iar licitaţia s-a desfăşurat la începutul lunii noiembrie.

Proiectul tehnic a fost realizat de firma „Romasco Concept” SRL din Bucureşti (35.000 de lei), iar Consiliul Local a aprobat achiziţia lucrării de reparaţie capitală a podului peste Mureş în şedinţa din septembrie, prin procedura cererii de oferte cu atribuirea societăţii care prezintă preţul cel  mai scăzut.

În cadrul contractului în valoare de 715.009,41 lei fără TVA, firma de construcţii câştigătoare – „Ceziana Star” SRL – are de executat lucrări de frezări beton, izolare grinzi, refacere beton, refacere sistem rutier şi parte metalică a podului. Timpul alocat executării operaţiunilor este de 8 luni, de la data semnării contractului.

Podul rutier pese Mureş a fost construit în 1986 şi de atunci nu a mai trecut prin reparaţii capitale. O expertiză tehnică a arătat că acestea sunt necesare. Pe timpul lucrărilor, accesul în Ocna Mureş pe acest pod rutier se va face alternativ, pe o bandă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: LUNI: Proiectul de buget pentru 2013 al oraşului Ocna Mureş, în dezbatere publică. Vezi investiţiile propuse anul acesta de administraţia locală | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax