Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE Ministrul Educaţiei: Fără manuale noi pentru elevii de clasa a IV-a. Au fost constatate încălcări grave ale procedurii de licitaţie

Publicat

elevi

manuale deschidere an scolar Experții Corpului de control al premierului au constatat încălcări grave ale procedurii de licitaţie pentru manualele de clasa a IV-a, iar directorul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), care a organizat licitaţia, a fost schimbat din funcţie, a declarat, marţi, într-un interviu pentru News.ro, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru. El a spus că, în aceste condiţii, la 12 septembrie elevii de clasa a IV-a nu vor avea manuale noi. 

UPDATE: Ministerul Educaţiei anunţă că elevii de clasa a IV-a vor avea manuale şcolare noi la şapte materii.

Potrivit ministrului Educației, experții Corpului de control al premierului au constatat încălcări grave ale procedurii de licitaţie pentru manunalele de clasa a IV-a, fapt pentru care se află în desfășurare procesul de soluționare a contestației înaintată de către editori. Mircea Dumitru a precizat că, din acest motiv, elevii de clasa a IV-a nu vor avea manuale la 12 septembrie.

Totodată, ministrul a transmis că directorul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), Cristian Mirescu, care a organizat licitaţia pentru achiziţia manualelor, a fost schimbat din funcţie, iar în locul său a fost numit Marian Şuţă.

Raportul Corpului de control al premierului, obţinut de News.ro, arată că în perioada de derulare a procedurii de atribuire a licitaţiei pentru manualele de clasa a IV-a directorul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare a îndeplinit, în acelaşi timp, atât atribuţiile preşedintelui comisiei de evaluare, cât şi atribuţiile conducătorului autorităţii contractante, atribuţii diferite, prevăzute distinct de reglementările legale aplicabile în materia achiziţiilor publice.

Ministerul Educaţiei anunţă că elevii de clasa a IV-a vor avea manuale şcolare noi la şapte materii.

„Vor exista manuale şcolare la clasa a IV-a pentru şapte discipline, pe 12 septembrie acestea se vor afla pe băncile elevilor. Pentru alte încă două discipline, matematică şi limba engleză modernă, contestaţiile au fost rezolvate în instanţă. În consecinţă, în cel mai scurt timp, sperăm noi, în septembrie -octombrie, manualele vor putea fi livrate. Pentru patru discipline, respectiv Limba şi literatura română, Ştiinţe ale naturii, Istorie şi Geografie, contestaţiile se află în analiza instanţelor. Pe măsură ce acestea se vor finaliza, vom putea avea manuale şi pentru aceste discipline”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului pentru Agenţia Mediafax.

sursa: news.ro, realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax