|

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, propus de Ministerul Energiei în Consiliul de Administrație al companiei E.ON Gaz Furnizare

Ioan LazarLiderul ALDE Alba, Ioan Lazăr a fost propus de Ministerul Energiei pentru poziția de reprezentant al statului în Consiliul de Administrație al companiei E.ON Gaz Furnizare, desprinsă prin diviziune din furnizorul integrat de gaze naturale și electricitate E.ON Energie, scrie Profit.ro.

Potrivit Profit.ro, acționarii E.ON Energie se vor întruni în Adunarea generală a acționarilor (AGA), pe 19 septembrie, pentru a aproba divizarea parțială a companiei, prin desprinderea din patrimoniul acesteia a activelor aferente activității de furnizare de gaze naturale către consumatorii reglementați casnici, care vor fi preluate de o companie nou înființată, E.ON Gaz Furnizare. În momentul de față, E.ON Energie este controlată de grupul german E.ON prin subsidiara sa locală E.ON România SRL, care deține 68,18 % din acțiuni, iar celălalt acționar este Ministerul Energiei, cu 31,82 % din capital.

Totodată, AGA îi va numi și pe administratorii noii companii care va prelua activitățile locale ale E.ON de furnizare de gaze naturale pentru populație. Din cei șapte membrii ai Consiliului de Administrație (CA), statul român are dreptul să numească trei.

Astfel, Ministerul Energiei i-a propus pentru această poziție pe fostul politician Dan Ilie Morega, pe fosta șefă de cabinet a liderului ALDE și președinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu, în prezent consilier la Secretariatul General al Guvernului și secretar general adjunct al partidului, Luiza Marian și pe unul din cei mai influenți oameni de afaceri din Alba Iulia, liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr.

Indemnizația netă de membru al CA-ului E.ON Energie este de 3.600 lei pe lună, potrivit Profit.ro.

Sursa: profit.ro, eon-energie-romania.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=595012avatar Publicat de pe 14 septembrie 2017
Publicat în ACTUALITATE, POLITICA.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • moderatorul de serviciu: @Ilie, daca nu-ți place expresia, articolul, citește mai bine o revista de cultură
  • Ilie: ‘la bășcălie’ ?!!!? Stimate… la asa expresii ma intreb daca nu cumva cei care scrieti aceste...
  • om: Ca nu* si-au primit banii.
  • george: trebuia sfintit si oprisa 😁😁
  • Andreea Mezei: Buna seara. Preturile chiriilor nu le-am pus de la mine. Sunt luate de pe site-urile agentiilor...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI